MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

Sezona lig ve Avrupa’da 16 maçta 16 galibiyetle başlayan Fenerbahçe, milli ara sonrası Hatayspor'u konuk etti. İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya, bu sezon yenilgisiz devam eden 3 takımdan biri olan Hatay'a ilki yaşattı, kendi serisini 17'de 17'ye çıkarttı! Szymanski, Osayi, Dzeko ve İrfan Can'ın golleriyle 4-2 kazanan Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de yine rahat bir zafer yaşadı.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

Fenerbahçe, Süper Lig'in 9. haftasında Hatayspor'u ağırladı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig’de oynadığı 16 maçtan da galibiyetle ayrılmıştı. Muhteşem bir seri yakalayan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 17’de 17 yapıp zirve yarışındaki avantajını sürdürmeyi amaçlıyordu.

Haberin Devamı

Demirel siftah peşindeydi

Fenerbahçe ve Galatasaray'la birlikte ligin yenilgisiz bir diğer takımı olan Hatay da serisini sürdürmenin peşindeydi. Fenerbahçe efsanesi ve Hatayspor’un hocası Volkan Demirel de Kanarya’ya karşı çıktığı 4. maçında ilk zaferini yaşamayı hedefliyordu.

İrfan Can sonucu belirledi

Ancak Kanarya yine sürprize izin vermedi. Taraftarı önünde hızlı başladığı maçta 7'de Sebastian Symanszki'yle 1-0 öne geçti, 15'te Bright Osayi Samuel'le farkı ikiye çıkarttı ve 39'da Edin Dzeko ilk devrenin skorunu belirledi: 3-0. 55'te Hatay, Faouzi Ghoulam ile harika frikik golü buldu ve farkı 2'ye indirdi ancak 8 dakika sonra İrfan Can Kahveci frikik golüne yine bir frikikle cevap verdi. 90+4'te ise Ryan Aabid fileleri sarstı ve maçın 4-2'lik sonucunu tayin etti.

Haberin Devamı

Evindeki son 3 maçta 13 gol

Bu skorla Fenerbahçe serisini 17'de 17'ye çıkarttı ve 27 puanla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Evindeki son iki maçta tam 9 gol atan ve hiç gol yemeyen Kanarya, (Başakşehir 4-0, Rizespor 5-0) sahasındaki son 3. maçında da 3 farklı kazanmasını bildi ve söz konusu periyotta toplamda rakip filelere 13 gol bıraktı.

CANLI ANLATIM

1' Mücadelenin hakemi Volkan Bayarslan ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

GOL!

7' Tadic sol kanattan içeri çevirdi, Erce topa hamle yapmak isterken Szymanski araya girdi ve daha erken davranarak topu filelere yolladı. Fenerbahçe yine erkenden bulduğu golle 1-0 önde!

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

GOL!

15' Szymanski sağ kanattan penaltı noktasına çevirdi, Hatayspor stoperi Burak Yılmaz kafayla topu uzaklaştıramadı, Osayi Samuel'in önüne düşen topa Nijeryalı futbolcu ceza alanında düzgün vurdu ve farkı 2'ye çıkarttı.

21' Kontra atağa çıkan Fenerbahçe sol kanattan Tadic ile geldi. Sırp oyuncunun ortasında Dzeko kafayı vurdu ancak kaleci Erce gole izin vermedi.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

PENALTI İPTAL!

25' Tadic, Dzeko'ya aradan bir top oynadı, Dzeko ceza alanında hareketlenmek isterken Burak Bekaroğlu, Boşnak yıldızı çekerek düşürdü. Hakem Volkan Bayarslan önce penaltı noktasını işaret etse de VAR kontrolü sonrası pozisyonun ofsayt olduğu anlaşıldı ve penaltı iptal edildi.

Haberin Devamı

37' Sol kanattan Ferdi'nin pasında topla buluşan Tadic pasını Szymanski'ye attı. Szymanski'nin şutu üstten dışarda.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

GOL!

39' Erce'nin pasında Fred araya girdi, tekte Dzeko'yu gördü, bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko yerden sol köşeye topu gönderdi ve fileleri sarstı: 3-0.

42' Sağ kanatta İrfan Can topla buluştu, vuruşunda kaleci Erce topu kornere çeldi.

45+4' Kornerden Szymanski'nin açtığı ortada topla buluşan Dzeko'nun vuruşu üstten auta çıktı.

İlk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

LİVAKOVİC GOLE İZİN VERMEDİ

46' Kamil Ahmet Çörekçi sağ kanattan içeri çevirdi, seken top Dadashov'da kaldı, köşeyi gördü, vurdu ama Livakovic yakın mesafede başarılı.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

HARİKA GOL!

55' Ghoulam'dan müthiş frikik... Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu çok klas kullanan Ghoulam fileleri sarsmayı başardı. Şimdi fark 2'ye iniyor...

(ÖZET) Fenerbahçe-Hatayspor maç sonucu: 4-2

BİR GÜZEL GOL DAHA!

63' Bu kez frikikte sahne İrfan Can Kahveci'nin! Yayın biraz gerisinden kazanılan serbest vuruşta sağ köşeyi bulan İrfan skoru 4-1'e getirdi.

Haberin Devamı

78' Dele Bashiru sağ çaprazda dar açıdan sert vurdu, Livakovic gole izin vermedi.

90' Karşılaşmanın sonuna +5 ekleniyor.

GOL!

90+4' Samet Akaydın'ın hatalı pasında Aabid araya girdi, sağa doğru hareketlenip yay üzerinden sağ köşeye çok sert vurdu ve şık bir gole imza attı. Skor şimdi 4-2!

Mücadele sona erdi, Fenerbahçe 4-2 kazandı!

Fenerbahçe-Hatayspor 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Becao, Ferdi, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Hatayspor: Erce, Kilama, Burak, Burak Bekaroğlu, Ghoulam, Aburjania, Matondo, Dele-Bashiru, Rivas, Joelson, Dadashov

 

YORUM YAZ