MENÜ

Mithat Yenigün'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap

Divan Kurulu'nda Başkan Ali Koç'un kendisine yönelik açıklamalarının ardından istifa eden Mithat Yenigün, bir açıklama yayınladı. İşte detaylar...

Mithat Yenigün'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap

Fenerbahçe'de geçtiğimiz gün düzenlenen Divan Kurulu toplantısında Başkanvekili olarak Uğur Dündar yönetimindeki divanda yer alan Mithat Yenigün, Başkan Ali Koç'un kendisine yönelik "Postacı" ithamı üzerine görevinden istifa kararı almıştı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Ali Koç, divanda yaptığı konuşmada eski Başkan Aziz Yıldırım'a ithafen, "Bize mektup yazdı, kolej binasının yeniden yapabileceğini söyledi. Mithat Yenigün'ü yolladı. Zaten o postacı.

50 milyon dolar değil, 3 milyon dolar ayırmış. Başkanımızdan, Allah razı olsun. Bunu ciddi söylüyorum. Ana binayı yıkacaklar ve yapacaklar. Konferans ve spor salonunu bizim yapmamızı istediler. Görüşmeler olumlu gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Mithat Yenigünden Fenerbahçe Başkanı Ali Koça cevap

MİTHAT YENİGÜN'DEN CEVAP GELDİ

Başkan Ali Koç'un açıklamalarının ardından Divan Kurulu'ndan istifa eden Mithat Yenigün, bir açıklama yayınladı.

İşte Yenigün'ün açıklamaları;

"Sayın Başkanımız Ali Koç’un Yüksek Divan Kurulu’nda yaptığı açıklamaları üzülerek takip ettim.

Haberin Devamı

Sayın Ali Koç bana “postacı” yakıştırması yapmış. Kendisinin bilmesini isterim ki, kulübümüze ufacık bir katkısı olacaksa, son derece saygın ve köklü bir meslek olan postacılığı kulübümüz için seve seve yaparım.

OLAY ARDA GÜLER GERÇEKLERİ

Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması ve kolejimizin faaliyetlerinin devamlılığı adına, kulübümüzün eski başkanvekili olmam nedeniyle benden, kulübümüzle yapılacak işbirliğini yürütmemi istemiştir. Ben de Başkanımızın bu samimi adımını, kulübümüzün birlik ve beraberliği adına önemseyerek elimi taşın altına koydum. Camiamız adına zeytin dalı niteliği taşıyan bir faaliyete bir katkım olacağı sevinciyle kabul ettiğim bu konuda Sayın Ali Koç’un beni niteleme biçimini kendisine yakıştıramamakla birlikte, konuyu camiamızın değerlendirmelerine bırakıyorum.

Mithat Yenigünden Fenerbahçe Başkanı Ali Koça cevap

Sayın Ali Koç, bu kullandığınız ifadeyi size ve ikili ilişkilerimize, sık sık benimle ilgili dile getirdiğiniz yorumlarınıza hiç yakıştıramadım. Yıllarca Fenerbahçe camiası için mesai harcamış eski bir yönetici olarak beni tanıyanlar iyi bilirler ki, Büyük Fenerbahçe camiası için her daim pozitif düşünceler taşıyan ve bunun sorumluluğuyla hareket eden biriyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerektiğinde üzerime düşeni yapacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.

Bu vesileyle, bazı basın mecralarında yazıldığının aksine, Sayın Ali Koç’un benimle ilgili yaptığı konuşmanın günler öncesinde, gördüğüm bazı olumsuzluklar ve lüzum üzerine Yüksek Divan Kurulu Başkanvekilliği’nden istifa etmiştim. İstifamın, Sayın Koç’un konuşmasıyla bir ilgisi yoktur."

Haberin Devamı

ALİ KOÇ'TAN YANIT

29 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantımızda, Kulübümüzün eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekili Sayın Mithat Yenigün ile ilgili dile getirmiş olduğum sözlerin maksadını aştığını kendisi ve kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Sayın Mithat Yenigün'e, Kulübümüzün çatısı altında bugüne kadar verdiği tüm kıymetli hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Mithat Yenigünden Fenerbahçe Başkanı Ali Koça cevap

YORUM YAZ