MENÜ

Moussa Wague kimdir? Fenerbahçe'nin ilgilendiği Moussa Wague kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe'de son dakika haberi... Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Barcelona'dan genç sağ bek Moussa Wague'yi kadrosuna katmak istiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, iyi ilişkileri olan Barcelona Kulübü’nden Wague'yi kiralamanın peşinde. Bu transfer gelişmesini doğrular bir hamle de genç Wague'den geldi. 21 yaşındaki sağ bek sosyal medyasında Sarı-Lacivertliler'i heyecanlandıran bir beğenide bulundu.Bu son dakika transfer gelişmesinin ardından Fenerbahçe taraftarı Moussa Wague'nin kariyerini ve kim olduğunu google üzerinden araştırmaya başladı. Moussa Wague kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı? Tüm soruların cevapları haberimizde.

Moussa Wague kimdir? Fenerbahçe'nin ilgilendiği Moussa Wague kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, iyi ilişkileri olan Barcelona Kulübü’nden genç sağ bek Moussa Wague'nin transferini ısrarla bitirmek istiyor. İspanya’da Katalan ekibine yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo Gazetesi’nin haberine göre Başkan Koç, gelecek sezon da A Takım’da forma şansı bulması zor olan Moussa Wague, uygun bir fiyatla 1 yıllığına kiralanmaya çalışılacak. Gazete, bu transferlerin olumlu sonuçlanacağını iddia ediyor.

Haberin Devamı

İspanyol sosyal medya hesapları ise bu haberleri paylaşmaya devam ederlerken bugün flaş bir gelişme yaşandı. 21 yaşındaki sağ bek Moussa Wague, Fenerbahçe'nin kiralama konusunda Barcelona ile görüşmelerin olumlu olduğuna dair bir haberi beğendi. Bu gelişme kısa zamanda büyük yankı uyandırdı.

Moussa Wague kimdir?

Potansiyeliyle öne çıkan Moussa Wague, 4 Ekim 1998'da Senegal'in Bignona şehrinde doğdu. Altyapıda ilk olarak 2014'te ülkesinde Aspire Academy forması giyen Wague, sonrasında 2016'da Belçika'ya Eupen'e transfer oldu.

Eupen altyapısında 1 sezon forma giyen Wague, 2017'de A takıma yükseldi. Eupen formasıyla kısa sürede dikkat çeken oyuncu 1 sezonun ardından ise 2018'de Barcelona'ya transfer oldu.

Moussa Wague kimdir Fenerbahçenin ilgilendiği Moussa Wague kaç yaşında, nereli Hangi takımlarda oynadı

Barcelona'nın 5 milyon Euro bonservis ödediği Wague, 2018-19 sezonunu Barcelona B Takımı'nda geçirdikten sonra 2019-20 sezonunda A Takıma yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

Barcelona'da 4 maça çıkan Wague, 2019-20 sezonunun devre arasında ise Fransız ekibi Nice'e kiralandı. Fransa Ligue 1'de sezonun iptal edilmesiyle birlikte ise yine Barcelona'ya dönmüş oldu.

Moussa Wague kimdir Fenerbahçenin ilgilendiği Moussa Wague kaç yaşında, nereli Hangi takımlarda oynadı

21 yaşındaki oyuncu Senegal Milli Takımı formasıyla da 19 maçta forma giyip 1 gol atmayı başarmıştı.

YORUM YAZ