MENÜ

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbul'a geldi

Fenerbahçe Kulübü, Hırvat kaleci Dominik Livakovic’in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensipte anlaştı.

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbul'a geldi

Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Fenerbahçe ilk hafta evinde Gaziantep FK'yı, 2. hafta ise deplasmanda Samsunspor'u yendiler ve ligde lider durumdalar.

Haberin Devamı

Transferde bu sezon ses getirecek isimlerle anlaşma sağladı. Öncelikle Dzeko, Tadic, Szymanski, Fred, Becao, Mert Müldür ve Cengiz Ünder gibi yıldızları kadrosuna katan Fenerbahçe bir transferi daha resmen açıkladı.

BONSERVİSİ DE BELLİ OLDU

Kadroda bu sezon ayrılması kesin gözle bakılan Altay Bayındır'ın yerine yabancı bir kaleci transferi yapacak olan Fenerbahçe, Dinamo Zagreb forması giyen Dominik Livakovic ile anlaşma sağladı. Fenerbahçe, Hırvat kalecisi Zagreb'e 9+1 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 

İŞTE FENERBAHÇE'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA;

Kulübümüz, profesyonel futbolcu Dominik Livakovic’in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bugün İstanbul'a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Hırvat Milli file bekçisi bugün İstanbul'a geldi. Yıldız kalecinin bugün sağlık kontrollerinden geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbula geldi

2022 DÜNYA KUPASI'NA DAMGA VURMUŞTU

Futbola, futbol antrenörü olan dedesinin etkisiyle NK Zadar altyapısında başlayan Livakovic, 2015'te 625 bin Euro karşılığında Dinamo Zagreb'E transfer oldu. 45 kez Hırvatistan Milli Takımı'nın formasını giyen 28 yaşındaki file bekçisi Dünya Kupası'na damga vurmuştu.

5 Aralık 2022'de Dünya Kupası Son 16 Turu maçında Japonya ile oynanan karşılaşma penaltılara gitmiş ve başarılı kaleci yaptığı üç penaltı kurtarışıyla takımını çeyrek finale taşımıştı.

SERIE A'NIN YILDIZI LİSTEDE

FAVORİ BREZİLYA'YA 'DUR' DEDİ

Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nın favorilerinden biri olarak gösterilen Brezilya ile çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Tüm futbol otoriteleri tarafından maçın mutlak favorisi olarak Sambacılar gösteriliyordu.

Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşma penaltı atışlarına gitti. Brezilya karşısında da penaltı atışlarında yaptığı kurtarışla takımının yarı finale çıkışında büyük bir rol oynadı.

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbula geldi

Livakovic, Dünya Kupası'nda iki kez maçın adamı seçilirken, L'Equipe tarafından 10 üzerinden 10 tam puan alan 15. oyuncu olmayı başardı. 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin kalecisi Emiliano Martinez'in ardından turnuvanın en iyi ikinci kalecisi oldu.

DEPREMDEN SONRA GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok şehirde yıkıcı hasarlara sebebiyet veren depremlerden etkilenen vatandaşlar için Türkiye Futbol Federasyonu’nun başlattığı “Omuz Omuza” kampanyasına katılanlar arasında Dominik Livakovic de vardı.

Haberin Devamı

Hırvat kaleci FIFA Dünya Kupası’nda Brezilya’ya karşı penaltılarda giydiği formasını ve eldivenini depremzedelere bağışladığını sosyal medya hesabından açıklamıştı.

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbula geldi

Livakovic, paylaştığı destek mesajı paylaşımında, “Sevgili arkadaşlar. Türkiye’de meydan gelen depremlerden çok etkilendim ve üzgünüm. Türk halkı zor zamanlardan geçiyor. Büyük futbol ailesi olarak birleşelim ve destekleyelim. Türk halkına duyduğum sempatinin bir göstergesi olarak Dünya Kupası’nda giydiğim formamı ve eldivenlerimi bağışlıyorum. Bu zor zamanları birlikte aşacağız. Dualarım sizinle. Türkiye için omuz omuza” ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika | Fenerbahçe yeni transferi Livakovic İstanbula geldi

YORUM YAZ