MENÜ

Şenol Can'dan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

Fenerbahçe, Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında karşılaştığı Başakşehir'i 4-0 mağlup etmeyi başarırken 'Teknik Bakış' köşemizde futbolculuk kariyeri sonrası Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa'da görev alan teknik direktör Şenol Can, Sarı-Lacivertliler'i değerlendirdi.

Şenol Can'dan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

Fenerbahçe, Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında sahasında Başakşehir'i ağırladı. Ev sahibi ekip, ilk 20 dakikasında 3 farklı üstünlüğü yakaladığı mücadeleden rahat bir şekilde 4-0'lık sonuçla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

KARTAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig’de Başakşehir’i sahasında ağırlayan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Alanyaspor maçını ilk 11’ine göre tek değişiklik yaparak sahaya çıktı. Mücadele öncesi Kartal, “Rakibe göre hazırlanıyoruz. Topun kontrolü bizde olmalı, hücum eden bir oyun planımız var. Sezon sonuna kadar devam edecek. İki takımın da eksikleri var. Maç maç bakıyoruz. Maça çok iyi hazırlandık. Oyunumuzu her hafta küçük dokunuşlarla geliştirmeye devam ediyoruz” dedi. Deneyimli çalıştırıcı, savunmada Bright Osayi-Samuel’in yerine Jayden Oosterwolde’ye şans verdi. Jayden, sol bekte forma giyerken, Ferdi Kadıoğlu sağ bekte oynadı.

Crespo hoca tercihi

Osayi-Samuel’in yanı sıra Cengiz Ünder, Emre Mor ve Zajc de sakatlıkları sebebiyle yoktu. Miguel Crespo, Kartal’ın tercihi sebebiyle takımda yer almadı. Geçtiğimiz Salı günü kayınpederinin cenazesi için ülkesi Bosna Hersek’e giden Edin Dzeko’nun, normalde Başakşehir karşısında yedek soyunması bekleniyordu. Ancak Dzeko, 11’de başladı ve 64’te alkışlar eşliğinde yerini Michy Batshuayi’ye bıraktı.

Haberin Devamı

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

'DOMİNE ETTİK 5'İ, 6'YI İSTEDİK'

Fenerbahçe’nin 4-0’lık Başakşehir galibiyetinin ardından İsmail Kartal önemli açıklamalar yaptı. Maçın ilk 30 dakikasının planladığı gibi geçtiğini söyleyen Kartal, “3-0 olunca oyuncular rahat oynamaya çalıştılar. 3 gün sonra maçın olduğunu düşünürsek, kafalarında da o var. Devre arasında toplantı yaptık, ciddiyeti elden bırakmamamız gerektiğini söyledik. 4, 5 hatta 6. golü atmamız gerektiğini, bunun için kendi oyunumuza devam etmemizi anlattık. Oyunu domine ettik ve çok üstün oynadık. Başakşehir gibi güçlü bir kadroya karşı kazandık. Takımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İsmail Kartal: Şampiyon olmak istiyorsanız...

‘Oyunculara yasakladım’

Başarılı teknik adam, takım ve oyun planlamasıyla ilgili olarak ise şu sözleri söyledi:

Ana bölümü hallettik. Artık oyunun gelişimi için uğraşıyoruz. Şu anda doğru yoldayız. 13’te 13 falan, bunlara bakmıyorum. Hatta takıma da bunu yasakladım. En önemlisi, önümüzdeki ilk maçtır. Sezon sonuna kadar böyle devam edecek.

İsmail Kartal son olarak Cengiz ve Emre Mor iyileşmelerinin ardından güçlerine güç katılacağını ekledi.

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

KADIKÖY'DE MÜTHİŞ DESTEK

Bu sezon Süper Lig’de şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Fenerbahçe’yi, Başakşehir karşılaşmasında taraftarları yine yalnız bırakmadı. Ülker Stadı’nda konuk takım bölümü hariç, Sarı-Lacivertli futbolseverler kendilerine ayrılan bölümlerin hepsini doldurdu. İlk dakikadan itibaren başlayan coşku, son ana kadar devam etti. Mücadeleyi 38 bin 90 seyirci takip ederken, 3 puanın ardından tribünler ve takım, galibiyeti doyasıya kutladılar.

Haberin Devamı

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

BAŞAKŞEHİR DARMADAĞIN

Sezona Emre Belözoğlu yönetiminde 3’te 0’la gol dahi atamadan başlayan Başakşehir, takımı büyük umutlarla Çağdaş Atan’a emanet ettikten sonra çıktığı ilk karşılaşmada İstanbulspor’u yenerek üzerindeki kara bulutları dağıtmıştı. Fenerbahçe deplasmanına da puan ümitleriyle çıkan Turuncu-Lacivertliler, önemli eksikleri olduğu karşılaşmada adeta yokları oynadı. Fenerbahçe’nin art arda gelen gollerine reaksiyon gösteremeyen İstanbul ekibi, rakip yarı sahada ilk topla buluştuğunda dakikalar 30’u gösteriyordu. Müsabakanın başından sonuna etkisiz bir ortaya koyan Başakşehir’de teknik direktör Çağdaş Atan erken hamleler yapsa da umduğu karşılığı alamadı. Başakşehir hafta sonunda Kayserispor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

ATAN'IN KABUSU FENERBAHÇE

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan’ın Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Fenerbahçe. Atan; Alanya, Kayseri ve Başakşehir’in başında Fenerbahçe’ye karşı oynadığı dün geceyle beraber 5 maçtan sadece 1 puan çıkarabildi.

'Ligin üzerinde takımlarla oynadık'

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Geçen sene 17 maçta 17 puan toplayan takım 3’te 0’la başladı. Biz geldik, iyi oynamaya başladık ve ilk 3 puanı aldık. O maç bize umut verdi. Ancak ligin çok üzerinde olan iki takımla, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadık. Çok hazırlar, çok kaliteliler" ifadelerini kullandı.

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

ŞENOL CAN'DAN TEKNİK BAKIŞ: ŞAMPİYONLUK OYUNU

Futbolculuk kariyeri sonrası Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa'da görev alan teknik direktör Şenol Can, Fenerbahçe'nin Başakşehir karşısındaki farklı zaferini değerlendirdi:

Fenerbahçe, rakibine mükemmel bir karşı pres uygulayarak çok rahat bir galibiyet aldı. İç sahada taraftar baskısıyla beraber oyun gücüyle rakibi boğmak böyle oluyor. Yani bu oyunun ligimize özel tarifine şampiyonluk oyunu diyoruz. Ligin daha çok başı ama fiziksel kalite ve oyun gücü bunu gösteriyor.

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

"Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar dominant bir oyun oynadı. Çağdaş hocanın planı da buna olanak sağladı. Oyun kurulumunda 4 artı 1, zaman zaman da sağ beki 6 numara yaparak 3 artı 2 olarak oyun kurmaya çalıştı konuk takım. Ancak Fenerbahçe’nin birebir eşleşmedeki yerleşimi ve baskısı çok etkiliydi. Kapılan toplar ve etkili hücumlarla çok rahat bir galibiyet aldı. Oyun gücünün artması kadar her hafta üzerine koyan bir fiziksel kalite görüyorum ben Fenerbahçe’de. Bu da sahanın her yerinde etkili bir takım ortaya çıkarıyor. Karşı presi çok iyi yapan bir takım yaptığını da söylemek lazım İsmail Kartal’ın. Geçiş hücumlarını hiç yemiyorlar. Savunmaya geçişler çok hızlı ve yerinde. Bu da fark yaratıyor. Düşünsenize Başakşehir gibi etkilim hücum oyuncuları olan bir takım ilk kez rakip yarı sahada topla buluştuğunda dakikalar 33’ü gösteriyordu. Bu işte çok net bir şampiyonluk oyunudur."

Haberin Devamı

Şenol Candan Fenerbahçe - Başakşehir maçına teknik bakış: Şampiyonluk oyunu

'İç sahada oyun gücü'

"İç sahada taraftarlar beraber rakibi boğmak bu şekilde oluyor. Nitekim skor tabelası büyük bir avantajla eline geçtikten sonra işler tamamen Fenerbahçe’nin istediği gibi oldu. Elbette ligin daha çok başı. Elde çok geniş ve kaliteli bir kadro var. İsmail hoca mümkün olduğunca tüm oyuncuları memnun etmeye çalışıyor. Burada skorların da beraberinde gelmesi takımın birbirine adaptasyon sürecinde çok yardımcı oluyor."

YORUM YAZ