MENÜ

Real Madrid'in yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası!

Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen Defensa Central, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Arda Güler ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı. Buna göre sakatlıklar yüzünden forma bulamayan milli futbolcunun, yeniden maç ritmi yakalaması adına heyecanlandıran bir transfer haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte tüm detaylar...

Real Madrid'in yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası!

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e giderek tüm dikkatleri üzerine çeken Arda Güler, şu ana kadar İspanyol devinde resmi bir müsabakada forma şansı bulamadı. Yaşadığı sakatlıklar yüzünden psikolojik olarak da yıpranan Arda için gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Öte yandan Arda için İspanya'da yayınlanan bir makale, sakatlıklarla boğuşan yıldız oyuncunun moralini bozacak cinsten bir gelişme oldu. Detaylara ışık tutalım... 

Haberin Devamı

Genç yıldız ise Real Madrid'de henüz kendisini ispatlayamadığı içni hayal kırıklığına uğradı. İspanyol basını Arda Güler'i 'Fiyasko transfer' olarak nitelendirdi.

Ara en Castellano'da yer alan haberde "Florentino Perez tarafından örtbas edilen son fiyasko: Arda Güler" başlığını kullanıldı. Haberde oyuncudan beklentilerin karşılanamadığı ve sakatlığa dair yer alan tüm gerçeklerin Real Madrid Başkanı Perez tarafından susturulduğu öne sürüldü.

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"ARDA TRANSFERİNİN İKİ AMACI VARDI"

Arda Güler'in Real Madrid'e imza atması Bernabeu'da büyük bir sevinçle karşılandı. Gelecek vaat eden genç bir Avrupalı oyuncuya imza attırdığı için değil, her şeyden önce Türk orta saha oyuncusu Barça yerine Real'i seçtiği için...

Haberin Devamı

Aslında amaç, iki takımın sezon öncesi Dallas'ta oynayacağı derbide onu büyük bir yıldız olarak vitrine çıkarmaktı. Ancak maçtan birkaç gün önce menisküsünde bir rahatsızlık fark etti. Bu, bugün hala devam eden bir çilenin başlangıcıydı: beyaz formayla tek bir dakika bile oynayamadı ve sakatlığının nüksetmesinin ardından ilk maçı Noel tatili sonrasına ertelendi.

Florentino Perez başkanlığındaki kulüp için Arda Güler'in gelişi iki amaca hizmet etti. Bir yandan Madrid'in hala Barça'dan daha fazla ekonomik güce sahip olduğunu göstermek. Diğer yandan da 22-23 sezonunu ne ligi ne de Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadan kapatmış olmanın Real Madrid'in cazibesini yitirmediğini göstermek.

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası

"ÇOK FARKLI BİR ANTRENMAN RİTMİNE ALIŞIKTI"

Ancak kısa süre sonra sorunlar baş gösterdi. Çok farklı bir antrenman ritmine alışkın olan Arda Güler, Madrid'deki ilk sezon öncesi antrenmanlarına uyum sağlayamadı. Amerika Birleşik Devletleri'ne vardığında menisküs sakatlığı ortaya çıktı. Onu bir medya cazibesi olarak kullanan Florentino, planlanandan iki gün öncesine kadar ayrılmadığı turda kalmasından zaten memnundu. Orta saha oyuncusu İspanya'nın başkentine döndüğünde kulüp, herkesin zaten bildiği bir şeyi açıklayan bir bildiri yayınladı: Mihic konservatif tedaviyi tercih etti. Üç hafta sonra, durumun karmaşıklığını gören Madrid, senaryoda bir değişiklik yaptı ve Güler'in ameliyat olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Eylül ayının sonuna kadar sahalardan uzak kaldı. Ancak antrenmanlara döndüğü hafta, iyileşme sürecinde vücudunu çok zorlamasının bir sonucu olarak sol arka adalesinden sakatlandı. Madrid kulübünden gelen yorumlara göre acele ettiği için bu sakatlık yaşandı.

Bir buçuk ay sonra, Madrid ve Rayo arasındaki maçta ilk kez sahaya çıkmak için her şey hazırdı. Güler yedek kulübesinde oturuyor ve ikinci yarıda oyuna girmeyi düşünüyordu. Ancak o gün, skor 0-0'ken Carlo Ancelotti onu yedek bırakmayı tercih etti. Ayrıca Braga'ya karşı oynanan Şampiyonlar Ligi maçının kadrosuna da dahil edildi. Maç 3-0 Real Madrid lehine sonuçlandı ancak orta saha oyuncusu da ilk maçına çıkmadı. Birkaç gün sonra Madrid teknik direktörü yeni bir sakatlığı doğruladı: Bu kez sağ bacağından sakatlandı.

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası

"TÜM GÖZLER FLORENTINO'YA DÖNDÜ: BU TRANSFER BAŞARI MI SAÇMALIK MI?"

Tüm gözler locaya çevrilip Florentino'ya Güler'in imzasının bir başarı mı yoksa bir saçmalık mı olduğu sorulmaya başlandığında, başkan harekete geçti. İlk adım doktoru kulüpten göndermek oldu. Ardından, antrenmanda oyuncunun üstün bir versiyonunu gördüğünü ve başkanın medyasında yer aldığı gibi "Bellingham kadar iyi ya da ondan daha iyi" olduğunu sızdırdı. Ve son olarak, genç orta saha oyuncusunun ilk maçına çıkamadığı için "kötü şans" ya da "moralinin bozuk olduğundan" bahsederek onu memnun etti.

Haberin Devamı

Kulübün haberlerini düzenli olarak takip eden gazetecilerden biri, hafif bir gülümsemeyle, "Madrid'de kötü bir şey olursa bunun asla Florentino'nun suçu olmadığını biliyorsunuz" diyor. Her ne olursa olsun, Madrid'de Ocak ayına Arda Güler üzerinden plan yapılmıyor.

Hakkında çıkan haberlerin ardından psikolojik olarak kendisini iyi hissetmeyen Arda Güler'e hem takım arkadaşları hem de Ancelotti büyük destek veriyor. Türk yıldız, geçtiğimiz günlerde sakatlığı devam ederken İstanbul'un yolunu tutarak en azından hava değişikliği yapmak istedi. Tüm bu haberlerin ardından Fenerbahçeli taraftarları sevindirecek bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası


Fenerbahçe, devreye girdi!

İspanyol devi Real Madrid’in formasını giyen ve kulübe katıldığı günden bu yana sakatlıklarla boğuşan Arda Güler hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Eflatun-Beyazlı ekibe yakınlığı ile bilinen Defensa Central’de yer alan habere göre Real Madrid, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle hiçbir resmi karşılaşmada forma giyemeyen Arda Güler’i maç ritmini yakalamak adına Fenerbahçe’ye kiralayabilir. Habere göre Kanarya, Madrid ekibine Arda için 1 milyon Euro kiralama ücreti teklif etti. Başkent ekibinin de bu teklifi kabul edebileceği öne sürüldü. Ayrıca Fenerbahçe’nin Arda Güler’in Real Madrid’den kazandığı yıllık ücreti de karşılayabileceği detay olarak verildi. 18 yaşındaki oyuncunun sakatlığı ile ilgili olarak Real Madrid’in eski fitness antrenörü Jose Luis San Martin, daha önce bir açıklama yapmıştı.

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası

‘Büyük hatalar yapılmış’

Martin, milli futbolcunun sakatlığı ile ilgili olarak şunları söylemişti: “Arda Güler, bu fiziğiyle 1.85’ten uzun ve ortalama 80-85 kiloda, kaslı, çok yüksek fizik gücüne sahip rakiplere karşı mücadele edecekti. Konu ikili mücadeleye gelince rakipleri köpek balığı gibi olacaktı. Arda Güler, sağ dizindeki menisküsü yırttı. Ameliyat olmak zorunda kaldı. Rehabilitasyonu sırasında rektus anterior kasını yırttı. Henüz sona ermeyen ve tam da ilk kez kadroya girdiği sırada yaşadığı yeni kas sakatlığının ardından yeni bir süreç başladı. Real Madrid’in doktor şefi Niko Mihic, Arda Güler’in yaşadığı sakatlıklar sonrası görevden alındı. Arda Güler’e fiziksel yüklemeler sırasında çok büyük hatalar yapılmış.”

YUSUF DURSUN / FANATİK ÖZEL

Real Madridin yıldızı Arda Güler için flaş Fenerbahçe iddiası

YORUM YAZ