MENÜ

Spor yazarları Fenerbahçe - Ankaragücü maçını kalem aldı! "El freni Jesus..."

Süper Lig'de 29. hafta maçında lider Galatasaray'ın en yakın takipçisi Jorge Jesus sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Sarı-Lacivertli takım 87. dakikayı 1-0 geride götürdüğü maçta rakibini 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Fanatik Gazetesi'nin usta yazarları Fenerbahçe - Ankaragücü maçını değerlendirdi...

Spor yazarları Fenerbahçe - Ankaragücü maçını kalem aldı! "El freni Jesus..."

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. Maçta goller; 81. dakikada Ali Sowe, 87. dakikada Enner Valencia ve 90+6'da Crespo'dan geldi. Bununla birlikte Fenerbahçe, puanını 60'a yükseltti ve gerisinde olduğu Galatasaray ile olan puan farkını korudu. Ankaragücü ise 28 puanda kaldı. Fanatik Gazetesi'nin usta yazarları Fenerbahçe - Ankaragücü karşılaşmasını kaleme aldı...

Haberin Devamı

KADRODA 5 FARKLI İSİM!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bir önceki hafta oynanan Fatih Karagümrük maçına göre 5 farklı ismi MKE Ankaragücü karşısında sahaya sürdü. Sarı kart cezalısı Ferdi Kadıoğlu’nun yerine Osayi -Samuel’e forma şansı tanıyan Jesus, sakatlığı bulunan kaleci Altay’ın yerine ise İrfan Can Eğribayat’ı kadroya aldı. Orta sahada ise Karagümrük maçında oynayan İrfan Can Kahveci, Willian Arao ve Emre Mor’un yerine Arda Güler, Miha Zajc ve Diego Rossi’ye görev verdi.

Fenerbahçe’nin MKE Ankaragücü karşısındaki 11’i şu şekilde:

"İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Samet Akaydin, Szalai, Alioski, Arda Güler, İsmail Yüksek, Zajc, Rossi, Serdar Dursun ve Valencia."

HAKEME BÜYÜK TEPKİ!

Haberin Devamı

Fenerbahçe - MKE Ankaragücü müsabakasında tansiyon yükseldi. İlk yarının son anlarında İsmail Yüksek’in gördüğü sarı kart sonrası tribünler hakem Atilla Karaoğlan’a tepki gösterdi. Hakem Atilla Karaoğlan’ın ilk yarının bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte gerginlik iyice tırmandı ve sarı-lacivertli yöneticiler Ahmet Ketenci ve Selahattin Baki saha kenarına geldi. Hakem triosunun soyunma odasına girmesine engel olan Baki ve Ketenci, tepkilerini sürdürdü. Gerginlik, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı ve hakem üçlüsü soyunma odasına gitti.

VALENCIA 27. GOLÜNÜ ATTI!

Süper Lig’in 29. haftasında MKE Ankaragücü ile sahasında karşılaşan Fenerbahçe, 2-1'lik skorla kazandı. Mücadeleye 11’de başlayan Enner Valencia, takımının ilk golünü kaydetti. 84. dakikada Alioski’nin ortasında İrfan Can Kahveci, ceza sahası içinde Hanousek tarafından düşürülürken, hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Valencia, meşin yuvarlağı kaleci Gökhan’ın solundan ağlara gönderdi. Süper Lig’de gol krallığı listesinde zirvede yer alan 33 yaşındaki forvet, MKE Ankaragücü ağlarına attığı golle, gol sayısını 27’ye yükseltti. Bu sezon 24 lig maçında 27 gole ulaşan Valencia’nın, UEFA Avrupa Ligi’nde 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.

İRFAN CAN İLK KEZ 11'DE

Haberin Devamı

Müsabakada Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi İrfan Can Eğribayat ilk kez bir lig maçında 11’de başladı. Altay Bayındır’ın belindeki rahatsızlığı sebebiyle kadrodan çıkarılmasının ardından İrfan Can Eğribayat’ın oynayacağı açıklanmıştı. MKE Ankaragücü karşısında 90 dakika boyunca forma giyen İrfan Can, kalesinde 1 gol gördü.

SERKAN AKCAN: ÖNCE ŞOV SONRA TER!

Sergen Yalçın’ı da genç yaşlarındayken izlemiş biri olarak Arda Güler’in onun yerini doldurmaya en yakın aday olduğunu söylemeliyim. Görüşü, harika bir sol ayağı var. Ankaragücü maçının ilk yarısında sahadaki tüm futbolcular, -ki buna Fenerbahçeli forvetler de dahil, Arda’nın topla neler yapabildiğine, futbol zekasına ve saf yeteneklerine hayranlıkla bakıyorlardı. 4-1-3-2’nin sağ kenarında konumlanan Arda içeriye her devrildiğinde ya pozisyon yarattı, ya şuta yöneldi. Ankaragücü savunması onu taç çizgisine yönlendirmek için elinden geleni yaptı. Arda o kadar aklıyla oynuyor ki, tuzağa düşmeden rakibi çözmek için inisiyatifler kullandı. Ancak çok yalnızdı. Ne Valencia ne Serdar ne de Rossi ona ayak uydurabildi.

Haberin Devamı

Gecenin hamlesi...

Arda’yı sağ ayağının üzerine yönlendirmek isteyen Tolunay Kafkas, Zahid’i oyundan alıp Djokanoviç’le iç koridorunu güçlendirdi ve hedefine ulaştı. Arda çizgide kaldı, Ali Sowe ekstra savunma koşularından kurtuldu, iştahını rakip kaleye doğru kullandı. Jesus, 78’e kadar Arda dahil forvetlerinin arkasında oynayan tüm merkezini değiştirmek zorunda kaldı. Ne var ki, Jesus bu değişimin meyvesini toplamayı beklerken Emre Mor’un rakip ceza sahasının önünde İrfan Can Kahveci’nin sağ ayağına attığı pas döndü Fenerbahçe kalesine gol oldu. Sonrası İrfan Can önderliğinde geri dönüş hikayesi. Kazandırdığı penaltı ve Crespo’ya hazırladığı ikinci gol pozisyonuyla İrfan Can gecenin hamlesi olmayı başardı.

ERMAN ÖZGÜR: YARIŞTA TUTAN GOL

Temposu yüksek ve formda Ankaragücü'ne karşı rakibini baskı altına alabilecek bir oyun oynamasa da, sıradanlığa isyan eden bir oyuncusu vardı Fenerbahçe'nin. Arda Güler top ayağına her geldiğinde Fenerbahçe atakları heyecan verici hale geldi. Akan oyunda hazırladı, duran toptan hazırladı, olmadı. Harika işler yaptı, finalinde Gökhan Akkan'ı geçemedi. Oynanan oyuna göre gayet yeterli derecede pozisyon bulan Fenerbahçe bir de Atilla Szalai ile direkten dönünce devre berabere bitti. 2. yarı yine dengeli başladı. Pedro'nun girmesi Fenerbahçe'de pek fark yaratmazken Valencia ve Diack karşılıklı net fırsatları atamadılar. Her geçen dakika tedirginliği artan Fenerbahçe özellikle iyi bir santrfor performansı bulamayışının sancısını çekti. Fenerbahçe'de hamlelere rağmen artmayan oyun kalitesine Ankaragücü cezayı kesti. Maçın yıldızı Diack nefis bıraktı, Sowe 2 hamlede bitirdi.

Haberin Devamı

Vasat oyuncuları kurtardı

Maçın son anlarında devreye uzun süredir beklenenin altında kalan İrfan Can girdi. Önce penaltıyı alıp Valencia'nın beraberlik golünü sonra da Crespo'nun galibiyet golünü hazırladı. Bana göre Fenerbahçe'de birçok vasat performanslı oyuncuyu kurtarırken oyun kalitesi olarak olmasa da tabela olarak, puan sıralaması olarak takımını şampiyonluk yarışının içinde tutan adam oldu.

FAİK ÇETİNER: EL FRENİ JESUS

Kim ne derse desin, Jesus seyircinin korkusundan Zajc ve Arda Güler’i ilk 11’e banko yazmıştı. 4’lü defansın sağına Ferdi olmayınca Osayi’yi soluna da Alioski’yi monte etti. Valencia ile Serdar Dursun çift forvet olarak sahadaydı. Zirve iddiasını sürdürmek için harcayacağı tek puanlık kredisi olmayan Fenerbahçe karşısında dişli bir Ankaragücü buldu. Fenerbahçe’nin direkten dönen topları onlar adına şansızlıktı. Jesus’un inadıyla bugüne kadar az süre alan Arda Güler’in resitali ise ilk 45 dakikaya damga vurdu. Top onun ayağına geldiğinde keyif almamak mümkün değildi. Devre golsüz bittiğinde Jesus oyuncu değişikliği yaptı (Serdar çıktı, Pedro girdi) ama oyun planına dokunuş yapmadı.

Doğru 11'i oynatırsa...

Halbuki kulübede, oyunu dikine oynayan oyuncular vardı (Crespo, İrfan Can). Bu bölümde Ankaragücü alan daralttı, ani ataklar kovaladı. Sowe ile net poziyonlar buldu. Son 30 dakikada, hakemden haksız sarı kart gören İsmail ve Rossi yerlerini Arao ve Emre Mor’a bıraktılar. Son 15 dakika Jesus, sahaya İrfan Can ve Crespo’yu da yolladı (İyi ki de yolladı) ama, golü Sowe ile Ankaragücü buldu. Kadıköy’de, “Büyük şok” yaşanırken imdada penaltı yetişti. Penaltıyı alan İrfan Can oluyordu. Son dakikalar ve uzatmalar heyecan fırtınası şeklinde geçti. 'Maç gitti' derken sonradan oyuna girenlerden İrfan Can asisti yaptı, Crespo golü atıp, “Yarışa devam” dedi. Fenerbahçe’nin gördük ki, “El freni” Jesus. Bu takım, doğru 11’ler ile bu yarışı sonuna kadar kovalar.

ARDA GÜLER'DEN TEK KİŞİLİK DEV GÖSTERİ!

DENİZ ÇOBAN: PENALTI YANLIŞTI JESUS ATILABİLİR

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, maç genelinde tutarsız kararlara imza attı. İlk yarının sonlarına doğru İsmail'e kart gösterirken, pozisyonda faul bile yoktu. Bu pozisyona itiraz etmek için devre bitiminde oyun alanına giren Fenerbahçe teknik sorumlusuna kart göstermemesi kabul edilemezdi.

Hakem, Jesus'un tavırlarına göre sarı ya da kırmızı kart tercihi kendisine kalmıştı, ne konuştuklarını bilme şansımız yoktu. Ama minimum sarı kart olabilirdi. Maçın 62. dakikasında Arda koluyla Kitsiou'ya net bir faul yapıyor ancak hakem oyunu devam ettiriyor. Pozisyonun açılarını izlediğimizde Arda'nın kol temasının ceza sahası içinde mi yoksa dışında mı olduğunu çok sağlıklı göremiyoruz. O yüzden hakem penaltıyı vermedi diyemem ama pozisyonda faul ve sarı olması gerekirken, devam kararı verildi.

65'te Fenerbahçe kalecisi İrfan Can'ın, Sowe'a herhangi bir penaltıyı gerektirecek müdahalesi yok. Maçın 84. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı yanlıştı. Orta yapılacakken İrfan Can rakibini gözlemliyor. Önüne doğru hamle yaparak, kendisine temasını hissettiğinde kendisini yere bırakıyor. Burada bir penaltıdan söz etmemiz mümkün değil.

YORUM YAZ