MENÜ

Stjepan Tomas'tan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup ederken 'Teknik Bakış' köşemizde Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stjepan Tomas, Sarı-Lacivertliler'in Başakşehir sınavını değerlendirdi.

Stjepan Tomas'tan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

Fenerbahçe, Süper Lig'de zorlu Başakşehir deplasmanından son dakikada attığı golle 3 puana ulaşmayı başardı. Bu galibiyetle ligde liderliğini devam ettiren Sarı-lacivertliler, deplasman galibiyetine bir yenisini daha ekledi. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stjepan Tomas 'Teknik Bakış' köşemizde Başakşehir-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tadic’ten karavana

Fenerbahçe’nin hücumdaki yıldızlarından biri olan Dusan Tadic, Başakşehir deplasmanında da yine etkiliydi. Sırp hücum oyuncusu, sahada kaldığı süre içerisinde takım arkadaşlarına fırsat yaratmak için elinden geleni yaptı. Ancak 35 yaşındaki oyuncunun servislerini, takım arkadaşları değerlendiremedi. Aynı şekilde Tadic de kendi girdiği pozisyonlarda topu filelerle buluşturamadı. Özellikle ligde son dönemde skor anlamında hayli etkisiz kalan tecrübeli futbolcu, son 7 lig maçında yalnızca bir asist yapabildi.

Stjepan Tomastan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

Michy Batshuayi, bu sezon 14. golünü attı

Müsabakanın 58. dakikasında İsmail Yüksek'in yerine oyuna dahil olan Batshuayi, 90+4. dakikada topu filelere gönderdi. Mücadeleyi bu golle kazanan Fenerbahçe, puanını 57'ye yükseltti. Bu sezon Süper Lig'de Kayserispor'a karşı hat-trick yapan Batshuayi, Konyaspor ve Başakşehir maçlarında da gol atma başarısı gösterdi.. 30 yaşındaki forvet, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Adanaspor filelerini 4 kez havalandırırken, Avrupa Konferans Ligi'nde de takımı adına 5 gol kaydetti. Belçikalı oyuncu, bugünkü golle bu sezonki 14. golüne ulaştı.

Haberin Devamı

Stjepan Tomastan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

Oosterwolde cezalı duruma düştü

Mücadeleye 11'de başlayan Jayden Oosterwolde, 20. dakikada hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Oosterwolde, pazar günü oynanacak MKE Ankaragücü müsabakasında cezalı duruma düştü. 22 yaşındaki futbolcu, ligin ilk yarısında Başakşehir, Adana Demirspor ve Kayserispor maçlarında sarı kart görmüştü. Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertli formayla bu sezon ligde 19 lig maçında görev aldı.

Stjepan Tomastan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

Volkan daha ne yapsın

Turuncu-Lacivertli ekibin başarılı file bekçisi Volkan Babacan, Fenerbahçe karşısında üst düzey bir futbol ortaya koydu. Tecrübeli eldiven, Sarı-Lacivertli ekibin hücum oyuncularına 90 dakika boyunca elinden geleni yaptı. Volkan, özellikle kendi takım arkadaşlarının aksadığı ve hata yaptığı anlarda kalesinde devleşerek, Fenerbahçeli futbolculara, ‘Dur’ diyen isim oldu. 35 yaşındaki file bekçisi, son anlarda kazanılan penaltı vuruşunda ise Batshuayi’nin penaltı golünü engelleyemedi. Volkan, kalesine gelen 7 şutun 6’sında başarılı olmuştu.

Haberin Devamı

Stjepan Tomastan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

STEPJAN TOMAS'TAN TEKNİK BAKIŞ: OYUN GÜÇLÜ SKOR ZAYIF

Başakşehir son haftaların en formda takımlarından biriydi. Oyun olarak geliştiler. Özellikle takım savunmasını çok iyi yapmaya başladıkları bir dönem geçiriyorlar. Bu da Fenerbahçe için üretmek açısından zorlu bir maç olacağının göstergesiydi. Tam da beklendiği gibi bir maç izledik. Aslında ilk 10 dakika dengeliydi ama daha sonra oyunun kontrolünü elinde bulunduran, baskıyı kuran ve gole daha yakın bir maç geçiren taraf Fenerbahçe’ydi. Konuk takımın maçı tamamen domine ettiğini söyleyebiliriz. Ancak hakkını vermek gerekir ki Volkan Babacan da günündeydi. Çok önemli kurtarışlar yaptı. Başakşehir’in takım olarak da Fenerbahçe’yi birçok bölümde doğru karşıladığına dikkat çekmek gerek.

Stjepan Tomastan Başakşehir-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Oyun güçlü skor zayıf

30 kez denediler

Mümkün olduğunca alan bırakmamaya gayret ettiler. Buna karşılık yine de Fenerbahçe’nin 30 şut denemesi, 7 de isabeti var. Fakat Dzeko’nun özellikle son iki maçta sessiz kalması Fenerbahçe adına skorun kısır kalmasının ana nedeni olabilir. Tabi ki Batshuayi için de aynı şey geçerli. Başakşehir ise oyun kurmakta en zorlandığı maçını oynadı diyebiliriz. Kaptırdıkları her top kalelerine döndü neredeyse. Sadece 1 kez isabet bulmaları da onlar adına hücum açısından kötü bir maç getirdi. Maçın kırılma anı ilk kırmızı karttı. Sonrasında ise penaltı ve Fenerbahçe kazandı.

YORUM YAZ