MENÜ

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası taraftar sahaya girdi, ortalık karıştı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: 12 şahıs gözaltında

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Sarı-Lacivertli ekip, sahadan 3-2'lik üstünlükle ayrıldı. Fakat nefes kesen maçın sonunda saha karıştı. Taraftarlar sahaya girdi, Fenerbahçeli futbolcularla yumruklaşmalar yaşandı. Dün akşam soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Yerlikaya bugün, maç sonunda olaylara karıştığı tespit edilen 12 kişinin yakalanarak gözaltına aldığını duyurdu. İşte Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonunda yaşanan olaylar alakalı dakika dakika tüm yaşananlar…

Süper Lig'in 30'uncu haftasında dün akşam Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 3-2 sarı-lacivertli ekibin üstünlüğüyle biterken maç sonunda büyük olaylar yaşandı.

Haberin Devamı
FIFPro'dan Trabzonspor - Fenerbahçe maçına yönelik açıklama!

FIFPro'nun resmi açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Yetkili kamu görevlileri ve futbolu yönetenler, sahada futbolcuların güvenliğini ve huzurunu koruma sorumluluğuna sahiptir. Dün Trabzonspor taraftarlarınca uyglanan şiddete karşı mümkün olan en güçlü tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Oyunculara maddeler fırlatan ve rakip takıma saldırmak için sahaya giren failler, profesyonel futbolun hiçbir alanında şiddetin kabul edilemez olduğunun altını çizmek adına eylemlerinden sorumlu tutulmalıdır.

Maç sırasında sürekli madde atılması ve işaret fişeklerinin yakılması da maçın bitiş düdüğü sonrası gerilimin tırmanmasından daha önce maçın tatil edilip edilmemesi gerektiğinin değerlendirilmesini gerektirmektedir."

EGEMEN KORKMAZ KONUŞTU!

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından kavga görüntülerinde olayların merkezinde olan isimlerden birisi olan Egemen Korkmaz müsabakaya dair 61Saate'e açıklamada bulundu: 

"Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil."

TRABZONSPOR'DAN İLK AÇIKLAMA!

Trabzonspor'un açıklaması şu şekilde:

Yönetim Kurulumuz tüm yaşanan süreci dikkatli bir şekilde takip etmektedir.

Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarınki disiplin sevklerinden sonra yapacağı detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacaktır.

Şunun gayet iyi şekilde bilinmesini isteriz ki; hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın! Buna asla izin vermeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Ertuğrul Doğan

Trabzonspor Kulübü Başkanı

Haberin Devamı
FERDİ KADIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Ferdi Kadıoğlu şu şekilde bir paylaşımda bulundu: 

"Dün akşam sahada yaşananlar bizi bir takım olarak birbirimize daha çok bağladı. Bütün takım arkadaşlarımın ve camiamın mücadelesiyle gurur duyuyorum. İyi ki Fenerbahçe."

 

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA!

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması:

"18.03.2024 TARİHLİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu'nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına;
toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Gündem

1- Açılış,

2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,

3- Saygı Duruşu,

4- İstiklal Marşı,

5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig'den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,

6- Kapanış."

SAMSUNSPOR'DAN AÇIKLAMA

Trendyol Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka sonunda yaşanan olaylar nedeniyle Samsunspor Kulübü’nden konuyla alakalı yazılı açıklama geldi. Yaşanan olayların Samsunspor ailesini derinden üzdüğü belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dün gece Trabzonspor ile Fenerbahçe Kulüpleri arasında oynanan müsabakada yaşanan olaylar futbol ailesinin bir üyesi olarak, Kulübümüzü de derinden üzmüştür. Samsunspor Futbol Kulübü olarak son zamanlarda Türk futbolundaki şiddet hadiseleri karşısında oldukça rahatsız olmakla birlikte, ilgili eylemlerde gözlenen artış sebebiyle, Türk futbolunun gelişimi ve marka değeri konusunda endişe duymaktayız. Türk Futbolunun tüm paydaşları olarak sükunet ve birlik içerisinde, bu tarz eylemlere müsamaha göstermemeliyiz ve hangi karşılaşma olursa olsun tek bir ortak sesle şiddet içeren tüm eylemlerin karşısında durmalıyız. Türk Futbolunun bileştirici ruhuna ve sportmenlik ile fair-play’e uygun hareket etmek hepimizin görevidir. Bu nedenle, devletimiz ve federasyonumuzun dün geceki vahim şiddet hadiseleri karşısında vereceği cezaların ve kararların şimdiden arkasında duracağımızı ve destekçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türk futbolunun adil, eşit ve temiz kalabilmesi için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı
MEHMET UÇUM: FUTBOLDA YAŞANANLAR SADECE KENDİ MECRASINDA KALMAZ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Trabzon'da yaşanan futbol dışı olaylarla ilgili açıklama yaptı. Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olayları değerlendiren ve önemli mesajlar veren Mehmet Uçum'un sosyal medya platformu x'ten yaptığı açıklama şu şekilde:

‘Hiç kimse kendi özerk alanında “tek iktidarım” diye düşünmesin, Devlet her özerk alanı takip eder. Herkes bunun farkına varsın. Konu hangi mecra olursa olsun, ister siyaset, ister ekonomi, ister hukuk, ister futbol fark etmez Devlet, Türkiye’ye bilerek ya da bilmeyerek yahut örtülü ya da açık Türkiye düşmanlığı üzerinden iş ve işlem içinde olanlara her zemini kaos üretmek için kullananlara karşı her türlü tedbiri alır. Bu gece futbolda yaşananlar sadece kendi mecrasında kalmaz. Sorumlular gereken değerlendirmeyi yapmak zorundalar. Hiç kimse hiç bir alanda ve hiç bir mecrada Bağımsız ve Güçlü Türkiye’yi test etmeye kalkışmasın.’

 

 

 

OSAYİ VE OOSTERWOLDE CEZA ALACAK MI? AÇIKLADI

 

Maç sırasında ve sonrasında çıkan olaylar ise gündeme damga vurdu. Yaşanan olayların faturası da şimdiden büyük merak konusu oldu. Spor Hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu tüm merak edilen soruları Fanatik'e yanıtladı. İşte olaylı derbinin ardından 'Kim, kaç maç ceza alacak?' sorusunun yanıtı...

KASIMPAŞA'DAN YAŞANAN OLAYLARLA ALAKALI AÇIKLAMA

Dün gece iki güzide kulübümüz Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçtaki olaylar bizleri derinden üzmüştür.

Bu iki kulübümüzün yöneticilerinin iyi niyetli çaba ve gayretleri ile daha da büyümeden sonlandırılan bu olayların sorumlularının tespit edilmesi Türk futbol camiasının en büyük dileğidir.

Kasımpaşa Spor Kulübü olarak gerek Fenerbahçe’ye ve gerekse Trabzonspor’a en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletir bu müessif olayda kendileri ile beraber olduğumuzu belirtiriz.

Haberin Devamı
FIFA BAŞKANI INFANTINO'DAN İLK AÇIKLAMA

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar dünya basınında büyük yanku bulurken, FIFA Başkanı Infantino'dan açıklama geldi.

'Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum. 

BAKAN YERLİKAYA: 12 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

FENERBAHÇE İSTANBUL'A VARDI

 

Fenerbahçe kafilesi, 04.00'te İstanbul'a döndü. Sarı-lacivertlileri çok sayıda taraftar karşıladı. Mert Hakan Yandaş havaalanında yaptığı açıklamada, "Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Fenerbahçe arması hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür. Bu sezonun sonu ne olursa olsun bu takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun" dedi.

Haberin Devamı
FENERBAHÇE KAFİLESİ 3 SAATLİK BEKLEYİŞ SONUNDA STATTAN AYRILDI

Fenerbahçe kafilesi 22.30'da biten maçın ardından uzun süre Papara Park'ta bekledi. Sarı-lacivertli futbolcular, 01.30'da stadyumdan ayrıldı.

TFF'DEN AÇIKLAMA: YAŞANANLAR ASLA KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. TFF'den yapılan açıklamada, "Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

BAKAN BAK: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ!

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Bak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz."

Haberin Devamı
İŞTE OLAYLARIN BAŞLAMA ANI

Taraftarların sahaya girdiği ve kavgaların yaşadığı olayın başlama anlarının görüntüsü ortaya çıktı

İSMAİL KARTAL: OĞLUMUN KAFASI ŞİŞMİŞ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dev maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler."

BAKAN YERLİKAYA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

TRABZONLU TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ, ORTALIK KARIŞTI

 

Fenerbahçeli futbolcuların orta sahadaki kutlaması devam ederken diğer tribünlerden de taraftarlar sahaya indi. Fenerbahçeli futbolculara fiziksel müdahaleler olduğu gözlemlendi. Bu sırada bazı Fenerbahçeli futbolcular da taraftarlara karşılık verdi. Fenerbahçeli futbolcuların kutlama yaptığı sırada bir Trabzonspor taraftarı, güvenliklerden kurtuldu ve sahaya girdi. Maskeli taraftar, Bright Osayi Samuel'le kavga etti. Arbede bir süre yerde devam etti. Bu anlarda bir taraftar da köşe bayrağıyla Mert Müldür’e saldırdı.

 F.BAHÇELİ OYUNCULAR GALİBİYETİ SAHADA KUTLADI

Fenerbahçeli futbolcular, Trabzonspor maçındaki galibiyet sonrası büyük sevinç yaşadı. Yedek kulübesindeki futbolcular son düdük sonrası sahaya girdi. Teknik heyet ile tüm futbolcular orta sahada büyük sevinç yaşadı.

DEV MAÇI F.BAHÇE KAZANDI

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile karşı karşıya geldiği maç 5 gole sahne oldu. Zorlu karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi. Müsabakada Fenerbahçe'nin gollerini Fred (2) ve Batshuayi kaydetti. Trabzonspor'da fileleri Bardhi ile Trezeguet havalandırdı.

 

YORUM YAZ