MENÜ

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi! İsmail Kartal açıkladı

Neftçi Bakü maçı ile oynanan hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sarı Lacivertliler'in yeni transferini duyurdu.

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi! İsmail Kartal açıkladı

Yeni sezon hazırlıklarını Rusya'da sürdüren Fenerbahçe, Pari Premier Cup'taki son maçında Neftçi Bakü ile karşılaştı. Mücadeleyi Sarı Lacivertliler, Dzeko'nun golüyle 1-0 yendi. Bu maçla Fenerbahçe, Rusya kampını tamamladı.

Haberin Devamı

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal çok önemli açıklamalarda bulundu ve transfer müjdesini verdi.

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi İsmail Kartal açıkladı

Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

'GÜZEL BİR KAMP GEÇTİ'

“Genel anlamda bizim için güzel bir kamp geçti. Sık aralıklarla 3 maç oynasak da, %100 hazır olmasak da çok büyük sakatlık vermeden, uzun ve orta vadeli kendi planlarımızı antrenmanlarda oyuncularımıza yaptığımız yüklemelerle devam ettik. Bazı maçlardan önce biraz bunu kısıtlayarak, maçlarda da çok fazla rakipler karşısında ezilmeden kendi oyun felsefimizi rakibimize hissettirerek oyunumuzu oynamaya çalıştık. Bunları zaman zaman bazı maçlarda yaptık, bazılarında yapamadık. Bugün de ikinci yarı özellikle yapmak istediklerimizi, oyun felsefimizi rakibimize hissettirdik. Gol bulduk, maçı kazandık. Buraya gelmek güzeldi. Bu hava şartlarında yaptığımız kamp dönemi bizim için gayet verimli geçti. İstanbul’da da Avrupa ön eleme ve lige en iyi şekilde hazırlanabileceğimizi düşünüyorum. Bazı oyuncuların takıma dönmesi, Ferdi’nin sakatlığı, Djiku’nun geç gelmesine rağmen hazır olması, Dzeko’nun bugün güzel bir gol atması olumluydu. Takımın geneline baktığımız zaman bugün güzel sinyaller verdi. İnşallah bunu kendi oyun felsefemizle birlikte daha fazla geliştirerek lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi İsmail Kartal açıkladı

'ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

“Bizler çözüm üretmek için antrenörlük yapıyoruz. Taktik, rakibe üstünlük sağlamak demek. Rakip maç boyunca sadece bekleyerek kazandığı topla hızlı hücum veya sıkıştıklarında uzun topla forvetleri üzerinden pozisyon bulmaya çalıştılar. Dzeko’yu çok fazla markaj altına altıkları için onun rahatlayabilmesi için etrafında bir tane daha top tutan oyuncu olmalıydı. Kanatlardan bir tanesinde topla dripling yapan ve iyi top taşıyan Emre Mor’u oyuna alarak orta sahaya da baskı ve dirençli oyuncuları koyarak rakibe baskı kurduk ve gol geldi. Birkaç tane daha gol olabilirdi. Bizim bir sistemimiz var. Bu sisteme bağlı olarak yolumuza devam edeceğiz. Tabii ki şartlar, oyunun gidişatı, maçlarının durumuna göre çift forvet, üç forvetle de oynayacağız.”

Haberin Devamı

SOL BEK DETAYINI AÇIKLADI

“Jayden sol bekte fiziksel özellikleri fena bir oyuncu değil. Luan Peres de sol bek ve sol stoper oynayabiliyor. Bugün Peres’i özellikle görmek için sol stoperde denedim ama bizim oyunumuz geriden oyunu hızlandırmak, oyunu kurmak, baskı altından çıkabilmek, kilidi açmak biraz daha yaratıcılığa dayalı. Ferdi, sağ bekte de sol bekte de Jayden ve Peres’in birkaç adım önünde. Hepsi bizim oyuncularımız. Maça göre, rakibe göre herkesi değerlendirebiliriz.”

 

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi İsmail Kartal açıkladı

'BECAO BİTTİ'

Livakovic’in durumu belirsizliğini korumakta. Becao’nun transferi gerçekleşti. Bu akşam İstanbul’da tesislerde arkadaşlarla beraber kalacağız. Kafamızda bazı şeyler var. Bunları raporlayıp, yönetime sunacağım.

'TRANSFERLER SÜREBİLİR'

Transfer dönemi devam ettiğine göre transfer olabilir. Başkanımızla, yönetimimizle sürekli diyalog halindeyiz. Duruma ve kendi pozisyonumuza göre her şeyi değerlendiriyoruz. Zaman içerisinde yaşayarak hep beraber göreceğiz. Sadece 10 numara olarak değil, iki 8 olarak planımız var. Zaman ve oyun içerisinde bir tanesi on numaraya evirilebilir, biri 8, biri 6 gibi. Veya iki altı, bir sekiz, bir on gibi. Biz, oyun içerisindeki sistemimizi bu şekilde belirliyoruz. Kendi planlarımızı rakibe göre böyle planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Edin Dzeko'nun Inter Formasıyla Attığı İlk Gol

SON DAKİKA | Fenerbahçe transferi bitirdi İsmail Kartal açıkladı

YORUM YAZ