MENÜ

Piyango gibi! Fenerbahçe, Olympiakos'u elerse kasa dolacak

Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun gündeme oturduğu maçta Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda 3-0 geriye düşmesine rağmen maçı 3-2 tamamlayarak Kadıköy'deki rövanş için umutlandı. Öte yandan sarı-lacivertli kulüp, Olympiakos'u elemesi halinde ciddi bir maddi gelir elde edecek. İşte detaylar...

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında dün akşam Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmaya kötü başlayan sarı-lacivertliler Fortounis'in 8. dakikadaki golüyle 1-0 geriye düştü. 32'de Jovetic skoru 2-0'a getirirken ilk yarı bu şekilde sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Jose Mendilibar'ın öğrencileri 57'de Chiquinho'nun golüyle farkı üçe çıkardı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA ÖZLENEN FENERBAHÇE

3-0'dan sonra İsmail Yüksek ve Fred'in oyuna girmesiyle Fenerbahçe'nin oyununda olumlu anlamda değişim oldu. Bu değişim hemen skora da yansıdı. Sarı-lacivertli takım 68. dakikada Dusan Tadic'in penaltı golüyle skoru 3-1'e getirdi. 74'te ise İrfan Can Kahveci ağları havalandırarak farkı bire indirdi. Kalan sürede başka gol sesi çıkmayınca Olympiakos, karşılaşmayı 3-2 kazanmayı başardı.

Piyango gibi Fenerbahçe, Olympiakosu elerse kasa dolacak

2.5 MİLYON EUROLUK RÖVANŞ

Fenerbahçe, Olympiakos'u rövanş maçında elemesi halinde UEFA'dan 500 bin euro daha gelir elde edecek. Kanarya, UEFA Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesi durumunda 2 milyon euroluk bonusu da hanesine yazdıracak. Böylelikle kulübün çeyrek finalden toplam geliri 2,5 milyon euro (86,5 milyon TL) olacak. Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde şu ana kadar gösterdiği performans sonrası toplamda 10 milyon 319 bin euroluk gelir elde etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nden elde ettiği gelirlerin dağılımı şu şekilde:

Ön Eleme Turları: 1 milyon 650 bin euro

Gruplara katılım: 2 milyon 940 bin euro

Kat sayı: 979 bin euro

Gruplarda toplam galibiyet: 2 milyon euro

Grup liderliği: 650 bin euro

Son 16 Turu: 600 bin euro

Gilloise galibiyeti: 500 bin euro

Çeyrek final: 1 milyon euro

 

YORUM YAZ