MENÜ

Ne yaptın Michy Batshuayi! Türkiye Kupası'na damga vurdu

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda Fenerbahçe, Adanaspor'u konuk ettiği maçta Michy Batshuayi fırtınası esti. Belçikalı futbolcu, sergilediği performansla ve attığı gollerle parmak ısırttı.

Ne yaptın Michy Batshuayi! Türkiye Kupası'na damga vurdu

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda Adanaspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta sarı-lacivertli ekibin yıldız futbolcusu Michy Batshuayi, attığı gollerle ve sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

İLK 11'DE BAŞLADI

Kartal, Adanaspor karşılaşmasında kaleyi İrfan Can Eğribayat'a emanet ederken, savunma hattını Mert Müldür, Leonarda Bonucci, Jayden Oosterwolde ve Lincoln Henrique'den oluşturdu. Orta ikilide Rade Krunic ile Bartuğ Elmaz görev alırken, kenarlarda Emre Mor ile Joshua King forma giydi. Forvet arkasında Mert Hakan Yandaş, gol yollarında ise Batshuayi yer aldı. Sarı-lacivertli ekipte; Furkan Akyüz, Ömer Bircan Camcı, Efekan Karayazı, Necat Aydın, İsmail Yüksek, Sebastian Szymanski, Ryan Kent, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Edin Dzeko ise mücadeleye yedek soyundu.

Ne yaptın Michy Batshuayi Türkiye Kupasına damga vurdu

FARKI İKİYE ÇIKARDI

Lincoln Henrique'nin attığı muhteşem golden sonra 39. dakikada da Michy Batshuayi sahneye çıktı. Sağ kanattan topla süratle çizgiye hareketlenen King topu sol içe Lincoln'e çevirdi . Lincoln bekletmeden Batshuayi'yi buldu. Boş pozisyonda olan Batshuayi topu kalecinin solundan yerden ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

BİR GOL DAHA ATTI

50. dakikada Michy Batshuayi iki, takımının üçüncü golünü kaydetti. Sol kanattan kazılan kornerde Mert Hakan ön direğe kesti. Krunic kafayla uzak köşeye vurdu. Kaleci Ahmet çeldi.  Batshuayi altı pas içinde dokundu ve topu ağlara gönderdi.

Ne yaptın Michy Batshuayi Türkiye Kupasına damga vurdu

HAT-TRICK YAPTI

68. dakikada Michy Batshuayi Hat-Trick yaptı. Sol kanatta korner çizgisine yakın noktada kazanılan serbest vuruşta Mert Hakan ön direğe kesti. İyi yükselen Batshuayi kafayla topu yakın köşeden ağlara yolladı.

DÖRDÜNCÜ GOLÜNÜ ATTI

71. dakikada Michy Batshuayi, 4. golünü kaydetti. Orta alanda topu alan Emre Mor, ceza sahasına koşu yapan Batshuayi'ye topu gönderdi. Meşin yuvarlağı kontrol eden Batshuayi, çok sert vuruşla topu filelere gönderdi.

Ne yaptın Michy Batshuayi Türkiye Kupasına damga vurdu

SEZON PERFORMANSI

Michy Batshuayi, bu sezon Fenerbahçe forması ile 24 resmi maça çıktı. Yıldız futbolcu söz konusu maçlarda 13 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve 3 kez de asist performansı gösterdi.

'HER ZAMAN İŞİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM'

Fenerbahçe'de Adanaspor ağlarına 4 gol gönderen Michy Batshuayi, karşılaşmanın ardından açıklama yaptı.

Batshuayi yaptığı açıklamada, "Aldığımız sonuçtan dolayı mutluyum. Güzel bir oyun ortaya koyduk. Süre alamayan oyuncular açısından da iyiydi. Kendimden çok bahsetmek istemiyorum. Bugün Lincoln'le ilgili konuşmak istiyorum. Bugün gerçekten iyi bir performans ortaya koydu. Onun adına gururluyum. Harika bir oyuncu kendisi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İsmail Kartal'dna Batshuayi ve Mert Hakan açıklaması!

Transfer iddialarıyla ilgili konuşan Belçikalı oyuncu, "Açıkçası rekabet çok önemli bir şey. Rekabetle çok daha iyi bir noktaya gelirsiniz. Herkes bu takımda 11'de başlayabilir, çok kaliteli oyuncular var. Transferler ilgili, dedikodularla ilgili çok fazla insan konuşuyor ama ben Fenerbahçe'ye konsantreyim. Hocam ve takım arkadaşlarım da bana güveniyor. Her zaman işimi yapmaya çalışıyorum. Bu takımla kazanabileceğimiz tüm kupaları kazanmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

Ne yaptın Michy Batshuayi Türkiye Kupasına damga vurdu

YORUM YAZ