MENÜ

Süper Lig devi ilgileniyor! Mason Greenwood için Türkiye ihtimali...

Ocak 2022'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından yargılanan ve Manchester United'ın kadro planlamasında yer almayan Mason Greenwood'la ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Ada basını, yıldız kanat oyuncusunun yeni rotasının Türkiye olabileceğini duyurdu.

Süper Lig devi ilgileniyor! Mason Greenwood için Türkiye ihtimali...

Premier Lig devi Manchester United'ta forma giyen Mason Greenwood, Ocak 2022'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından yargılanmış, bu suçlamaların hepsinden beraat etmişti. Manchester United, kadro planlamasında Greenwood'a yer vermezken Ada basını yıldız oyuncu ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya attı.

Haberin Devamı

NEDEN TUTUKLANDI?

Mason Greenwood'un eski kız arkadaşı tarafından sosyal medyada fotoğraflar, video ve ses kayıtları yayınlanmış genç oyuncu tecavüz ve ölüm tehditi iddialarıyla 30 Ocak 2022'de tutuklanmıştı. Kefalet karşılığında serbest kalan futbolcu, mahkeme sürecinin devam etmesi sebebiyle Manchester United maçlarına ve antrenmanına alınmamaya başlamıştı. Kefalet şartlarını yerine getirmediği için bir kez daha tutuklanan Greenwood tekrar kefaletle serbest bırakılmıştı.

SPONSORLUK ANLAŞMASI İPTAL

Nike ile sponsorluk sözleşmesi bulunan Greenwood'un ilk olarak sözleşmesi dondurulumuş ve daha sonra da Nike tarafından feshedilmişti. Tazminat ödemeden bağlarını kopartan Nike'ın ardından kırmızı şeytanların çevrimiçi ürün mağazasından da isimleri silinmişti.

Haberin Devamı

BİR ANDA TEPETAKLAK!

FIFA oyunundan da silinen genç futbolcunun parlak gözüken kariyeri bir anda yerle bir olmuştu. Aynı zamanda Manchester United'ın da sponsorlarından olan Cadbury de soruşturma sırasında oyuncuyu herhangi bir pazarlama ürününde kullanmayacağını açıklamıştı.

SUÇLAMALAR DÜŞTÜ

Şubat 2023'te kendisine karşı tecavüz ve cinsel saldırı suçlamaları düşen Greenwood rahat bir nefes aldı. Suçlamaların düşmesinin ardından Manchester United için yeni bir sorun kapıda.

GÖZDEN ÇIKARILDI

Kulüp için gelecekte önemli bir yıldız olması beklenen Greenwood'un tekrar oynatılırsa gelecek tepkilerin nasıl olacağı merak konusuydı. Daily Mail'in haberine göre Manchester United'ı satmak isteyen Glazer ailesinin Mason Greenwood olayıyla beraber kulübün marka değerinin düşmesinin hiç istemediği yer alırken teknik direktör Erik ten Hag'ın da durumdan endişeli olduğu belirtiliyordu. Bu sezon kadroda düşünülmeyen yıldız oyuncu ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

 

Süper Lig devi ilgileniyor Mason Greenwood için Türkiye ihtimali...

YOLU TÜRKİYE'YE DÜŞEBİLİR

The Telegraph'da yer alan habere göre; bazı Türk kulüpleri, Manchester United'ın gözden çıkardığı Mason Greenwood için Kırmızı Şeytanlar'a kiralama teklifinde bulundu. İngiliz muhabir Mike McGrath, 21 yaşındaki oyuncunun transfer döneminin açık olan ülkelerden birine giderek sezonu tamamlayabileceğini duyurdu. Jorge Jesus yönetindeki Fenerbahçe'nin yakından ilgilendiği iddia edilen Greenwood ile ilgili önümüzdeki günlerde sıcak gelişmeler yaşanabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

MASON GREENWOOD'UN KARİYERİ

1 Ekim 2021'de İngiltere'de doğan futbolcu kariyerine Manchester United alt yapısında başlamıştı. 2019 yılında A takıma yükselen genç futbolcu performansıyla gelecek için umut vermişti. Şu ana kadar tüm klasmanlar dahil 176 maça çıkan 21 yaşındaki sağ kanat 79 gol atıp 24 asist yapmıştı. Greenwood'un 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor. 

YORUM YAZ