MENÜ

(ÖZET) KANARYA GERİ DÖNDÜ! Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maç sonucu 1-3

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 yenik düştüğü mücadeleyi 3-1 kazanarak kritik bir galibiyet elde etti. İsmail Kartal, ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle skoru almayı başarırken İlhan Palut'un ekibi, devrenin ardından yediği gollerle sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçına dair tüm detaylar ve maçın canlı skor takibi fanatik.com.tr'de...

(ÖZET) KANARYA GERİ DÖNDÜ! Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maç sonucu 1-3
Maç bitti! Fenerbahçe 3-1 kazandı

Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 bitirdiği mücadeleyi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı ve Süper Lig'de 1 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

İrfan Can Kahveci farkı 2'ye çıkardı!

Fenerbahçe sol kanattan etkili geldi. Ceza sahası içinde arka direğe gelen topa İrfan Can gelişine vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe 1-0 yenik düştüğü mücadelede 3-1 öne geçti. 

Mücadeleye 6 dakika uzatma eklendi

Hakem Arda Kardeşler tarafından mücadeleye 6 dakika süre ilave edildi. 

Haberin Devamı
Rize tehlikesi, Ferdi araya girdi!

Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolde Rizeli oyuncular topa hamle yapmak isterken Ferdi Kadıoğlu araya girdi ve topu uzaklaştırdı. 

Tadic ortaladı, Dzeko kaçırdı!

Fenerbahçe'de Tadic ortasını yaptı, Dzeko ceza sahası içinde gelişine çok sert vurdu ancak top kaleyi bulmadı. 

Dzeko sahnede! Fenerbahçe 2-1 öne geçti

Fenerbahçe, ikinci yarıda golleri yağmur gibi buldu. Mert Hakan'ın orta alandan kazandığı topta ceza sahası sol çaprazından topla buluşan Dzeko vuruşunu yaptı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 

Haberin Devamı
Serdar Dursun oyuna girdi, golünü attı!

Fenerbahçe'de oyuna ikinci yarıda dahil olan oyunculardan İrfan Can Kahveci, ortasını yaptı, Serdar Dursun vurdu ve topu ağlara gönderdi. 

İkinci yarı başladı!

İkinci yarıya Çaykur Rizespor başladı. 

İlk yarı bitti!

Mücadelenin ilk yarısı, Çaykur Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

Haberin Devamı
Muammer kaleyi yokladı!

İlk yarının son anlarına doğru Muammer, ceza sahasına çok yakın bir bölgeden vuruşunu yaptı. Top dışarı çıktı. 

Ferdi şansını denedi!

Fenerbahçe'de kullanılan korner atışının ardından top Ferdi'ye geldi. Ferdi, ceza sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı, üstten auta çıktı. 

Minchev attı, Rize 1-0 öne geçti!

Çaykur Rizespor, savunma arkasına doğru gönderilen topta Minchev'le golü buldu. Minchev, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve Livakovic'i mağlup etti. 

Haberin Devamı
Olawoyin'den şut!

Çaykur Rizespor'da Olawoyin, ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Livakovic, soluna doğru gelen topu kontrol etti. 

Dzeko vurdu, Tarık son anda çıkardı!

Fenerbahçe'de Dzeko, ceza sahası yayından vuruşunu yaptı. Tarık, soluna doğru gelen topu kornere çeldi. 

Çaykur Rizespor etkili geldi!

Ev sahibi ekip Çaykur Rizespor, Akintola'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşla gole yaklaştı. Top, üstten auta çıktı. 

Haberin Devamı
İlk düdük çaldı!

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının hakemi Arda Kardeşler ilk düdüğü çaldı ve maç başladı! 

Çaykur Rizespor'un ilk 11'inde değişiklik

Çaykur Rizespor'da ilk açıklanan 11'de yer alan Gökhan Akkan'ın yaşadığı sakatlık sonrası kalede Tarık Çetin maça başlayacak.

Çaykur Rizespor'un Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'i şu şekilde:

Tarık, Taha, Mocsi, Emirhan, Hojer, Shelvey, Muammer, Benhur, Akintola, Olawoyin, Minchev

Fenerbahçe'nin ilk 11'i açıklandı

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Çağlar, Djiku, Jayden, Krunic, İsmail, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko

 

Hakemler zemini izledi ve kararını verdi

Bu akşam oynanacak Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı öncesi karşılaşmanın hakemleri zeminde kontrol çalışması yaptılar. İncelemeden sonra mücadelenin oynanması kararını verdiler.

Zeminin son durumu


Rizespor giyeceği formayı açıkladı
Fenerbahçe'den maç günü videosu
VAR hakemi açıklandı

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadelenin VAR hakemi de açıklandı. Kritik karşılaşmanın VAR hakemi Özgür Yankaya oldu.

Çaykur Rizespor'un maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'nin maç günü paylaşımı
Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan maçı, Arda Kardeşler yönetecek. Kritik mücadele 17 Şubat Cumartesi günü 19.00'da başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Bu maçın canlı skoru ve tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak... 

Muhtemel 11'ler

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının muhtemel 11'leri:

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Mocsi, Emirhan, C. Hojer, Shelvey, Olawoyin, Akintola, Varesanovic, Zeqiri, Gaich. 

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Bonucci, Çağlar Söyüncü, Ferdi, Krunic, Mert Hakan, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko. 

Önce antrenman sonra yolculuk

Sarı-Lacivertliler, bu akşam oynayacağı Rizespor maçının son provasını dün Samandıra’da gerçekleştirdi. Taktik ağırlıklı geçen idmanda İsmail Kartal oyuncularına rakiple ilgili son uyarılarını yaptı. Fenerbahçe kafilesi, antrenmanın ardından özel bir uçakla Rize’ye gitti. Burada konaklayacağı otelde kampa giren Sarı-Lacivertliler maç saatini beklemeye başladı. Kafile bu gece karşılaşmanın ardından İstanbul’a dönecek.

Arda Kardeşler’le 3 maçta 7 puan

Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada Arda Kardeşler düdük çalacak. 36 yaşındaki hakem, bu sezon Sarı-Lacivertliler’in Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0 ve Karagümrük’ü sahasında 2-1 mağlup ettiği karşılaşmalarda düdük çalışmıştı. Arda Kardeşler ayrıca 0-0 sonra eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de yönetmişti. Kardeşler, bu sezon ilk kez Rizespor’un bir karşılaşmasında maçında görev yapacak.

Sarı-Lacivertliler çok üstün

Fenerbahçe, son dönemde Rizespor ile oynadığı maçlarda rakibine büyük bir üstünlük kurmuş durumda. Sarı-Lacivertliler, son 9 resmi karşılaşmada da sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Rizespor, güçlü rakibini en son Eylül 2018’de sahasındaki mücadelede 3-0’lık skorla mağlup etmişti. İki takım arasındaki toplam 43 lig maçında ise 28 kez Fenerbahçe, 7 defa Rizespor kazandı, 8 mücadelede ise puanlar paylaşıldı.

Rizespor evinde farklı

Karadeniz ekibi, bu sezon İlhan Palut yönetiminde son derece başarılı sonuçlar aldı. 36 puanı bulunan Rizespor’un hedefi ligi ilk 4 içinde bitirip Avrupa bileti almak. Fenerbahçe ilk yarıda Kadıköy’deki maçta rakibini 5-0 kazanmıştı. Ancak Rize, evinde çok daha başarılı. Karadeniz ekibi, 13 maçta 27 puan toplayarak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından en başarılı iç saha karnesine sahip takım oldu.

23 günde 7 sınav!

TFF, Süper Lig’de 27, 28, 29 ve 30. haftalar ile Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçlarının takvimini açıkladı. Buna göre Fenerbahçe, 24 Şubat Cumartesi günü ile 17 Mart Pazar günü arasındaki süreçte yurt içinde 5 resmi karşılaşmada ter dökecek. Sarı-Lacivertliler ayrıca 7 Mart ve 14 Mart tarihlerinde ise Konferans Ligi’nde son 16 turu maçlarına çıkacak. Kısacası Kanarya’yı zorlu ve yoğun bir fikstür bekliyor.

YORUM YAZ