MENÜ

Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Sivasspor ile geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaşmayı başaran Rıza Çalımbay, Teknik Bakış köşemizde karşılaşmayı değerlendirirken Fenerbahçe'nin sonuç almayı başardığı iştahlı baskısına dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam ayrıca Arda Güler'e de övgü dolu sözler kullandı.

Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

Fenerbahçe, İzmir'de Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde karşı karşıya geldiği Başakşehir'i mağlup ederek futboldaki 9 sezonluk kupa hasretini noktaladı.

Haberin Devamı

362 GÜNLÜK SEZON BİTTİ

Fenerbahçe, 2022-23 sezonunu 15 Haziran 2022'de yaptığı idmanla açmıştı. Sarı-Lacivertliler, ilk hazırlık maçına ise 22 Haziran'da Shkupi karşısında çıkmıştı. Önce Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ara, ardından 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle Türkiye'de futbolun durması sebebiyle sezon iyice uzadı.

Rıza Çalımbaydan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

Fenerbahçe, dün oynadığı Türkiye Kupası Finali'yle kapanışı yaptı. Sarı-Lacivertliler, kendileri adına tam 362 gün süren sezonda 56'sı resmi, 12'si hazırlık olmak üzere 68 maç oynadı; 48 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

TRANSFERDE YEŞİL IŞIK!

KRAL FİNALDE SUSTU

Sezonu 33 golle bitirip tarihe geçen Enner Valencia, kupa finaline de 11 başladı. Internacional’le anlaştığı ifade edilen Sarı-Lacivertliler’in yıldızı final maçında çok denemesine karşın golle buluşamadı.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

85. dakikada kenara gelen Valencia alkışlarla uğurlandı.

RIZA ÇALIMBAY: ÖNDE BASKI VE SONUÇ

Ziraat Türkiye Kupası'nın geçen sezonki şampiyonu Rıza Çalımbay, dev finali değerlendirdi.

'Fenerbahçe kazanma arzusunu çok daha net ortaya koyan taraftı. Bu nedenle taktiksel olarak da önde baskıyı çok iştahlı bir şekilde yaptılar. Erken gelen gole Başakşehir reaksiyon gösteremeyince taraftar desteğiyle net bir galibiyet ortaya çıktı'

Rıza Çalımbaydan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler


"Fenerbahçe’nin ligde çok iyi gittiği dönemlerde en dikkat çeken özelliği önde yaptığı agresif baskıydı. Rakibi hataya zorlayan, sürekli tehdit eden bu taktik son vuruş becerileriyle birleşince sonuç getiriyordu hep. Ziraat Türkiye Kupası finalinde de benzer bir Fenerbahçe vardı. Başakşehir’e göre takım olarak ortaya koydukları kazanma arzusu çok net kendisini belli ediyordu. Zaten golle başlayan bir maç oldu. Fenerbahçe ligde istediğini alamasa da taraftarından sezon boyunca çok büyük bir destek gördü. Dün de maç İzmir’deydi ama Fenerbahçe sanki evinde gibiydi. Bu destek ve atmosfer kupa almak isteyen oyuncular için çok itici bir faktör"

Rıza Çalımbaydan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

Geriden oyun kuramadılar

"Başakşehir ise geriden oyun kurmaya çalıştığı maçta Fenerbahçe’nin kalabalık presini ve önde baskısını bir türlü kıramadı. Erken gelen gole beklenen reaksiyon da gelmeyince ortaya net bir galibiyet çıktı. Tabii sezon genelinde olduğu gibi bu maçta da Arda Güler’e ayrı bir parantez açmak gerek yine. Özel bir yetenek. Oynadıkça daha da iyi şeyler yapıyor. Önü çok açık, ülkemizi de Fenerbahçe’yi de çok iyi şeyler yaparak temsil edeceğini gösteriyor"

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Fenerbahçeli yıldıza övgü dolu sözler

YORUM YAZ