MENÜ

Maç sonrası Jesus'a olay soru: 'Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın?'

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında son şampiyon Sivasspor’u konuk etti. Sarı-lacivertli kulüp 0-0'ın rövanşında Sivas temsilcisini 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Fanatik yazarları da köşe yazılarında Fenerbahçe'nin final başarısını değerlendirdi.

Maç sonrası Jesus'a olay soru: 'Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın?'

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında Sivasspor ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu'nda oynanan müsabakada Fenerbahçe, Sivasspor'u 3-0'lık skorla mağlup etti ve Türkiye Kupası'nda adını 5 yıl sonra finale yazdırdı.

Haberin Devamı

3 GOLLÜ MAÇTA KAPANIŞ KING’TEN

İlk yarısı golsüz geçilen mücadelede ikinci devrede goller art arda geldi. 47'de Ferdi Kadıoğlu dengeyi bozdu ve eşleşmedeki ilk golü kaydetti. 59'da ise golcüler ön plana çıktı. Enner Valencia'nın asistinde Bathsuayi tek vuruşla fileleri sarsarak farkı 2'ye çıkarttı. 85'te ise bu kez Batshuayi çıkardı, diğer golcü Joshua King skoru belirledi: 3-0.

Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

BATSHUAYİ'DEN 18. GOL

58. dakikada Enner Valencia’nın ortasında topu ağlara gönderen Michy Batshuayi, takımının 2. golünü atarken, bu sezon Türkiye Kupası’nda da 3. kez gol sevinci yaşadı. 29 yaşındaki futbolcu, Joshua King'in attığı golün de asistini yaptı. Spor Toto Süper Lig’de 12 golü bulunan Belçikalı forvet, UEFA Avrupa Ligi’nde de 3 gol kaydetti.

Haberin Devamı

JESUS’TAN FUTBOLCULARINA TEPKİ

Maçın bitiş düdüğünün çalması ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, futbolcularının tribünleri selamlamasını istedi. Ancak futbolcularının istediği gibi taraftarlara karşılık vermemesi üzerine Portekizli teknik adam sinirlendi ve tepki gösterdi.

Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

EN SON 2018'DE FİNAL OYNADI

Kupada son olarak 2018 yılında final oynayan sarı-lacivertliler, Akhisarspor’a 3-2 yenilerek ikinci olmuştu. Bu tarihten sonra bir kez yarı final, bir kez de çeyrek finalde kupaya veda eden Fenerbahçe, 5 sezon sonra Türkiye Kupası’nda final heyecanı yaşayacak. Bu yıl 61. sezonu düzenlenen kupada sarı-lacivertliler 17 kez final oynarken, yalnızca 6 kez kupa sevinci yaşadı.

ANKARAGÜCÜ-BAŞAKŞEHİR KAZANANIYLA FİNAL

Rahat skorla maçı kazanan Sarı-Lacivertliler final biletini alan ilk takım oldu. Kanarya'nın rakibi yarın akşam oynanacak MKE Ankaragücü-Başakşehir maçının ardından belli olacak.

Fenerbahçe’nin Sivasspor’u Kadıköy’de 3-0 yenip finale yükseldiği maçı Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

RAHAT OYUN RAHAT GALİBİYET - TUNÇ KAYACI

Kupada Kadıköy’deki randevuda çok garip bir ilk yarı izledik. Geçen sezonun kupa şampiyonu Sivasspor dönemsel olarak vasatın altında bir performans sergilerken, ilk maçın 0-0 bitmesinin de etkisiyle çekingen bir Rıza Çalımbay takımı izledik. Topla oynama oranı farklı bir şekilde Fenerbahçe’nin lehine gözükse de rakibine sadece bir pozisyon veren Sivasspor vardı sahada. Uzunca bir süre Fenerbahçe kalesine top gelmedi. Ancak önce Gradel oyundan sakatlanıp çıkmadan önce kullandığı serbest atışı İrfan Can kornere atmayı başardı. İlk yarı biterken yine iki net pozisyondan yararlanamayan Sivasspor’du.

Haberin Devamı

Yatabare öncelik olmalıydı

Sanırım Rıza Çalımbay gol yemeden ilk yarıyı bitirip bir kupa stratejisi çizmişti. İkinci yarı bu golle başladı Fenerbahçe adına. Ferdi ile gelen Fenerbahçe golü sonrası bu maçın hikayesi de stratejisi de değişti Sivasspor için. Tabi ki skor olarak geri düşüp risk alınca nefis bir Fenerbahçe golü daha geldi. Valencia bu defa atan değil attırandı ve Batshuayi bu asisti harika bir vuruşla taçlandırdı.

Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

Sürpriz yaşanmadı

2-0 yenik duruma düştükten sonra Rıza Çalımbay’ın Hakan Arslan ve N’Jie hamlelerini gördük. Ancak bir kupa maçı ve geriye düşmüşken kulübede Yatabare öncelik olmalıydı bana göre.Çünkü forvette Leke James rakip stoperleri hiç zorlayamadı. Oysa hava toplarındaki etkinliğiyle Yatabare daha doğru bir seçenek olurdu. Sivasspor adına bir sezon saptaması yaparsak sanırım Rıza hocanın şimdiye kadar çalıştırdığı takımlar içinde bu sezonki Sivasspor en düşük performanslısı olabilir. Tabi ki bu performansın perde arkasında farklı sebepleri olsa da görünen manzara bize böyle düşündürttü. Özetle dün gece favori olan kazandı ve bir sürpriz yaşanmadı. Fenerbahçe rahat bir oyunla rahat bir galibiyet alıp kupada finale adına yazdırdı.

Haberin Devamı

HEM MORAL HEM TESELLİ - FAİK ÇETİNER

Maç beklediğimiz gibi başladı. Topu alıp oynamaya çalışan Fenerbahçe ve tam takım kapanan oynatmamaya çalışan Sivasspor’u izledik. Jesus son Trabzonspor maçının kazanan 11’ni bozmamış, sadece Rossi’yi kulübeye İrfan Can’ı sahaya sürmüştü.

İlk 45 dakikanın mutlak hakimi olmasına rağmen Fenerbahçe’nin belli bir oyun planı olmadığı için pozisyon zenginliği de rafa kalkmıştı. "Önce durdur, sonra vur" düşüncesiyle sahada yer alan Sivasspor’un devre sonuna doğru yakaladığı pozisyonlarda, yabana atılır cinsten değildi. Devre golsüz kapandı, Jesus hamle yapmadı ama ikinci yarının başında Ferdi’nin mükemmel golü gelince maçın gidişatı değişti.

Haberin Devamı

Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

Jesus pişman mıdır!

Sivasspor’un öne çıkma planı Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Oyunu dikine oynayan Ferdi, İrfan Can, Zajc ve bilhassa Arda Güler ile Sarı-Lacivertliler hem pozisyon zenginliğine hem de gollere kavuştu. Maçtan önce Fenerbahçe favori dedik, yanılmadık. Final bileti şüphesiz hem moral kazandırdı, hem de teselli oldu. Finalinde rakip kim olursa olsun favorisinin Fenerbahçe olduğunu söyleyip, Jesus’a bir soru ile yazıyı noktalayalım. Haftalardır Zajc ve Arda Güler’i kulübeye mahkum ettiğin için pişmanlık duyuyor musun?

BATSHUAYİ FAKTÖRÜ - SERKAN AKCAN

Jesus’un 4-1-3-2'sinde bir çok futbolcu konumlanma sorunu yaşıyor. Arda’nın sağda, İrfan Can’ın solda, Zajc’ın merkezde kaldığı ilk yarı topun hakimiyeti Fenerbahçe'de kalmış görünse de baskılı bir pozisyon oyunundan bahsetmek mümkün değildi. Arda gibi ileri futbol aklına sahip bir oyun kurucu, savunma çözücüyü sağda yakalayan her takım bu yeteneği çizgiye mahkum edecek savunma setlerini kolay oynuyor.

Küçük değişiklikler...

Jesus’un ne pahasına olursa olsun Arda’yı merkeze getirmesi, hücumun ‘altın bölgesi’ olan ceza yayına yaklaştırması, kaleyi karşısına almasını sağlaması kaçınılmaz. Jesus ikinci yarıya aynı şablonla başlamasına rağmen taktik planda bazı küçük değişiklikler yaptı. Portekizli hoca, Arda’yı olmasa da İrfan Can’ı merkeze geçirmeye karar verince Sivasspor’un savunma eşleşmeleri baş göstermeye başladı. Üstüne bir de Valencia’ya oyunu sola doğru genişletme görevi verince Jesus’un İrfan Can planı meyvelerini çabuk verdi. Ferdi’nin attığı estetik gol maçın çözülmesini sağladı. Batshuayi ikinci yarı kendini çok daha özgür hissetti, pozisyonlar üretti, maçın kopmasını sağlayanların başında geldi.

Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

Çalımbay'ın planı tutmadı

Rıza Çalımbay ligde düşme ateşinin yakıcı alevlerini alttan alta hissediyorken kupaya özel hazırladığı planının ilk yarıda işe yaramadığını gördü. Gradel’i Ferdi Kadıoğlu’nun enerjisinden sakınmak için sağ kenara, Samu Saiz’ı da merkezden sola alarak maça başladı. Toparlaması da kolay olmadı. Gradel-Ahmed Musa değişimine rağmen geçişlerde büyük sorunlar yaşadılar. Kupadan elenen Rıza hocayı artık zorlu bir lig yarışı bekliyor.

FİNAL BİLETİ ALINDI - MEHMET ALİ SABUNCU

Kupada finale giden yolda ilk maçta golsüz berabere kalan iki takım yola devam etmek için Kadıköy’deydi. Maç Volkan Bayarslan’ın düdüğü ile başladı. Gelelim önemli anlara...

Ferdi’nin volesi müthişti

5’'e İrfan Can kaleye şutlamak istedi, Sivas defansı engelledi. 8’de Batsuhayi kaleye şutladı, Ali yattı golü çıkardı. 27’de Zajc kaleye yüklendi, ancak Goutas dikkatliydi. 34’te Gradel serbest vuruştan topu kaleye yolladı, kaleci İrfan Can uçtu ve golü çıkardı. 42’de kele önünde James ağır kalınca Sivas bir golden oldu. Devre golsüz bitti. 47’de direkten dönen topla şeniden pozisyona giren Ferdi dönerek yarım vole vuruşunda topu ağlara gönderdi: 1-0. 58’de Valencia ortaladı, uzak direk dibinde Batsuhayi durumu 2-0 yaptı. 74’te Valencia sert vurdu, top direkten dışarı gitti. 86’da bu sefer Batshuayi, King’e ‘al da at’ dedi, o da attı ve maçı da kapattı 3-0.

Sivas’a şaşırdım

Aslında çok da tempolu bir maç olmadı. Ancak şaşırdığım bir konu var. Sivasspor Yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcusu bu kadar tecrübeli ve kaliteli iken neden bu kadar kötü? Üzüldüm. Fenerbahçe artık finalde. Ligi kaybetmek üzere ama umarım Türkiye Kupası’nı kaybetmez...

 Maç sonrası Jesusa olay soru: Kulübeye mahkum ettiğin için pişman mısın

YORUM YAZ