MENÜ

Robert Prosinecki'den Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında ağırladığı Pendikspor'u 4-1 mağlup etmeyi başarırken 'Teknik Bakış' köşemizde Karadağ Milli Takımı Robert Prosinecki, Sarı-Lacivertliler'in galibiyetini değerlendirdi.

Robert Prosinecki'den Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Pendikspor'u ağırladı. Sarı-Lacivertliler, ilk yarısını geride kapattığı mücadeleden 4-1'lik sonuçla galip ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

İLK YARIDA 28 FAUL

İlk yarısında tam 28 faul düdüğü çalan mücadele tarihe geçti. Fenerbahçe (11) ile Pendikspor (17), Kasım 2016’daki Trabzonspor - Antalyaspor maçından (30) bu yana ilk yarısı en fazla faule sahne olan Süper Lig karşılaşması olarak öne çıktı.

Robert Prosineckiden Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere

47 DAKİKALIK MÜCADELE

Fenerbahçe ile Pendikspor arasında oynanan karşılaşma sık sık sakatlıklar nedeniyle durdu. İkinci yarıda ise penaltı için VAR kontrolü beklendi. Mücadele, verilen uzatmalarla birlikte tam 114 dakika sürdü. Buna karşın maçta topun oyunda kaldığı süre sadece 47 dakika oldu!

Robert Prosineckiden Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere

KESKİN NİŞANCI FENERBAHÇE!

Süper Lig’in 2023-24 sezonunda ceza sahası dışından en fazla gol atan takımı Fenerbahçe oldu. Mert Hakan’ın attığı golle yine bir takibini uzaktan avlayan Sarı-Lacivertliler, 11. kez ceza sahası dışından gol sevinci yaşadı. Kanarya’yı bu alanda 10 kezle Kasımpaşa takip ediyor.

Haberin Devamı

Robert Prosineckiden Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere

GECENİN ADAMI MERT HAKAN

Fenerbahçe’nin deneyimli oyuncusu Mert Hakan, son haftalarda yükselen formuyla Pendik maçında 11’de sahaya çıktı. Ofansta atakları yönlendirme görevini üstlenen yıldız isim, geriye düşen takımını ayakta tutan isimdi. Enerjisi ve mücadelesiyle öne çıkan Mert Hakan, 59. dakikada ise skoru 1-1’e getiren golü kaleye uzak mesafeden mükemmel bir vuruşla yaptı.

Sık sık arkadaşlarını uyaran, saha içinde konuşmalar başarılı oyuncu adeta gecenin kahramanıydı.

Robert Prosineckiden Fenerbahçe - Pendikspor maçına teknik bakış: Krizden zafere

ROBERT PROSINECKI'DEN TEKNİK BAKIŞ: KRİZDEN ZAFERE!

Karadağ Milli Takımı Teknik Direktörü Robert Prosinecki'den Fenerbahçe'nin Pendikspor galibiyetine dair değerlendirme:

Gergin ve krize dönüşen maçlar taktiksel güç kadar liderlerin öne çıkmasını ister. Fenerbahçe adına bunu üstlenen oyuncu Mert Hakan’dı. Attığı gole kadarki gayreti ve takımı ayakta tutan karakteri mükemmel bir golle bütünleşti. Ardından Pendik dağıldı ve ev sahibi kazandı.

"Fenerbahçe hafta içinde çok önemli bir Avrupa maçı oynadı. Zorlu, yorucu hatta yıpratıcı bir deplasman dönüşünde sıkıntılı bir maç oynamalarını normal olarak değerlendirebiliriz. Kadro ne kadar geniş olursa olsun zorunlu rotasyonlar her zaman oyun gücünde bazı etkilere neden olabilir. Pendik maçında yaşanan da buydu aslında. Buna karşılık rakibin ligdeki konumu, puan ihtiyacı ve sürpriz bir golle öne geçmeleri de maçtaki gerilimi ve gidişatı doğrudan etkiledi. Özellikle ilk yarıda topun oyunda kalma süresi bunun ispatı. Bu tür gergin ve krize dönüşen maçlar taktiksel güç kadar liderlerin öne çıkmasını ister. Fenerbahçe adına bunu üstlenen oyuncu Mert Hakan’dı. Attığı gole kadarki gayreti ve takımı ateşleyen karakteri mükemmel bir golle bütünleşti. Beraberlik sonrası kulübeden gelen ofansif hamleler ve taze güç momentumu ev sahibi tarafına çevirmişti."

Haberin Devamı

'Mental kırılım!'

"Pendikspor’un buna karşılık verecek mental gücü tükendi ve penaltıyla beraber iyice dağıldılar. Futbol konuşmanın genel anlamda zor olduğu maç sonunda Fenerbahçe istediğini aldı. Şampiyonluk yarışında haftalar azaldıkça tansiyon yükselir ve oyundan çok sonuç değerli hale gelir. Böyle bir akşam geride kaldı. Heyecan verici bir yarış var Türkiye’de ve bu lig sonuna kadar devam edecek gibi duruyor."

YORUM YAZ