MENÜ

Roman Neustadter: Fenerbahçe'de eskilerinden kurtulmak istediler

Futbol hayatına Rusya’nın Dinamo Moskova takımında devam eden Fenerbahçe’nin eski stoperi Roman Neustadter önemli açıklamalarda bulundu. Ailesi hâlâ İstanbul'da yaşayan oyuncu, "Ailem İstanbul'da ve Türkiye'yi seviyoruz" ifadelerini kullandı. Neustadter, Fenerbahçe'den neden ayrıldığını da açıklarken, "Çalıştım, önümdeki oyunculara daha iyi olmaları için baskı yarattım. Bana ihtiyaç olduğunda oradaydım. Fenerbahçe için doğru bir zaman değildi. Kötü bir dönem geçirdik. Kulüp değişim istedi. Yeni oyuncular alıp eskilerinden kurtulmak istediler." sözlerini söyledi.

Roman Neustadter: Fenerbahçe'de eskilerinden kurtulmak istediler

2016'da Fenerbahçe'ye gelen ve 3 yıl boyunca sarı-lacivertli formayı giyen Rus asıllı Alman stoper Roman Neustadter, sezon başında Rus ekibi Dinamo Moskova'ya transfer olmuştu. Ailesi hâlâ İstanbul'da yaşayan oyuncu, Sabah Gazetesi'ne röportaj verdi.

Haberin Devamı

İşte Rus oyuncunun açıklamaları:

Corona virüs konusunda Rusya'daki durum nedir?

Kaç kişi virüse yakalandı, kaç kişi kurtuldu gibi sayılara bakmayı sevmiyorum. 18 Mart'tan beri yani 5 haftadır Rusya'da evdeyim. İzolasyondayım. Nisan başında her şey kapandı sadece marketler ve bankalar açık. 2 haftadır da özel izinle çıkabiliyorsunuz.

Ailen İstanbul'da. Sen de gelmeyi düşünüyor musun?

Haberin Devamı

Ailemi çok özledim. Tüm gün görüntülü konuşuyoruz. Gelirsem 2 hafta karantinada kalacaktım. Rusya'ya dönmem gerekse onun için de 2 hafta karantinada kalacaktım. Mantıksız olurdu. Bakalım tünelin ucundaki ışığı görecek miyiz… Eğer uzun süre antrenmanlara başlamayacaksak o zaman ailemi görmeye gelebilirim.

Türkiye'de futbol oynama ihtimalin var mı?

Rusya'da hiç oynamamıştım. Nasıl olduğunu görmek istedim. 1 yıl kontrat yaptım. 2 aylık kontratım kaldı. Ailem İstanbul'da ve Türkiye'yi seviyoruz.

Fenerbahçe'de son sezonunda ilk yarıdaki tüm maçlarda oynadın ancak Ersun Yanal gelince forma göremedin, neden?

Takımın patronu hocadır. Kimin oynayıp oynamayacağına o karar verir. Onunla birkaç konuşmamız oldu. Onun kararıydı, beni oynatmadı. Serdar ve Sadık'ı transfer etti. Çalıştım, önümdeki oyunculara daha iyi olmaları için baskı yarattım. Bana ihtiyaç olduğunda oradaydım. Fenerbahçe için doğru bir zaman değildi. Kötü bir dönem geçirdik. Kulüp değişim istedi. Yeni oyuncular alıp eskilerinden kurtulmak istediler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'deki başkan değişimini nasıl analiz edersin?

Aslında bizim için çok şey fark etmedi. Sadece yönetimde yeni kişiler gördük. Sahada kötü sonuçlar aldık, bu yönetimin hatası değildi. Kötü şans da vardı. Yeni yönetimin gelişiyle önemli oyuncular da ayrıldı. Bu ayrılıklar belki o dönem için doğru karar değildi.

Bir maçın skorunu değiştirmek isteseydin hangi karşılaşma olurdu?

2017-2018 sezonunda Akhisar maçlarını değiştirmek isterdim. Birini değil hem de hepsini... Nedenini bilmiyorum ama o sezon onlara karşı yaşadığımız her şey korkunçtu! Onlarla normalde 10 maç yapsak 9'unu kazanırdık. Oynadığımız 3 maçı da kaybettik. Biri de kupa finaliydi ve yenildik. Bize karşı hayatlarının en şanslı günlerini yaşadılar.

YORUM YAZ