MENÜ

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı!

Zimbru'yu 2 maçta 9 golle yıkan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'na adını yazdırdı. Avrupa'da gövde gösterisi yapan İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya'yı teknik direktör Selçuk Şahin, Fanatik için yorumladı.

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 5-0’ın rövanşında Moldova ekibi Zimbru'yu Dusan Tadic, Michy Batshuayi (2) ve İsmail Yüksek’in golleriyle 4-0 mağlup ederek Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'na yükseldi.

Haberin Devamı

 TADIC LİDERLİK ROLÜNÜ ÜSTLENDİ

Sarı Lacivertliler’de Zimbru ile oynanan ilk karşılaşmada sahaya kaptan olarak Edin Dzeko çıkmıştı. Dünkü rövanşta Dzeko ilk 11’de başlamadı ve teknik direktör İsmail Kartal, geçen sezonki kaptan Altay Bayındır’ın da sahada olmasına rağmen pazubandını bir başka yeni transfer Dusan Tadic’e verdi. Yıldız oyuncu, ilk maçta olduğu gibi düne de damgasını vurdu. Başarılı oyuncu, Zimbru deplasmanında kilidi açan isimdi. 48. dakikada sahne alan Tadic, Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı. Yine sahada takımını yöneten, liderlik rolüyle fazlaca sorumluluk alan Tadic, taraftarı adeta mest etti.

 

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı

BATSHUAYI FIRTINASI

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın, Zimbru ile oynanan ilk maçta oyuna sonradan aldığı Michy Batshuayi, karşılaşma sonunda gergindi ve taraftarların tezahüratlarına rağmen soyunma odasının yolunu tutmuştu. Yedek kaldığı için morali bozuk olduğu konuşulan Batshuayi, Zimbru deplasmanında ilk 11’de sahne aldı. Mücadelenin ilk yarısında pozisyona girmekte zorlanan Belçikalı futbolcu, ikinci yarıda 3 dakika içerinde golleri sıraladı.

Haberin Devamı

Tecrübeli futbolcu, 57. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın soldan pasında ağları salladı. Bu golden 2 dakika sonra 59’da bu kez sağdan Samuel hareketlendi ve onun asistinde yıldız futbolcu golü atmakta hiç zorlanmadı. Farkın bir anda açılması sonra İsmail Kartal, yeni oyuncuları sahaya sürmek istedi. 29 yaşındaki forvet, 66. dakikada yedek kulübesine geldi ve onun yerine Serdar Dursun kalan bölümde forma giyme şansı buldu. Kartal da oyundan çıkarken, Batshuayi’yi tebrik etti.

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı

İSMAİL'DEN HARİKA GOL

Gecenin öne çıkan performanslarından birine imza atan isim de İsmail Yüksek’ti. Başarılı orta saha oyuncusu, ilk 11 başladığı karşılaşmanın 77. dakikasında attığı muhteşem golle yıldızlaştı. Son dönemde adı İtalyan kulüpleriyle anılan oyuncu, etkili oyununu enfes golüyle süsledi.

RAKİP YARIN BELLİ OLACAK

Fenerbahçe, Konferans Ligi 3. eleme turunda Lüksemburg’dan FC Differdange 03 ile Slovenya’dan Maribor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Taraflar arasında ilk maç Lüksemburg’da 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Rövanş mücadelesi, yarın oynanacak. Üçüncü ön eleme turunda an itibarıyla ilk maçlar 10 Ağustos, rövanşları 17 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Ancak Beşiktaş’ın da muhtemel bir üst tura çıkacağını düşünürsek, tarihlerde değişiklik olabilir.

Haberin Devamı

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı

SELÇUK ŞAHİN YORUMLADI: KİLİT AÇMA PROVASI

Zimbru'yı 2 maçta 9 golle geçen ve Avrupa'da gövde gösterisi yapan İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya'yı teknik direktör Selçuk Şahin, Fanatik için yorumladı;

Zimbru, Fenerbahçe’nin ileride neler yapabileceğine dair fikir verecek bir rakip değil. Ne olursa olsun, yine de Avrupa arenasında bir maç bu ve iki maçta da ortaya konan futbol iştahıyla beraber gollü galibiyetler öz güven açısından önemli. Fenerbahçe’nin rakibi zayıf ama tamamen kapanan bir rakip. Ligde de elbette Zimbru’ya göre daha güçlü ama yine de bu şekilde kapanan rakiplerle oynayacak fazlasıyla. Maçın ilk yarısında zorlanır gibi oldu ama öndeki oyuncular biraz daha alan seven oyunculardı. 5’li savunmaya karşı rakip ne kadar zayıf olursa olsun alan bulmak zor. Bu nedenle daha fazla Dzeko’yu isteyen bir maçtı dün geceki.

Haberin Devamı

ASİST ZONE VE GOLDEN ZONE FARKI!

Özellikle iki 6 numarayla oynarken pozisyon bulmak üretkenlik açısından daha da zorlaşıyor. Bu nedenle Mert’in oyuna girişi ve koridor koşuları, Golden Zone’a girişleri önemliydi. Attırdığı gol de bu söylediğimizin ispatı niteliğinde. Crespo ve İsmail’den görmediğimiz şeyler bunlardı. Mert de bu koşuları ve savunmayı rahatsız eden, hatta dengesini bozan oyun anlayışıyla maçın gidişatını değiştirdi.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

TADIC'TEN ÜST DÜZEY İŞLER

Yine çok kaliteli ve iyi oyuncular geldi. Elde de iyi oyuncular var. İsmail hoca bu açıdan zorlanacak elbette. Ancak Tadic’e ayrı bir parantez açacak olursak ortaya koyduğu arzu, takıma katkı verme çabası muazzam. Üst düzey oyuncular topsuz oyunda çok etliye sütlüye karışmazlar belki ama Tadic bu konuda da çok açık kapatacak gibi duruyor. Karakter ve oyuncu profili olarak büyük bir oyuncu rolünde ve Fenerbahçe için bu çok önemli.

Haberin Devamı

Selçuk Şahin, Fenerbahçe’yi yorumladı: Asist Zone ve Golden Zone farkı

YORUM YAZ