MENÜ

Şanlıurfa'da bir garip Galatasaray - Fenerbahçe finali! Dikkat çeken detay

Bu akşam Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. "Maç 90 dakika sürmeyecek" yorumu sonrası bir dolu senaryo konuşuldu. En çok dillendirilen, Fenerbahçe’nin U19 ile 9 kişi başlayıp, maçı tatil ettireceği iddiası... Fanatik yazarı Deniz Çoban da olası senaryo gerçekleşirse yaşanacakları anlattı.

Şanlıurfa'da bir garip Galatasaray - Fenerbahçe finali! Dikkat çeken detay

Fenerbahçe dün tatilden dönen oyuncuları ile Olympiakos maçı hazırlıklarını sürdürdü. Zira Samandıra’da Süper Kupa gündemi yok. İsmail Kartal ve ekibi hafta içinde Olympiakos ile oynanacak Konferans Ligi maçı için mesaiye devam etti.

Haberin Devamı

Normal şartlarda dün akşam maçın oynanacağı kente geçmesi gereken Sarı-Lacivertliler, İstanbul’da kaldı. Peki Fenerbahçe’nin aksiyonu ne olacak? İşte maça dair beklentiler...

İKİ TAKIMININ SON DURUMU

Fenerbahçe cephesi, Süper Kupa maçına rağmen Olympiakos mesaisine devam etti! Sarı-Lacivertliler’in yüzü Yunanistan’a dönük. Şanlıurfa operasyonunda görev U19 takımında.

Galatasaray kanadı ise final motivasyonuyla tüm hazırlıklarını yaptı. Icardi önderliğindeki yıldızların tamamı dün akşam Urfa’ya uçtu. Okan Buruk 21:30’da elindeki en iyi kadroyla sahada olacak.

Şanlıurfada bir garip Galatasaray - Fenerbahçe finali Dikkat çeken detay

DENİZ ÇOBAN'DAN MİNİ YORUM

Yazarlarımızdan Deniz Çoban, oynanacak maçı kaleme aldı. İşte Deniz Çoban'ın yazısı:

6 KİŞİ KALIRSA...

“Futbol Müsabaka Statüsü “Sahaya, 9 kisiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasinda herhangi bir sebeple takımın futbolcu sayısının 6 kişiye inmesini” hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden birisi olarak gösterir.”

Haberin Devamı

“Güvenlik nedeniyle yarıda kalan maçlarda hükmen mağlubiyet kararını vermeye TFF Yönetim Kurulu, diğer sebeplerle tamamlanamayan maçlarda ise bu kararı vermeye Disiplin Kurulları yetkilidir.” der

“Fenerbahçe sahaya 9 kişi ile çıkarsa, maçın başlama koşulları sağlanmış olur ve hakem maçı başlatır. Maç sırasında değişik nedenlerle Fenerbahçeli oyuncuların sayısı 7 kişinin altına düşerse (Kırmızı kart görme ya da sakatlanma), hakem oyunu devam ettirmez ve bitirir.”

Hakem raporuna yazar

“Hakem, yazacağı raporda, Fenerbahçe takımının 7 kişiden daha az sayıda oyuncusunun kaldığı için maçın tamamlanamadığını yazar.”

“Süreç sonunda, “hükmen mağlubiyet kararını” hakem raporuna göre PFDK verir. Karara Tahkim yolu açık olur.”

Şanlıurfada bir garip Galatasaray - Fenerbahçe finali Dikkat çeken detay

İŞTE MAÇA DAİR BEKLENTİLER:

- U19 takımı bugün 12:00’de Giresunspor maçına çıkacak. Karşılaşma sonrası U19 takımından 9 oyuncu, teknik ekiple Şanlıurfa seyahatine başlayacak.

- Kentte bir otelde maç saatini bekleyecek olan Sarı-Lacivertliler, minimum sayı olduğu için 9 oyunculuk bir esame listesi bildirecek.

 

- Mücadele başladıktan sonra üç Fenerbahçeli oyuncu sakatlık gerekçesiyle kenara gelecek. Sahada 6 oyuncu kaldığı için maç tatil edilecek.

Haberin Devamı

- Fenerbahçe’nin başında Pro-Lisans sahibi olduğu için antrenör Zeki Murat Göle yer alacak.

- Galatasaray cephesi ise Süper Kupa oynanacakmış gibi tam kadro sahada olacak.

Şanlıurfada bir garip Galatasaray - Fenerbahçe finali Dikkat çeken detay

YORUM YAZ