MENÜ

Maçtan sonra böyle açıkladı: 'Fenerbahçe'nin yıldızları çok iş yapar!'

Fenerbahçe, Rusya'da Netfçi Bakü ile hazırlık maçında karşılaştı. Sarı-lacivertliler yeni transfer Dzeko'nun attığı golle maç 1-0 kazandı. Oyunu ve futbolcuları yorumlayan yazarımız Faik Çetiner ise dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Maçtan sonra böyle açıkladı: 'Fenerbahçe'nin yıldızları çok iş yapar!'

Fenerbahçe, Rusya’da katıldığı Pari Premier Cup’ta iki maçı geride bıraktı. Ev sahibi Zenit’le 0-0 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, seri penaltı atışlarında 4-3 kaybetmişti. Ardından Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’la kozlarını paylaşan temsilcimiz sahadan 3-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Kızılyıldız, turnuvanın şampiyonu oldu. Fenerbahçe, Pari Cup’taki son maçına dün, kardeş ülke Azerbaycan’ın temsilcisi Neftçi Bakü karşısında çıktı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE'NİN İLK 11'İ

Sarı-lacivertliler mücadeleye; Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Luan Peres, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Miguel Crespo, Mert Hakan, Ryan Kent, Diego Rossi ve Edin Dzeko 11’i ile başladı.

Maçtan sonra böyle açıkladı: Fenerbahçenin yıldızları çok iş yapar

YEDEKLER

Yedeklerde de İrfan Can Eğribayat, Gustavo Henrique, Alexander Djiku, Nazım Sangare, Emir Ortakaya, Burak Kapacak, Willian Arao, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Joao Pedro, Emre Demir, Yusuf Kocatürk, Emre Mor, Serdar Dursun ve Bora Aydınlık bekledi.

DJIKU 2. YARI OYUNA GİRDİ

Mücadelenin ikinci yarısında Willian Arao, Ferdi Kadıoğlu, Yusuf Kocatürk, Emre Mor, Serdar Dursun, Joao Pedro, Alexander Djiku oyuna dahil oldu.

ASİST KENT'TEN GOL DZEKO'DAN

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Fenerbahçe, yeni transferi Edin Dzeko'nun 72. dakikada attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Golün asisti de yeni transfer Ryan Kent'ten geldi.

Haberin Devamı

Maçtan sonra böyle açıkladı: Fenerbahçenin yıldızları çok iş yapar

MAÇI FAİK ÇETİNER YORUMLADI

Faik Çetiner, Rusya’daki Pari Premier Cup’ta Neftçi Bakü’yü 1-0 yenen Fenerbahçe’nin zaferini yorumladı. İşte yeni transfer Edin Dzeko'nun tek sayısıyla kazanan Sarı-Lacivertliler'i genel anlamda değerlendiren yazarımızın düşünceleri...

Önemli olduklarına şahit olduk

Neftçi maçının ilk 45 dakikası bittiğinde Arda Güler’in, Valencia’nın, Ferdi’nin ve Zajc’ın Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğuna bir defa daha şahit olduk. İsmail Kartal’ın 4-3-3 düzeninde sahaya sürdüğü takımda kenar bekler; Osayi ve Osterwolde olmuş; Peres, Serdar Aziz’le stopere geçmişti.

Çabalar boşa gitti

Orta alanda İsmail Yüksek, Crespo ve Mert Hakan’ın defansif yönleri iyi ama yaratıcı özellikleri olmayınca ofansif oyun sıkıntıya giriyordu. Kanatlarda oynayan Rossi etkili olamayınca, Kent’in çabaları boşa gitti. Dzeko da ilk devre bir defa kafa vuruşu yapabildi. Rossi sahada emanetçi gibiydi. Neden formayı kaptı anlayamadık. Rakip oyunun genelinde topu Fenerbahçe’ye verip kendi alanında kaldı.

Maçtan sonra böyle açıkladı: Fenerbahçenin yıldızları çok iş yapar

Maç tek kaleye döndü

Katı defans yapan rakibi aşmak İsmail Kartal’ın hamlelerinden sonra gerçekleşti. Son bölümde oyunu dikine oynayan Ferdi ve Emre Mor’un görev alışı, Kent’in ikinci yarıdaki müthiş oyunu, Osayi’nin onlara ayak uyduruşu ile maç tek kaleye döndü. Kent’in yaptığı asist ile Dzeko kafayla Fenerbahçe’de siftahını yaptı. Kent ve Dzeko ikilisi bu yıl çok iş yapar.

Haberin Devamı

Maçtan sonra böyle açıkladı: Fenerbahçenin yıldızları çok iş yapar

Amacını anlayamadık

Son 10 dakikada oyuna giren Djiku‘daki ışığı da kısa sürede görmek Sarı-Lacivertliler için moral oldu. Biten turnuva için de bir not düşelim. Kıran kırana geçen maçların amacını anlayamadık. Fenerbahçe bu turnuvayı ciddi sakatlıklar vermeden tamamladıysa İsmail Kartal kendini şanslı saymalıdır.

FENERBAHÇE 5 YILDIZLI FORMAYLA SAHAYA ÇIKABİLECEK Mİ?

Maçtan sonra böyle açıkladı: Fenerbahçenin yıldızları çok iş yapar

YORUM YAZ