MENÜ

Olay yaratacak sözler! 'Ben olsam 'Hakemliği bıraktım' derdim!'

Önceki akşam oynanan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçındaki hakem kararları tartışılmaya devam ediyor. Sarı-lacivertli camia Ali Palabıyık'ın maçtaki kararları sonrası adeta ayağa kalktı. Fanatik yazarları ise Palabıyık'ın performansını ve bundan sonraki süreçte yaşanabilecek ihtimalleri kaleme aldı.

Olay yaratacak sözler! 'Ben olsam 'Hakemliği bıraktım' derdim!'

Fenerbahçe için Adana Demirspor deplasmanında hiç istemediği bir puan kaybı yaşadı. Sarı-Lacivertliler, rakibine karşı birçok pozisyon ve gol şansı buldu ancak sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Fakat mücadelenin hakemi Ali Palabıyık'ın kararları maçtan daha fazla gündem oldu. Fenerbahçe cephesi hakem kararlarıyla alakalı adeta ayağa kalktı.

ALİ KOÇ: 'ALİ PALABIYIK KADIKÖY'E GİREMEZ'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, toplantı yapıp bundan sonra izlenecek yol haritası hakkında fikir alış verişinde bulundu. Sarı-Lacivertli Yönetim, toplantının ardından soluğu TFF'nin Riva'daki binasında aldı.

Olay yaratacak sözler Ben olsam Hakemliği bıraktım derdim

Çıkışta açıklamalarda bulunan başkan Ali Koç, "Herkes yaşananları gördü. Tartışacak bir şey yok. Şöyle bir öneride bulunduk; federasyon Dünya Kupası arasında VAR'a yabancı hakem olur mu, bunu irdeledi. Yaptıkları temaslarda arzu ettiğimiz çözümleri çıkartamadılar. Ama şurada 15 hafta kalmışken VAR'a yabancı hakem gelsin dedik. Bunu yapabilirler mi bilmiyoruz. Ali Palabıyık bir daha maç alır mı bilemem ancak kariyeri boyunca, bizim yönetimimizde Kadıköy'e bir daha giremez. İnsanın olduğu yerde hata olur ama ne hikmetse bir takımın aleyhine, bir takımın lehine işlemektedir. Acilen VAR seviyesinde en azından bu sezon yabancı hakem getirilmeli. Yunanistan, Suudi Arabistan getiriyorsa, bizim neyimiz eksik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE İSYAN ETTİ

JORGE JESUS: 'ADİL İLERLERSE LİDER OLURUZ'

Jorge Jesus daha sonra ise FB TV’ye çıktı ve şu açıklamaları yaptı: Bizler mağdur olduk. Adaletsiz hakem kararları vardı. İki penaltımız verilmedi, VAR devreye girmeliydi. Görmediler değil, devreye girmediler! Fenerbahçe yara aldı. İyi maç çıkardık. Normal hakem yönetimi olsa kazanırdık. Her şey adil şekilde ilerlerse, biz zaten lider oluruz! Maç sonunda hakemin yanında çok oyuncu vardı. Onları uzaklaştırmak istedim, son pozisyondaki faulu söyledim ama bana kırmızı kart gösterdi. Nedenini bilmiyorum. Galatasaray’ın 6 puan gerisindeyiz, ligin bitmesine çok var. Her takım puan kaybediyor. Kulübün son maçtan kötü etkileneceğini düşünenler var ama bu olmayacak. En iyi şekilde devam edeceğiz.”

Olay yaratacak sözler Ben olsam Hakemliği bıraktım derdim

İDMANDA TAKIMI ETRAFINA TOPLADI

Saha dışında bunlar yaşanırken Jorge Jesus da oyuncularının saha içinde kalmalarını ve motivasyonun bozulmamasını sağlamak için kolları sıvadı. Portekizli teknik adam, dün başlayan Konyaspor maçı hazırlıklarında antrenman öncesi öğrencilerini etrafına topladı.

Haberin Devamı

'BOZUK OLAN KOL DEĞİL...'

FENERBAHÇE KENETLENDİ

Tecrübeli hoca, “Hepimizin canı yandı. Ancak zirveyle aramızdaki 6 puanlık farkı kapatacak güçteyiz. Taraftarlarımızın desteği ile bu zorluğu da yeneriz. Yeter ki sizler işinize, yani saha içine odaklanın. Yapılması gerekenleri yönetim zaten yapar” ifadelerini kullandı.

OLAY YARATACAK SÖZLER

Adana Demirspor - Fenerbahçe maçı sonrası Türkiye'nin gündemine oturan hakem Ali Palabıyık'ı Fanatik yazarları da köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar;

ÇİVİSİ ÇIKTI (FAİK ÇETİNER)

Ben Ali Palabıyık olsam, maçtan sonra 90 dakikayı bir defa daha izler ve, “Hakemliği bıraktım” derdim.
MHK’nın kendisini emekliye sevk etmesini beklemeden...
VAR’daki Koray Gencerler’in de tatile çıkması şart.
Aslında dün geceki maça damga vuran isim Koray Gencerler.
Mert Hakan’ın attığı buz gibi golün iptaline yol açarak, maçın hikayesini değiştirdi.
VAR protokolü diyor ki: Kesin kanıtın yoksa, sahadaki karara uy.
Mert Hakan’ın eline çarpma net olarak gözüküyor mu? Hayır.
O zaman ortalığı neden karıştırıyorsun (!) Koray bey.
Alanyaspor-Galatasaray maçından sonra gündeme oturan, belki de şirin gözükmek isteyen Ali Palabıyık’ın bu 90 dakikada görevlendirilmesi işin en yanlışıydı.

Haberin Devamı

Olay yaratacak sözler Ben olsam Hakemliği bıraktım derdim

Önemli kararlar yolda
Aslında bombayı, giderayak Sabri Çelik MHK’sı bıraktı, “Bizden sonrası tufan” diyerek.
Adana Demirspor- Fenerbahçe maçıyla hakemliğin çivisi çıktı.
Göreve gelen Lale Orta MHK’sı çiviyi yerine oturtur mu? Hiç sanmıyorum.
Çünkü ellerinde Halil Umut Meler’den daha iyi, daha kaliteli başka bir hakem yok.
Maçtan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la konuştum.
Basın toplantısı yapmayacağını ama daha önemli kararların arifesinde olduklarını söyledi.
Onun için şimdi gözler hafta sonu yapılacak Yüksek Divan Kurulu toplantısına çevrildi.

UZUN SÜRE KENARDA BEKLER (DENİZ ÇOBAN)

Deniz Çoban, Ali Palabıyık'ın büyük tepki çeken performansını ve bundan sonra yaşanması muhtemel gelişmeleri yazdı.
Adana Demir-Fenerbahçe mücadelesinin Ali Palabıyık açısından çok zor maç olduğu muhakkak. Birçok kritik pozisyonu çözmek zorunda kaldı ama doğrularından daha çok yanlışları vardı. Mert Hakan’ın iptal edilen golünde hata yaptığını düşünmüyorum. VAR yardımıyla doğruyu buldukları fikrindeyim. Maç sonu röportajında Mert Hakan da topun eline temas ettiğini ifade ediyor zaten... Bu maçta benim açımdan gördüğüm en büyük problem, Palabıyık’ın maçı okuyamamasıydı. Tecrübesinin hakkını veremedi. İlk dakikadan itibaren oyunu bozan oyuncuları tespit edemedi.

Haberin Devamı

Kabul edilemez

Ndiaye’ye önlem alamaması ve bu oyuncunun maçı kartsız bitirmesi kabul edilemezdi. Normal şartlarda yaptığı ihlallerin karşılığını görse maçı tamamlayamaması ve kırmızı kart görmesi gerekirdi. Ndiaye’nin, 25. dakikada Batshuayi’ye sarılması net penaltıydı. 69. dakikada Belhanda’nın Samet’e müdahalesi de keza öyle. 45+3’teki Akintola-Valencia mücadelesinde, Akintola’nın diz darbesi de hiç masum değil. Kısaca hakem performansı kabul edilemez düzeyde kötüydü ve hataların tamamı Fenerbahçe aleyhineydi. Bu ortam ve yapılan açıklamalara bakılırsa Palabıyık uzun süre dinlendirilir. Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan gibi kenarda bekleyeceği muhakkak ama süresini kestiremiyorum.

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

YORUM YAZ