MENÜ

Spor yazalarından Fenerbahçe'de Edin Dzeko'ya övgü dolu sözler!

Fenerbahçe Süper Lig'de 5. hafta maçında 1-0 geride düşen Fenerbahçe Antalyaspor'u 3-2'lik skorla mağlup ederek 4'te 4 yaptı. Sarı-Lacivertli takımda Edin Dzeko oynadı futbol, attığı gol ve yaptığı asistle maça damga vurdu. Fanatik Gazetesi'nin usta yazarları Fenerbahçe - Antalyaspor maçını kaleme aldı.

Spor yazalarından Fenerbahçe'de Edin Dzeko'ya övgü dolu sözler!

Süper Lig'de 5. hafta maçında Fenerbahçe Kadıköy'de Antalyaspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertliler Antalyaspor karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 3-2 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı. Fenerbahçe'de golcü oyuncu Edin Dzeko performansıyla maça damga vuran isim oldu. Fanatik Gazetesi yazarları Fenerbahçe - Antalyaspor maçını yazdılar...

Haberin Devamı

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

DZEKO TEK BAŞINA TAKIM GİBİ

Boşnak yıldız, müthiş başladığı Fenerbahçe kariyerini aynı şekilde devam ettiriyor. Edin Dzeko, Antalya karşısında önce ağları sarstı, bir de asist yaptı. Sarı-Lacivertliler’in ligde kaydettiği 8 golün 6’sında tecrübeli forvetin imzası var: 4 gol, 2 asist!

ZAFER GOLÜ SZYMANSKI'DEN

Sarı-Lacivertliler’i, Antalyaspor karşısında galibiyete taşıyan son golü, Sebastian Szymanski ağlara yolladı. İlk 11’de sahne alan Szymanski, aslında maçın genelinde beklentilerin altında kaldı. Ancak skor 2-2 berabere giderken Polonyalı yıldız, hızlı kullanılan korner vuruşunda İrfan Can’ın asistinde ceza sahasının içinde sağ çaprazda topla buluştu. 24 yaşındaki oyuncu önce topu düzeltti, daha sonra sol ayağıyla enfes bir vuruş yaparak 3 puanı getiren golü attı. Bu sezon 10. resmi maçında 4 asistinin yanına 5. golünü ekleyen tecrübeli futbolcu, en son Kadıköy’deki Twente karşılaşmasında 1 gol ve 1 asistle skora katkıda bulunmuştu. Szymanski, Süper Lig’de ise 4. mücadelesinde 1 asistinin yanında 2. kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

İRFAN İLK KEZ KAFAYLA ATTI

İrfan Can Kahveci Antalya maçına kulübede başladı ancak Cengiz Ünder’in sakatlanması sonrası henüz 5. dakikada oyuna girdi. Milli oyuncu, Sarı-Lacivertliler’in en etkili isimlerinden biri oldu. İrfan, 56. dakikada Dzeko’nun ortasında kafayla topu ağlara göndererek kariyerinde bir ilki yaşadı. Süper Lig’de kariyerinde 30 gole ulaşan 28 yaşındaki oyuncu bunların 26’sını sol ayağıyla, 3’ünü sağ ayağıyla atarken dün ilk kez kafayla ağları sarstı. İrfan, bu sezon 10. resmi maçta 5. golüne ulaşırken, 3 de asisti bulunuyor. Yıldız futbolcu, golünün yanı sıra 15 ikili mücadelenin 10’unu, 5 hava topunun tamamını kazandı, yüzde 85.3 pas isabeti yakaladı, 4 şut pası verdi.

CENGİZ'İN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI

İsmail Kartal, Cengiz Ünder’i dünkü mücadelede ilk 11’de sahaya sürdü. Ancak yıldız futbolcu, henüz 3. dakikada sakatlanarak kendini yere bıraktı. Topa sadece 1 kez dokunabilen Cengiz oyuna devam edemedi ve 5. dakikada çıkmak zorunda kaldı. Başarılı oyuncu, kenara gelirken sol arka adalesini tutuyordu. Cengiz’in durumu bugün netlik kazanacak.

Haberin Devamı

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

BUKSA'NIN GOLLERİ YETERLİ OLMADI

Antalyaspor’un Lens’ten kiraladığı Polonyalı forvet, Fenerbahçe karşısında çok iyi bir performans sergiledi. Adam Buksa, Livakovic’i önce 31. dakikada avladı ve takımını öne geçirdi. 27 yaşındaki oyuncu, 64’teki golüyle takımına bu kez eşitliği getirdi. Ancak Buksa’nın 2 golü, Antalyaspor’un puan alması için yeterli olmadı.

SERKAN AKCAN: 6 NUMARANIN ÖNEMİ

Antalyaspor karşılaşması, ‘6 numara nedir, ne işe yarar?’ sorusunun cevabı niteliğinde bir maçtı Fenerbahçe için. Antalya’nın hocası Nuri Şahin, İsmail Yüksek’in yokluğunun Fenerbahçe’nin bölge geçişlerinde nasıl bir boşluk yaratacağını iyi bir analizle gözler önüne serdi. Fenerbahçe’nin oyun kurulumunu bozdu. Savunmanın derine gömüldüğü baskı anlarında pas opsiyonu yaratmak, sırtını rakibe dayayıp topu korumak, bölge geçişlerini sorunsuz hale getirmek için gerçek bir 6 numaraya ihtiyaç var. Zajc bu işi yapamayınca Antalyaspor ilk yarının çok önemli bir bölümünde oyunu istediği gibi domine etti.

Haberin Devamı

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

Can simidi Dzeko

Antalyaspor’un derine kadar ittiği Fenerbahçe savunmasının bir can simidine tutunması gerekiyordu, o da Dzeko oldu. Dzeko ligimizin gördüğü en iyi santrforlardan bir tanesi buna şüphe yok. Ne var ki, onun kalitesinin kaynağı sadece bitiriciliği değil. Savunmasının derine gömüldüğü baskı anlarında blok aralarına döndü, nefis bağlantılar yaptı. 1 golü 1 de asistle süslemiş olabilir ama oyunun merkezinde yaptığı bağlantılar en az tabela istatistikleri kadar önemliydi. İrfan Can Kahveci’deki gelişim de dikkat çekici boyutlarda. Ceza sahasında buluştuğu toplar bu sezon çok daha büyük anlam kazandı. Keza oyun aklıyla Szymanski’nin de yıldızını parlatacağa benziyor.

FAİK ÇETİNER: FENERBAHÇE BIRAKMIYOR

Fenerbahçe, karşısında önde baskı yapan, golü düşünen bir Antalyaspor bulunca biraz şaşırdı, biraz bocaladı. Livakovic geldi diye işler hemen kolaylaşmaz. İsmail Yüksek cezalı olunca, Serdar Aziz formayı kapmış, Djiku kulübeye dönmüştü. Antalyaspor’un Buksa ile kazandığı golde, stoperler Serdar ve Becao’nun arasından geçişi düşündürücüydü. Cengiz Ünder’in maçın başında sakatlanışı, alternatifi İrfan Can olunca (Hem gol attı, hem asist yaptı) sahaya olumsuz yansımadı. Devre biterken gelen Dzeko golü ise yine ustalık kokuyordu.

Haberin Devamı

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

Alkışlamak gerek

Fenerbahçe ikinci yarıya baskıyla başladı. Dzeko’nun (Adam hem golcü hem pasör) asistinde İrfan Can golü atınca işler kolaylaşır dedik. Öne geçen, pozisyon bulan ama değerlendiremeyen ev sahibi, Buksa’nın golüyle yine beraberliğe yakalandı. Beraberliğe rağmen Kadıköy’de ümitsizlik yoktu. İrfan Can’ın kornerinden gelen topla buluşan Szymanski, golüyle, “Biz maçı bırakmayız” diyordu. Maçtan önce, ”Fenerbahçe bırakmaz” demiştik. Dediğimiz gibi Fenerbahçe bırakmıyor. Kaybetmelerine rağmen Nuri Şahin ve Antalyaspor’u alkışlamayı pas geçmeyelim. Elbette ligde 4’te 4 yapan İsmail Kartal ve ekibini de...

MEHMET ALİ SABUNCU: KÖTÜ OYNASA DA KAZANDI

Milli aradan sonra ligde iyi giden Fenerbahçe, yeni kalecisiyle, Antalyaspor’u Kadıköy’de karşısına aldı. Hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile maç başladı... Gelelim önemli karşılaşmanın anlarına;

Gol düellosu

5’te Erdoğan vurdu, Serdar Aziz çizgi üstünde golü çıkardı. 10’da Dzeko kalabalığın içinde kafayı vurdu ama top dışarı gitti. 31’de hızlı çıkan Buksa durumu 1-0 yaptı. 34’te Szymanski’ye gol şansını Saric tanımadı. 40’ta Fred uzaktan yokladı, kaleci Leite gole izin vermedi. 45+1’de Dzeko kale önünde kafayı vurdu, ‘VAR’ destekli golle durum 1-1 oldu. Devre berabere bitti. 50’de uzak direkte Dzeko’dan önce topa dokunan Ömer golü önledi. 56’da Dzeko ortaladı, İrfan Can durumu 2-1 yaptı. 64’te Zajc’ın hatasından yararlanan Buksa durumu 2-2’ye getirdi. 69’da İrfan Can yine kafayla denedi, top direkten dışarı gitti. 73’te Szymanski aşırttı ama kaleci Leite gole izin vermedi. 80’de Szymanski çaprazdan müthiş vurdu: 3-2. 90+2’de Dzeko 4’ü kaçırdı. Maç 3-2 bitti, liderlik devam etti.

Antalyaspor yediği her golden sonra sanki küme düşmüş gibi futbolcular kendini yere atıyor, çömeliyor, yıkıntı yaşıyorlar. Ya da kupa finalini kaybetmiş gibi. Çok ilginç daha ligin 5. haftası... Bu ne çöküntü. Yenildiğiniz takım Fenerbahçe. Onlar kötü oynasa da kazanıyor, kalite farkı. Siz hırslı olsanız da maçın hakemi çok kötü olsa da kaybettiniz. İlginç, böyle hırsınız varsa geçmişteki 4 maçta neredeydiniz, tatil de mi?

Spor yazalarından Fenerbahçede Edin Dzekoya övgü dolu sözler

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Hala istediğimiz seviyede değiliz
YORUM YAZ