MENÜ

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi! Lucas ve Santos karar veriyor

Fenerbahçe, FIFA’nın Rusya’daki yabancı oyunculara sezon sonuna kadar başka bir ülkeye transfer olma izni vermesi sonrası sol bek avına çıkmıştı. Spartak’ın yıldızı Ayrton Lucas’ın, yapılan teklifle ilgili kararını en geç yarına kadar açıklaması bekleniyor. Rus basınına göre Zenit’in Brezilyalı oyuncuları kalıp kalmama konusunda kararsız. Sarı-Lacivertliler’in bir diğer sol bek adayı olan Zenit’li Douglas Santos kendisine yapılan teklifleri değerlendiriyor. Bu arada yabancıların Rusya’dan kaçışı da başladı...

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi! Lucas ve Santos karar veriyor

FIFA’nın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle verdiği karar, transfer piyasasını yeniden hareketlendirdi. Her iki ülkede forma giyen yabancı oyuncular, bonservisleri mevcut kulüplerinde kalma şartıyla sezon sonuna kadar başka ülkeden bir takıma imza atabilecek. Bugünden itibaren bu karar yürürlüğe girecek. Bu gelişme sonrası Fenerbahçe, sol bek sorununun geçici çözümü için gözünü Rusya’ya çevirmişti. Sarı-Lacivertliler için artık tek hedef ligde 2. sırayı alıp Şampiyonlar Ligi’ne gitmek. Bu ihtimali güçlendirmek adına Ayrton Lucas ve Douglas Santos için girişimler başladı.

Haberin Devamı

Menaceri ‘Ayrıl’ dedi

Spartak Moskova’nın yabancılarından henüz kulübe ayrılmak istediğini söyleyen bir oyuncu olmadı. Ancak Fenerbahçe’nin hedefindeki Ayrton Lucas’ın iki gün içinde bu yöndeki talebini Spartak’a bildirebileceği kaydedildi. 24 yaşındaki sol bekin menaceri Carlos Leite’nin oyuncusuna, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle ayrılması yönünde tavsiye verdiği belirtildi. Leite, kısa süre önce Fenerbahçe’yi sosyal medyada takibe almıştı. Lucas’ın ailesinin de menaceriyle aynı görüşte olduğu öne sürüldü.

Santos’un talipleri var

Fenerbahçe’nin listesindeki diğer sol bek ise Zenit’li Douglas Santos. Zenit’in Brezilyalı oyuncularının henüz izleyecekleri yolla ilgili karar vermedikleri ancak beraber hareket etme ihtimallerinin yüksek olduğu belirtildi. Santos’un transferini zorlaştıran durum ise başta Villarreal olmak üzere Avrupa’dan da taliplerinin bulunması.

Haberin Devamı

İlk imza Bjornstrom’dan

Yabancı oyuncuların Rus futbolundan kaçışı başladı. FIFA’nın tanıdığı ‘ayrılma’ hakkını kullanan ilk isim Arsenal Tula’nın sol beki Axel Bjornstrom oldu. 26 yaşındaki İsveçli oyuncu, ülkesinden AIK Solna ile anlaştı. Krasnodar’da ise yönetim, teknik adam Daniel Farke’nin ayrılmasının ardından aralarında Remy Cabella, Krychowiak, Erik Botheim, Jhon Cordoba gibi isimlerin de olduğu 8 yabancı futbolcusuna ülkeden ayrılma izni vermişti. Bu oyuncular, FIFA’nın kararı açıklanmadan önce Rusya’yı terk etmişti. Krasnodar’ın yabancıları da sezon sonuna kadar başka takımlarla anlaşabilir. Bu arada İtalyan ekibi Atalanta da forveti Duvan Zapata’nın sakatlanmasının ardından Ukrayna ekibi Shakhtar’ın yıldızı Fernando’ya imza attırmak için çalışmalara başladı.

YORUM YAZ