MENÜ

Spor yazarları Başakşehir - Fenerbahçe maçını yazdı! "Arda Güler süperstar adayı"

Süper Lig'in 30. haftasında Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşılaştı. Mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. Maçta goller; 30. dakikada Aleksic ve 89. ve 90+3. dakikalarda Joao Pedro'dan geldi. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe 63 puana çıktı. Medipol Başakşehir ise 45 puanda kaldı. Fanatik'in usta kalemleri mücadeleyi değerlendirdi.

Spor yazarları Başakşehir - Fenerbahçe maçını yazdı! "Arda Güler süperstar adayı"

Medipol Başakşehir’i deplasmanda 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçı Joao Pedro’nun golleriyle kazandı. Fenerbahçe 88 ve 90+3. dakikada bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı. Fanatik Yazarları Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesini kaleme aldı. İşte detaylar ve dikkat çeken yazar yazıları...

Haberin Devamı

SON 3 MAÇTA AYNI TARİFE

Fenerbahçe, Başakşehir karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 2-1 ile galibiyete ulaşmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, Fatih Karagümrük ve Ankaragücü karşılaşmalarında da 1-0 geri düştükten sonra 2-1 kazanmayı başarmışlardı.

Galibiyet hasreti 3 maça çıkan Başakşehir, 28 maç sonunda 45 puanda kalırken geriden gelerek üst üste 3. galibiyetini alan Fenerbahçe ise 28 maç sonunda 63 puana ulaştı.

PEDRO FENERBAHÇE'Yİ İPTEN ALDI!

YENİLMEZLİK 8 MAÇA ÇIKTI!

Kanarya, aldığı bu 3 puanla dış sahadaki yenilmezlik serisini 8 maça yükseltti. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Öte yandan Fenerbahçe, bu süreçte kalesini de gole kapatamadı.

JOAO PEDRO 7.5 AY SONRA GOLLE TANIŞTI

46. dakikada Arda Güler’in yerine oyuna dahil olan Joao Pedro, Kanarya’nın gollerinde pay sahibi oldu.
31 yaşındaki forvet, ligin 5. haftasında Kayserispor ağlarını havalandırırken, Spor Toto Süper Lig’de ilk golünü atmıştı. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalan Pedro, 12 lig maçında golle tanışamazken, Başakşehir karşısında suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN 8 MAÇLIK SERİ!

FANATİK YAZARLARI BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇINI YAZDI

CEM DİZDAR: KIL PAYI DA OLSA GALATASARAY

Fenerbahçe ilk 15 dakika topu elinde tutsa da tempoyu yükseltemediği için işi oyuncu becerisine terk etmiş görüntüdeydi. Bir iki çalım, marifetli bir ayak içi pas ya da şut! Beklenen buydu, çünkü o ritimdeki pasların Başakşehir’i yerinden oynatıp, şaşırtarak alan yaratması mümkün görünmüyordu. 30’lu dakikalara doğru top kullanımı Başakşehir’e geçti. Önce oyun yönünü sık sık değiştirerek Fenerbahçe’yi yerinden oynatıp huzursuz ettiler, ardından tehditkar pozisyonlara giriştiler. Golü her ne kadar rakip stoper hatasından bulmuş olsalar da girişimleri her defasında gol çağrıştırıyordu. Fenerbahçe ise en ciddi pozisyonunu rakibin kornerinde ceza alanı önüne üç oyuncu çıkararak buldu. Dönen topta İrfan Can fırladı, Rossi kaçırdı! Bir kez daha gördük ki, korneri 11 oyuncuyla altı pas üzerinde beklemeye gerek yok!

Tempo yapamadı...

Maçta ilk devrenin yarısında yüksek efor harcayan Başakşehir ikinci devre durağana dönünce Fenerbahçe yeniden topu aldı ama tempo yapamadığından verimlilik sorunu sürdü. Böyle sürüp gidiyordu maç. Kenardan gelenler çıkanları taklit edip, onlar ne yaptıysa benzerini yaptıkça Fenerbahçe’de telaşla panik iç içe geçti. Ancak sakin kalan Başakşehir yeniden adım adım ilerlemeye kalkışınca devrenin neredeyse tamamını kendi sol kanadından oynayan Fenerbahçe, ilk golünü rakibin onardığını düşündüğü bu kanattan buldu. Yetmedi, aynı yerden ısrarla yüklenip galibiyeti buldu.

Haberin Devamı

FAİK ÇETİNER: FENERBAHÇE BIRAKMIYOR

Jesus sonunda tek forvetli (Valencia) beklenen 11’i sahaya sürmüştü. Arda Güler ve İrfan Can birlikte oynuyorlardı. Merak edilen Oosterwolde de formayı kapmıştı. Fenerbahçe’nin kredisi yoktu, ya kazanacak ya da kazanacaktı. Başakşehir’in nasıl oynayacağını bilmiyor değildik. Geriden hazırlık pasları ile çıkıyorlar, rakibi üzerlerine çekiyorlar, defansın arkasına atılan toplarla gol atmayı planlıyorlardı. Fenerbahçe maça iyi başladı, topu rakibe vermiyordu. Ancak topa sahip olmak yetmiyordu. Kanatlar çalışmıyordu. Hele sol kanat felaketti. Ne Oosterwolde (Kim almış, niye almış?) ne de Rossi etkili olamıyor, sürekli top kaybediliyordu. Bütün iş Arda Güler, İrfan Can ve Valencia’nın becerili ayaklarına kalmıştı.

Haberin Devamı

Samet'in ikram pası

İlk 45 dakikada rakip kaleye isabetli tek şut atamayan SarıLacivertli ekip bu yarıda büyükde bir 'şok' yaşıyordu. Samet’in ikram pasını alan Aleksic, golünü atıyor, maçın hikayesini değiştiriyordu. Oyunun ikinci bölümüne Jesus 3 değişiklikle başladı. Arda Güler, Rossi ve Oosterwolde’yi oyundan alıp, Emre Mor, Pedro ile Alioski’yi sahaya sürüp maçı rakip alanda oynamayı hedefliyordu. İkinci yarı Başakşehir yarı alanında geçti. Ancak Fenerbahçe pozisyon üretemiyordu.

Fener hep sıçrıyor

Son 20 dakikada Touba ikinci sarı karttan oyun dışı kalınca Fenerbahçe için bir büyük avantaj daha doğdu. Fenerbahçe’nin ısrarla maça asılması, Valencia’nın yaratıcı, Pedro’nun fırsat kovalayan golleriyle Fenerbahçe yine 'yarışa devam' dedi. Bu futbolla şampiyonluk gelir mi? Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar derler, Fenerbahçe ise devamlı sıçrıyor. O zaman şampiyonluk zor ama imkansız değil..

Haberin Devamı

DENİZ ÇOBAN: İKİNCİ SARI HATALI

Maçın 24.dakikasında Valencia ortasında top Lima’nın koluna geldi. Bence devam kararı doğruydu. Oyuncunun kolu, vücudundan açık gibi dursa da ayağını öne doğru uzattığı için kolunun geriye doğru açı yapması, vücudunun doğal aksiyonuydu. Touba’ya 67. dakikada çıkan sarı kart doğruydu. Aynı oyuncu 3 dakika sonra İrfan Can’a yaptığı faulde ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Touba’nın çok iyi niyetle mücadele ettiğini söyleyemem. Elini/kolunu kurallar dahilinde kullanmıyor. Diğer yandan İrfan Can da kendini çok kolay yere bırakıyor. Hakemin taktir alanında olan bir pozisyon olduğunu düşünsem de ikinci sarı kartı çıkartmamasını daha doğru bulurdum.

Maçın uzatma dakikalarında Ömer Ali’ye çıkan ikinci sarı kart doğruydu. Topu kurtaran Valencia’yı net şekilde durduruyor. Ömer Ali’nin gördüğü ilk sarı kart da doğruydu. Oosterwolde’nin 45+4’de Ömer Ali’ye yaptığı faul limitteydi. Fenerbahçeli oyuncunun ayağının bastığı yer riskli olsa da yoğunluk limitte kaldı. Sarı kartın yeterli olacağı fikrindeyim. Oosterwolde’nin 43’de Deniz Türüç’ün ayağına bastığı pozisyonda sarı kart çıkmadı.

SERKAN AKCAN: CAN HAVLİYLE

Jesus’un başlangıç tercihlerine bakarak formasyonda bir değişiklik bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Portekizli hoca Arda’yı sağ, İrfan Can Kahveci’yi solda kullandığı düzende Rossi ile Valencia’ya önde konumlandırdı. Son haftalarda pas hızı iyice düşmüş olan Başakşehir ön alan baskısı yemediği her dakika daha güvenle oyun kurdu, forvetleriyle rahat rahat stoperlerin zaaflarını yokladı. Nitekim golü de böylesine bir stoper baskı setinde buldular. Samet’i hatalı geri pasa zorlayıp öne geçtiler. Fenerbahçe bu golün ardından devre bitene kadar tabelayı değiştirecek reaksiyonu vermekten o kadar uzaktı ki, soyunma odasına giderken herhangi bir Fenerbahçeli futbolcunun tek isabetli şutu yoktu.

Arda süperstar adayı

Maçta ikinci yarı Emre Mor, Pedro, Alioski hamleleri Fenerbahçe’nin hızını çok yükseltmedi belki ama sahada daha ne yaptığını bilir hale getirdi. Osterwolde’nin ilk yarı performansını gördükten sonra sanırım kimse Alioski niye girdi diye sormuyordur. Keza Rossi de Valencia ile ön alanda oyundan çok kopuktu. Arda bir süperstar adayı, ne var ki onun da sakatlığı ikinci yarıya çıkmasını engellemese plan başka olabilirdi.

Bambaşka noktaya taşıdı

Başakşehir 10 kişi kaldıktan sonra İrfan Can Kahveci önderliğinde etkili bir baskı kuran Fenerbahçe iyice kapanan rakibine karşı sete yerleşerek hemen her yolu denedi. Yetmedi, Arao-SerdarDursun değişimiyle önde üç forvetle kaldığı andan itibaren ceza sahası içindeki topla buluşmalar tehlikeli pozisyonlara dönebildi. Pedro, can havliyle peş peşe attığı iki golle hikayeyi bambaşka bir noktaya taşıdı.

MEHMET ALİ SABUNCU: YALNIZ DEĞİLSİN GALATASARAY

Şampiyonluk yarışının devam ettiği haftalarda Fenerbahçe, Başakşehir'e konuk oldu. Defans dörtlü, forvet ikili olarak sahadaydı, gelelim maçın önemli anlarına...

Pedro...

10'da Duarte kaleye ortaladı, İrfan Can iyi yükseldi, pozisyonu bitirdi. 12'de Szysz uzaktan denedi, top Samet'e takıldı. 17'de Valencia'nın röveşatasında top farklı bir şekilde dışarı gitti. 30'da defansta Samet'in büyük hatasıyla topu kapan Aleksic durumu 1-0 yaptı. 32'de Diego Rossi hızlı gelişen atakta topu dışarı attı. Devre bu sonuçla bitti. 48'de Pedro'nun vuruşu cılızdı. 87'de Januzaj'ın şutunda top üst direkten döndü. 88'de Joao Pedro ile durum 1-1 oldu. Maç biterken, 90+3'te Fenerbahçe aylarca eleştirdiğimiz Joao Pedro ile galibiyet golünü attı: 1-2. Atılan gollerde Valencia'nın payı çok büyüktü. Maç bu sonuçla bitti.

Jesus ile yeniden anlaşın

Fazla yazmaya gerek yok. Yarış devam ediyor. Ey yönetim, Jorge Jesus bu takıma futbol oynattı, oynatıyor da... Hemen harekete geçin, biz de eleştirdik ama böyle hoca gitti mi bir daha bulamazsınız. Hemen anlaşın...

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

YORUM YAZ