Osayi Samuel sessizliğini bozdu! 'Beşiktaş'tan teklif geldi!' | Fenerbahçe itirafı
Fenerbahçe'den ayrılan ve Championship takımlarından Birmingham'a transfer olan olan 27 yaşındaki Osayi Samuel uzun süren sessizliğini bozdu. Transfer döneminde de Beşiktaş ile ismi anılan tecrübeli oyuncu neler yaşandığına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan ve Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erdikten sonra Beşiktaş'a transferi gündeme gelen Nijeryalı sağ bek Osayi Samuel, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu.
Haberin Devamı ›
Özellikle Beşiktaş'a transfer ihtimalinin doğru olmadığını belirten 27 yaşındaki tecrübeli futbolcunun dikkat çeken sözleri spor kamuoyunda büyük ses getirdi.
YENİ ADRESİ NETLEŞİYOR
'BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELDİ'
Nijeryalı futbolcunun İngiliz medyasına verdiği röportajdan öne çıkan kısımlar şu şekilde;
"Türk basınıyla birçok sorun yaşadım. Belki de beni hedef alıyorlar. Beşiktaş'tan teklif geldi, menajerimle görüştüler benim oraya gitmeye ilgim hiç olmadı. Dört yıl boyunca Fenerbahçe'de oynadım ve kulüp bana çok şey kattı. Bu yüzden oraya gitmem imkansızdı. Sonra da babamın çok para istediğini yazdılar. Bu tamamen Türk usulü bir hikâye. Gerçek şu ki, Birmingham'dan teklif geldiğinde gitmek istedim."
'ÇOCUKKEN GİTTİM, ADAM GİBİ DÖNDÜM'
Haberin Devamı ›
"Fenerbahçe dönemi, iyisiyle kötüsüyle bir deneyimdi. Şampiyon olsaydık çok daha güzel olurdu ama benim için büyük bir öğrenme süreciydi. Türkiye'ye çocukken gittim, oradan adam gibi döndüm. Derbiler çok yoğundu. Burada büyük maçlar oynarsak o baskıyla nasıl başa çıkacağımı biliyorum."
TRANSFERDE BÜYÜK TERS KÖŞE
NELER YAŞANDI?
Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra Mourinho'nun raporu doğrultusunda Osayi ile sözleşme yenilememe kararı alındı. Bunun üzerine Beşiktaş'ın yıldız futbolcu için devreye girdiği gündem oldu.
Osayi Samuel transferini bitirmesi ve oyuncunun İstanbul'a gelmesi beklenirken, son dakika gelişmesiyle transfer askıya alındı.
🗣️ Bright Osayi-Samuel: Türk basınıyla birçok sorun yaşadım. Belki de beni hedef alıyorlar. Beşiktaş'tan teklif geldi, menajerimle görüştüler benim oraya gitmeye ilgim hiç olmadı. Dört yıl boyunca Fenerbahçe'de oynadım ve kulüp bana çok şey kattı. Bu yüzden oraya gitmem… pic.twitter.com/tKGdkVvcO2
— Fanatik (@fanatikcomtr) August 1, 2025
ADALI'DAN SERT TEPKİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Nijeryalı futbolcu Bright Osayi-Samuel ile yaptıkları transfer görüşmelerini babasının anlamsız istekleri nedeniyle durdurduklarını belirtti.
Başkan Adalı, 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusuyla yürüttükleri transfer sürecine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Osayi-Samuel'in babasının son anda değişen anlamsız istekleri nedeniyle transferi durdurma kararı aldık. Karşı taraftan haber bekliyoruz. Daha önce konuştuğumuz şartlarımıza uyarsa gelir, aksi takdirde alternatiflerimiz hazır."