MENÜ

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Izdırap! Şimdi Jesus'a sormak lazım...'

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Alanyaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. 4 gol sevincinin yaşandığı maçta hakem Mete Kalkavan'ın bazı kararları tartışılırken Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da kırmızı gördü. Sarı-lacivertlilerin galibiyete uzandığı karşılaşmayı Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte detaylar...

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Izdırap! Şimdi Jesus'a sormak lazım...'

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşma Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Mete Kalkavan düdük çaldı. Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Candaş Elbil üstlendi.

Haberin Devamı

JESUS'TAN SÜRPRİZ KARARLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Gustavo Henrique'ye uzun bir aranın ardından yeniden forma şansı verdi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığını atlatan Joao Pedro da, sakatlık geçiren Michy Batshuayi'nin yerine ilk 11'de forma şansı buldu.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

Fenerbahçe, Alanyaspor maçında sahaya şu ilk 11'le çıktı: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Gustavo, Oosterwolde, Arao, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Rossi, Valencia, Pedro.

ALANYASPOR'DA 4 EKSİK

Fenerbahçe'yi konuk eden Alanyaspor'da 4 futbolcu forma giyemedi. Alanyaspor'dan yapılan açıklamada, "Sakatlık sonrası tedavileri ve bireysel antrenmanları devam eden Fatih Aksoy, Zouhair Feddal, mide rahatsızlığı bulunan Jure Balkovec ve kart cezalısı Leroy Fer, Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almıyor" denildi.

Haberin Devamı

OOSTERWOLDE DEVAM EDEMEDİ

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde şoku yaşandı. Hollandalı futbolcu topsuz alanda kendini yere bıraktı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Jayden Oosterwolde bir süre daha kendisini denedi. Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un 14'üncü dakikada ısınmaya gönderdiği Bright Osayi Samuel, çalışmalarına devam etti. Hollandalı sol bek kendini denedi ancak oyuna devam edemedi. Fenerbahçe'de kalan sürede Bright Osayi Samuel görev aldı. Ferdi Kadıoğlu, Jayden Oosterwolde'nin yerine sol beke geçti.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

JESUS'TAN 3 HAMLE BİRDEN

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus maçın ikinci yarısına üç hamle birden yaparak başladı. Sarı-lacivertlilerde kenara gelen isimler Joao Pedro, İrfan Can Kahveci ve Willian Arao oldu. Jorge Jesus kalan sürede Emre Mor, Miha Zajc ve Joshua King'e forma şansı verdi.

JORGE JESUS KIRMIZI KART GÖRDÜ

Mücadelenin 67'nci dakikasında Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu yerde kaldı. Sarı-lacivertliler bu pozisyonda hakeme faul itirazında bulundu. Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus bu karar sonrası çılgına döndü. Tecrübeli teknik direktör, maçın hakemi Mete Kalkavan'a sert çıktı. Mete Kalkavan bu itirazlar sonrası kenara geldi. Maçın hakemi Mete Kalkavan, Jorge Jesus'a kırmızı kart gösterdi. Portekizli teknik direktör ve yardımcıları bu karar sonrası şaşkına döndü. Jorge Jesus'un sahayı terk etmesi için maçın dördüncü hakemi talepte bulundu. Jorge Jesus çıkmadan önce yardımcısı Joao de Deus ile bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

ALANYA BAŞLADI, FENERBAHÇE BİTİRDİ

Alanyaspor'un tek golü 4. dakikada Koulouris'den gelirken, Fenerbahçe'nin golleri ise 65'te ve 85'te Enner Valencia, 90+2'de ise Emre Mor'dan geldi. Alınan bu sonuç ile Fenerbahçe hanesine 3 puan yazdırdı ve ligde 54 puana yükseldi. Alanyaspor ise 28 puanda kaldı.

 

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

SÜRPRİZLERİN ADAMI - JORGE JESUS

Fenerbahçe’yi geçmişte şampiyon yapmış Ersun Yanal ile Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya çalışan Jesus’u karşı karşıya getiren maç her yönüyle ilginçti. Sürprizlerin adamı Jesus 2,5 aydır forma giymeyen Gustavo’yu (Yenilen ilk golde ofsaytı bozdu) stopere yerleştirmiş, İsmail Yüksek’in yanına Arao’yu koymuş, King’in yerine de Pedro’ya şans vermişti. Arda Güler de yine kulübeye dönmüştü. Maç başladı, ilk 5 dakika dolmadan Alanyaspor, VAR’ın okeyi ile bir gol kazandı. Çıplak gözle biz pozisyonu, “ofsayt” görmüştük. Golden 10 dakika sonra Oosterwolde durduğu yerde sakatlandı, Osayi girdi. Alanyaspor golden sonra topu Fenerbahçe’ye verip Sevilla takımı rolüne büründü. Topu alan Fenerbahçe sürekli yan pas yaparak, hücum denedi başarılı olamadı. Çünkü sahada ne Arao ne Rossi, ne Osayi ne de Pedro vardı.

Haberin Devamı

Jesus'a sormak lazım

İsmail, Ferdi ve Valencia’da çırpınıp duruyorlardı. Bu arada Rossi bir gol attı, VAR “Ofsayt” dedi. Biz ofsaytın o’sunu bile göremezken... Oyunu dikine oynayan ayaklar kulübede olunca devre Fenerbahçe adına sıkıntılı bitti. Jesus bu defa hamle için beklemedi. Değişiklikler Fenerbahçe’ye hareket ve pozisyon zenginliği getirdi. Fenerbahçe’nin baskısı sonrasında Osayi penaltı kazandırdı, Valencia noktayı koydu. Futbolu sadece defans yapmak sanan ve ikinci golü düşünmeyen ev sahibi sonunda avantajlı başladığı maçı kaybetti. Şimdi Jesus’a sormak lazım, sonradan girenleri, baştan oynatsan da, Sarı-Lacivertli taraftarlara her maç ızdırap yaşatmasan olmaz mı?

Haberin Devamı

YANLIŞ SEÇİMLERE RAĞMEN KAZANDI - ERMAN ÖZGÜR

Fenerbahçe'de Jesus'un kadro seçimleri, yine etkisiz elemanların çok olduğu, uyumsuz bir oyun çıkardı ortaya. Üstüne Koulouris'in erken golü gelince iyi kapanan Alanya'ya pozisyon bulmakta bile zorlandı Fenerbahçe. Valencia'nın 2 denemesine rağmen gol çıkaramayan, tempoyu artıramayan, kapanan savunmaları açabilmek için topu kenarlara taşıyamayan, oyuna rakibin dengesini bozabilmek adına geriden oyuncu çıkaramayan ve duran toplarda etkisiz kalan Fenerbahçe ilk yarıyı resmen çöpe attı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

Kalite eksikliği

Jesus 2. yarıya yaptığı hatadan dönüp, etkisiz elemanların bir kısmından vazgeçerek Emre Mor, Zajc ve King ile başladı. Emre Mor'un hareketlendirdiği kanattan Samuel'in bindirmesi penaltıyı getirdi, Valencia hata yapmadı. Son bölüm Fenerbahçe'nin risk alışı ile 2 takım için de fırsatlar getirdi. Ancak bu oyun, üretkenlik konusunda bir kalite olarak bir şey fark ettirmedi. Bu kaliteyi sağlayacak Arda Güler'i düşünmeyen ve kırmızı kartla tribüne giden Jesus yine hayal kırıklığı yarattı.

Valencia pes etmedi

Yine de yılmayan, her kritik anda sahneye çıkmayı alışkanlık haline getiren Valencia bir kez daha pes etmedi. Pozisyonlara girdi ve son anlarda penaltıyı kazandırdı. 85'te de golü atarak takımını şampiyonluk yarışına tekrar bağlayan galibiyeti ilan etti. Oyun 'bu takımdan şampiyon çıkmaz' dedirtse de tabela Fenerbahçe'den yanaydı. Emre 90+2'de güzel golle noktayı koydu ve 'ben bu takımda oynarım' dedi. Bana göre Sarı- Lacivertliler biraz da Jesus'un yanlış seçimlerine rağmen kazandı.

SONRADAN GİRENLERİN BÜYÜK KATKISI - TUNÇ KAYACI

Lider Galatasaray’ın kaybetmesiyle aradaki puan farkını azaltmak için önemli bir şans yakalayan Fenerbahçe, Alanya deplasmanında sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Farioli’nin oyun anlayışından Yanal’ın oyun anlayışına evrilen Alanyaspor ilk yarıda erken golle öne geçti ve biraz da golün üstüne yattı deyim yerindeyse. Rakibine ceza alanına kadar müsaade eden Alanyaspor, Fenerbahçe’yi yan ortalara ve uzun toplara zorladı ve bunda da büyük ölçüde istediğini aldı.

İlk yarıda geriden başlayan ama 3. bölgede üretken olmayan Fenerbahçe izledik. Sadece Valencia üzerinden gol beklentisi yetmedi. Ferdi her zamanki gibi takımı adına en pozitif isimdi. Jesus 3 değişiklik yaparak devreye başladı. İkinci yarı aynı savunma anlayışı devam eden Alanyaspor’un gol yemesi kaçınılmazdı. Nitekim Samuel atağında Valencia penaltıdan beraberliği sağladı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

Ersun Yanal geç kaldı!

Jesus’un agresif hareketleri ve itirazları sonucu kırmızı kart görmesi yakışmadı böyle kritik bir maçta. Ersun Yanal’ın uzun süre aynı 11’le oynaması acaba kulübesinin zayıf olduğunun göstergesi miydi! Oysa Fenerbahçe’de oyuna giren isimler katkı açısından etkili oldular. Özellikle Emre Mor sağ kanatta olumlu işler yaptı. Fenerbahçe normalde çok rahat kazanacağı maçta zorlandı ama golcüsünün penaltı golleriyle yüzü güldü. Başlangıç olarak Alanyaspor’un oyunu kabul edilebilir ama sürdürülebilir değildi. İki stoperin tecrübesizce yaptığı iki penaltı Fenerbahçe’nin 3 puanı almasına yetti ve önemli bir deplasmandan kayıpsız döndü.

ZİRVE YARIŞINDA HAYATİ GALİBİYET - ARDA EROL

Jorge Jesus yine beklenmedik, ilginç bir 11'le sahaya çıktı. Stoperde iki ağır oyuncu Gustavo ve Samet, önlerinde iki defansif orta saha İsmail ve Arao, ve aylar sonra 11'e dönen Joao Pedro... 4. dakikada Cavaleiro'nun ortasında Koulouris'le gelen gol, Fenerbahçe'de şok etkisi yarattı: 1-0. Mevcut 11 zaten üretme konusunda bir şeyler vaad etmiyordu. Bu yetmezmiş gibi rakibin hocası da Türk futbolunda son dönemde en büyük değişimlerden birini geçirip 'hücumcu hoca'dan 'otobüs çeken hoca'ya dönüşen Ersun Yanal olunca işler zora girdi. VAR kontrolleri ve sürekli yaşanan sakatlıklar da Fenerbahçe'nin tempoyu artırmasına engel oldu.

Hamleler işe yaradı

Jorge Jesus, boşa geçen ilk yarı sonrası soyunma odasından Zajc, Emre Mor ve King'i sahaya sürerek çıktı. Bu hamleler, Fenerbahçe'nin hem daha baskılı oynamasını hem de daha organize hücum etmesini sağladı. Üretkenlik anlamında çok şey fark etmese de Samuel'in yerde düşmesiyle gelen penaltı işleri değiştirdi. 65. dakikada topun başına geçen Valencia hata yapmadı. 1-1'den sonra Alanya bir kez geldi, Koulouris dışarı vurdu. 80. dakikada Emre Mor'un şık pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'nın vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

Valencia'ya bağımlı

İyice kapanan Alanya karşısında Sarı- Lacivertliler yine pozisyon bulmakta zorlandı. Ancak bu kez de Enner Valencia ceza sahası içinde düşürüldü, VAR uyarısıyla penaltı kararı çıktı. 85. dakikada Ekvadorlu yıldız, topu bir kez daha ağlara gönderdi: 2-1. Zorlansa da öne geçmeyi başaran Fenerbahçe'de 90+2. dakikada Emre Mor, harika bir golle skoru tayin etti: 3-1. Valencia'ya olan bağımlılık daha ne kadar sürer bilinmez ama Sarı-Lacivertliler şampiyonluk yarışında hayati bir galibiyet aldı.

Maçtan sonra çok konuşulacak sözler Izdırap Şimdi Jesusa sormak lazım...

PENALTILAR DOĞRU, KIRMIZILARI ATLADI - DENİZ ÇOBAN

Maçın 19.dakikasında Samuel’in Yusuf’a faulünde Mete Kalkavan önce elini arka cebine götürdü. Arka cebinde kırmızı kartı vardı ancak son anda vazgeçerek sarı kartını çıkarttı. Pozisyon açık bir kırmızı karttı. Samuel yaralayıcı bir şekilde, rakibinin bileğine basmıştı. 30’da Furkan Valencia’nın belinden sarılarak durdurdu, hakem faulle yetindi. Aslında sarı kartını çıkartmalıydı. 45+8’de ise Furkan aynı hareketi yine aynı oyuncuya yaptı, bu kez doğru bir sarı çıktı. 63. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltıda şüphe yoktu, doğru bir karardı.

Jesus sinirlendi çünkü...

67. dakikada Ferdi dripling ile ceza sahasına girerken, yaptığı faullerle oyunu sürekli bozan Furkan, bu kez Ferdi’yi çelmeleyerek düşürdü. Açık bir faul vardı ve Furkan ikinci sarı karttan atılmalıydı, hakem ‘devam’ dedi. Pozisyona sinirlenen Fenerbahçe teknik sorumlusu Jesus, kırmızı kart gördü.

Kadın hakem atamak için

82’de Valencia yine yerde kaldı, hakem ‘devam’ dedi. Doğru bir VAR müdahalesiyle, doğru bir penaltı verildi. Burada Furkan’a sarı karta gerek yoktu. Çünkü penaltı verildiği için kurala göre çifte cezalandırma yapılamazdı. Son bir notum da maçın 4. hakemi Neslihan Muratdağı için. Sadece kadın hakem atamış olmak için 2. Lig’de bile maç verilmeyen bir hakemi böylesi önemli bir maça atamak çok mantıklı değildi. Kenarda bir sürü sorun oldu ve kadın hakemimizin otoritesi yoktu!

YORUM YAZ