MENÜ

Mustafa Denizli'den olay derbi yorumu: '40 yıldır böylesini az gördüm!'

Bol faullü, az aksiyonlu Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından iki takıma da eleştiriler geldi. Kariyerinde iki büyük takımı da çalıştırmış olan teknik direktör Mustafa Denizli de oynanan oyundan dolayı oldukça şaşkın olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Mustafa Denizli'den olay derbi yorumu: '40 yıldır böylesini az gördüm!'

Trendyol Süper Lig'in 18. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 43'er puanla zirve mücadelesini sürdüren iki ekip de galibiyet peşindeydi. Fenerbahçe seyircisinin önünde 3 puanı alarak zirve yarışında avantaj sağlamak istiyordu. Galatasaray ise deplasmanda alınacak 3 puan ile ezeli rakibini şampiyonluk yarışında geçme hedefindeydi. Kazanan zorlu yarışta rakibine göre avantaj sağlayacaktı ancak dev mücadeleden galip çıkmadı.

Haberin Devamı

GOL YOK, FAUL ÇOK!

Yüksek faul sayılarıyla oynanan, gerilimin tavan yaptığı Kadıköy'deki derbide iki takım da kontrollü bir futbol sergiledi. Mücadeleden gol sesi çıkmadı ve karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi. İki ezeli rakip de aldığı 1'er puanla, puanını 44'e yükseltti. Böylece Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabette gözler cuma günü Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçına çevrildi.

Mustafa Denizliden olay derbi yorumu: 40 yıldır böylesini az gördüm

Daha önce iki büyük takımın da teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli, dev derbiyi değerlendirdi. İşte tecrübeli teknik adamın pazar akşamki dev maçla ilgili yorumları...

"İLK KEZ BU KADAR ZAYIFTI"

"Derbiye orta sahaların skoru tayin edebileceği bir maç olarak bakıyordum. Fakat her iki takımın orta sahası da defansif olarak belki vasata yakındılar ama hücum katkıları sezon başından beri ilk kez bu kadar zayıftı. Sezon başından beri hem Fenerbahçe’de hem milli takımda çizdiği grafikle İsmail’in oyuna başlamasını bekliyordum ancak son haftalarda kesintiye uğradı. Mutlaka bir sebebi vardır.

Haberin Devamı

"HİÇ YAKIŞMADI!"

Yanlış bir şey söylememeyim, istatistiklere bakma şansım olmadı ama 35-40 faulün, 50 tane pas hatasının olduğu bir maça derbi nasıl diyebiliriz ki? İlk 45 dakikada sadece 3-5 pasın yapıldığı bir tek atak Galatasaray’dan geldi. Bu seyrettiğimiz futbol bizim büyük takımlar dediğimiz Fenerbahçe ve Galatasaray adına hiç yakışmadı. Böyle bir oyunu da 90 dakika boyunca göremedik. İkinci yarı nispeten biraz daha olumu başladı her iki takım adına.

"NE TRİBÜNDE, NE TELEVİZYON BAŞINDA..."

Ama ilk yarı için bir şey söylemek hakikaten mümkün değil. Bir derbi düşünün, hatırda kalan bir tane şut, kalecilerin kurtardığı bir tane top yok. Günlerdir heyecanla bekleyen bu insanların ne tribünde ne televizyon başında bu maçtan keyif aldım demesi mümkün değil. İlk yarıda tam çıkartamadığımız bir tane Icardi pozisyonu var ama net bir şey söyleme imkanımız yok. Tekrar tekrar izleme şansımız olmadı. İkinci yarıda Galatasaray adına Kerem, Fenerbahçe adına Szymanski vuruşları auta gitti.

Mustafa Denizliden olay derbi yorumu: 40 yıldır böylesini az gördüm

"40 YILI AŞKINDIR..."

Haberin Devamı

Kaleciler için ‘şu topu kurtardı’ diyebilir misiniz? Onlara bile en çok gelen top geri paslar oldu. Kısacası bu kadar büyük heyecanla taraflı tarafsız herkesin beklediği derbide şu benim hatırımda kalır diyeceği tek pozisyon yok. Yaklaşık 40 yılı aşkındır bütün derbileri yaşamış biri olarak futbol kalitesi düşük derbiye çok az rastladım. Bu sözleri söylediğim takımlar şampiyonluğun en büyük iki adayı. Bizim şampiyonluk adaylarımız bu futbolu oynuyorsa bu ligin kalitesine ne denir bilmiyorum.

"TAM ANLAMIYLA YAZIK"

Kısacası verilen emeğe de harcanan zamana da yazık. Her iki takım da hafta içi değerlendirmesinde bu maçı sezonun kader maçı olarak değerlendirmiş. Her iki tarafın gerginliği bende böyle bir his uyandırdı. Bu maçı kazanamazsak şampiyonluğu kaybederiz görüntüsündeydi. Telaş içinde, bilinçsiz hareketler yani tam anlamıyla yazık bir 90 dakika izledik.

"ASİST YAPAN YOK, ŞUT DESEN..."

Fenerbahçe sezon başından beri oynadığı iyi futbola, Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi’ndeki performanslara yaklaşamadı. Bu düşünceler içerisinde futbol beklemekte mümkün değildi. Gol de ancak tesadüfen gelebilirdi bunların hiçbiri olmadı. Bireysel olarak baktığımızda da kaleciler için iyi desek top gelmedi. Defanslar ve forvetler iyi desek gol pozisyonuna girilmedi. Asist yapan yok, şut desen sadece 2 deneme var.

Haberin Devamı

Mustafa Denizliden olay derbi yorumu: 40 yıldır böylesini az gördüm

"HAKEMLERE NASIL YARDIMCI OLACAKLAR?"

Bu maçta kime iyi diyeceksin ki? Bu kadar kötü futbolun içinden iyi futbolcu bulmak mümkün değil. İki teknik adam açısından da değerlendirdiğimizde her ikisi de sonuçtan son derece memnundur. Hakem açısından derbiye baktığımızda da verdiği her faulde çevresinde 8-10 futbolcu vardı. Böyle futbolcu topluluğu gençlere nasıl rol model olacak? Hakemlere nasıl yardımcı olacaklar? Tribündeki taraftarı nasıl kısıtlayacak? Tüm bunları anlamak mümkün değil.

 

Mustafa Denizliden olay derbi yorumu: 40 yıldır böylesini az gördüm

"ARDA KARDEŞLER'E ZORLUK ÇIKARMA PEŞİNDEYDİLER"

Karşılaşmanın hakemleri 90 dakika boyunca fazlasıyla oyuna müdahale etti ancak futbolcular hakemi oyuna müdahale etmek zorunda bıraktı. İki ekip de orta hakem Arda Kardeşler’e maç içinde yardımcı değil tam bir zorluk çıkarma peşinde gibiydiler. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda stresin bitirdiği bir derbi izledik.

Haberin Devamı

 Mustafa Denizliden olay derbi yorumu: 40 yıldır böylesini az gördüm

YORUM YAZ