MENÜ

Necati Ateş'ten Başakşehir-Fenerbahçe değerlendirmesi! İşte maçın kırılma anı

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Başakşehir, 87'nci dakikaya 1-0 önde girdiği maçta, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. Necati Ateş, Emre Belözoğlu'nun oyuncu değişliklerini anlamadığını dile getirdi.

Necati Ateş'ten Başakşehir-Fenerbahçe değerlendirmesi! İşte maçın kırılma anı

Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe'ye 2-1'lik skorla yenildi. Heyecan dolu karşılaşmayı Necati Ateş değerlendirdi. Necati Ateş, Başakşehir'in oyuncu değişikliklerini eleştirdi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus'un Ahmed Touba'nın gördüğü kırmızı kart sonrası ne düşündüğünü bilmediğini dile getiren Necati Ateş, "Maçın en güzel dakikaları 30 ile 45 artı uzatmaları. En heyecanlı anlar onlardı. 10 kişi kalana kadar Fenerbahçe bir arayışı yok. İrfan Can'ın kaçırdığı bir pozisyon var, ona kadar hiçbir şey yok. Touba atıldı, 82'ye kadar ne düşündü Jesus çok merak ediyorum. Serdar Dursun'un girişine kadar. Beşiktaş maçında yapmadın mağlup olup 4 gol yedin" dedi.

Jorge Jesus'un risk alması gerektiğini dile getiren eski futbolcu, "Kupada ilerleyen ama 7 maçta 6 galibiyet alan bir Başakşehir'e karşı oynuyorsun. Artık ne yaparsan yapıp riskleri alıp bu maçı almak için hamle yapman lazım. Valencia'nın çabalarıyla Pedro ayağını koyarak gol attı. İkinci golde de Pedro bireysel performansıyla attı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başakşehir'in kazanması halinde şampiyonluk yarışının erken sona ereceğini belirten Necati Ateş, "Oyunun kırılma anı Januzaj'ın direkten dönen topu. 2-0 olsaydı lig Başakşehir'in stadında bitmiş olurdu. Ben Başakşehir 10 kişi kaldığında maçı çevireceğini söylemiştim çünkü zorlamaya başlamışlardı. Bir şekilde gol atarlar diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'nun hamlelerini beğenmediğini ifade eden Necati Ateş, "Emre hocayı oyuncu değişikliklerinde anlamadım. 3 değişiklik yaptı. Aleksic yerine Keny, Berkay yerine Deniz ve Januzaj girdi. Edgar Ie var savunmada oynamadı. Önden birini çıkarıp orjini stoper olan Edgar'ı sokabilirdi. Topla çıkar, hava topu iyi ve benim de beğendiğim bir oyuncudur. Takım düşmüş, tamamen senin sahanda oynanıyor oyun ve 2 değişiklik hakkını kullanmıyorsun. Ben bunu anlamadım" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin son 5 dakikada gösterdiği direnci değerlendiren Necati Ateş, "Fenerbahçe'nin son 5 dakikada gösterdiği direnci tebrik ederim. Herkes için kazandılar. Bu galibiyetle yönetim, taraftar herkes çok mutlu oldu" dedi.

Jorge Jesus'un Samet Akaydın tercihi hakkında konuşan Necati Ateş, "Sezonun ilk yarısında ileride basarak savunmayı önde kurarak bir risk aldığını söylemiştik Jesus'un. Madem böyle bir durum var, bu riski alarak neden stoper transferi yaptın. Kim-Min Jae'yi geri getireceksin o zaman, çabuk stoper. Demek ki elindeki iyi oyuncuları çabuk çabuk satmayacaksın. Bir şampiyon ol, ondan sonra satarsın. Samet iyi oyuncu, haketti Adana'da oynadığı oyunla Fenerbahçe'yi. Elinde Serdar Aziz varken 4 milyon verip Samet alınır mı onu da sorarım ben" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Necati Ateşten Başakşehir-Fenerbahçe değerlendirmesi İşte maçın kırılma anı

Fenerbahçe'de saha içerisinde Türk oyuncuların isyan etmesi gerektiğini belirten eski futbolcu, "İtalya 2. Ligi'nden aldığın oyuncuya 7 milyonluk yatırım yaptın. Fenerbahçe'nin oyuncularının nereden geldiğini buraya çıkarsam zaten rakipleriyle olan kalite farkını görürsünüz. Tekrar söylüyorum, formasının ağırlığı, içerideki baskısı ile birlikte Türk oyuncularının isyanının olması çok önemli. Takım kalitesinde ciddi eksiklik var Fenerbahçe'de" dedi.

Necati Ateşten Başakşehir-Fenerbahçe değerlendirmesi İşte maçın kırılma anı

YORUM YAZ