MENÜ

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Finali Son Dakika: Fenerbahçe sahadan çekildi!

Galatasaray Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı sarı kırmızılı takımın ilk düdüğüyle başladı. Henüz 1. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe U19 takımı sahadan çekildi ve Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı tatil edildi...

Süper Kupa'nın finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın 1. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçmiş ve golün ardından A takımı temsilen sahada bulunan Fenerbahçe U19 oyuncuları teknik heyetten gelen talimat ile sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı
GALATASARAY ICARDI PAYLAŞIMI
Fenerbahçe kafilesi stattan ayrıldı

Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa'da karşılaştı. Sarı-lacivertliler mücadeleye U19 takımı ile çıkarken, 1. dakikada 1-0 mağlup duruma düştü. Fenerbahçeli futbolcular daha sonra 4. dakikada sahadan çekildi. Hakem Volkan Bayarslan'ın maçı tatil etti.
Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri futbolcular, müsabakanın tatil edilmesinin ardından stadyumdan ayrıldı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki;

“Sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden,

müzesinde alınterinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan,

30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden

Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olarak

Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı
ŞİMDİ NE OLACAK?

Öncelikle TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek (Futbol Müsabaka Talimatı Madde 26-3). Raporlar geldikten sonra Disiplin Kurulları'nın görev zamanı başlayacak (Madde 23-3). Disiplin Kurulları, Madde 22-a'ya göre hükmen mağlubiyet kararını verecek.

Ardından, bu kararı madde 26-1'e göre TFF Yönetim Kurulu onaylayacak.

Tüm bu süreçlerin 1 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi İlgili Maddeleri

Madde 22 - Hükmen Yenik Sayılmalar

a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi (Bu durumda müsabakaya devam edilmez.)

Madde 23 - Hükmen Mağlubiyet Sürecinde Uygulanacak usul ve sonuçlar

3) Bu talimatın 19. maddesi (Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması maddesi) kapsamı dışında kalan hükmen mağlubiyet kararlarını vermeye Disiplin Kurulları yetkilidir.

4) Hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım, gol atmış olsa dahi hiçbir golü geçerli kabul edilmez. Hükmen galip gelen takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir.

Madde 26 - Müsabaka Sonuçlarının Tescili

1) TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.

3) TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.

İDMAN YAPILDI

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçından çekilmesinin ardından A Takım ve yedek futbolcular arasında çift kale maç yapıldı.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR SAHADAN ÇEKİLDİ

Icardi'nin golünün ardından Fenerbahçe 19 yaş altı takımı futbolcuları sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı
İLK GOL GELDİ

Galatasaray, karşılaşmanın 1. dakikasında Icardi ile öne geçti.

Süper Kupa maçında ilk düdük geldi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Berkan Kutlu, Torreira, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi

Fenerbahçe: Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Efekan KArayazı, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Görkem İbrahim Demirel, Kerem Kayaarası, Muhammet Zeki Dursun, Emirhan Arkutcu, Çağrı Feda

Haberin Devamı
'SÜPER KUPA'YI ALMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu. Buruk, "Bu sevgiye değer olmaya çalışmamız gerekiyor. İnşallah bunu saha içinde kalarak yapacağız. Cumhuriyetin 100. yılında Süper Kupa'yı almak çok önemli. Buraya lig şampiyonu olarak geliyoruz. Rakibimizin nasıl bir kadroyla sahaya çıkacağını bilmediğim için o doğrultuda bir kadro hazırladım. Bugün burada olmak bizim için büyük bir onur. Buranın gelirleri depremzedelere bağışlanacak. Amacımız kupayı kazanıp, müzemize bir kupa daha götürebilmek."

'MÜMKÜN OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ'

Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Zeki Murat Göle, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu. Göle, "Ülkemizin en büyük spor kulübü olarak Avrupa'da mücadele veriyoruz. Ülke puanına katkı sağlamak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tabii ki tüm takımlarımız Avrupa'da olsun. Bu kulvarda Nisan'a, Mayıs'a kadar devam edebilelim. Çünkü buna, finallere ülke olarak ihtiyacımız var. Biz de ülkemizi tek temsil eden takım olarak şu an çeyrek finaldeyiz. Hedefimizde de tabii kupayı almak var. Bunun için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Avrupa'daki bu kritik müsabaka öncesi yüksek şiddetli bir maç oynamak zorunda tutulduk. Bunu öncelikle doğru bulmuyoruz. Çünkü iki tane deplasmana gitmiş olacağız 3-4 gün aralıkla. Bu da takımımızı bayağı bir yoracak. Bizim mücadelemize sekte vuracaktı. O nedenle A takımımızı biraz dinlendirip riske atmayıp genç takımımızla bugün sahada olacağız. İnandığımız değerleri sonuna kadar sahada göstermeye çalışacağız. Bunun dışında biz bunu bütün Türk paydaşları olarak aynı kefede değerlendirmek isterdik. Çünkü Avrupa puanlaması ülkemiz için çok önemli. Herkesin aynı düşüncede olmasını isterdik ama bunun mümkün olmadığını görüyoruz." dedi.

'TERCİHİMİZİ AVRUPA MAÇINDAN YANA KULLANDIK'

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Furkan Akyüz, müsabaka öncesi, "Fenerbahçe olarak sunulan fikstürde bir tercih yapmamız gerekiyordu. Biz de bayrağımızı Avrupa'da dalgalandırmak için tercihimizi Avrupa maçından yana kullandık." dedi.

Haberin Devamı
GALATASARAY DA SAHADA

Galatasaraylı futbolcular, karşılaşma öncesi sahaya çıktı ve taraftarlarını selamladı.

U19 TAKIMI SAHAYA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin U19 Takımı, müsabaka öncesi sahaya çıktı ve taraftarını selamladı.

FENERBAHÇE STADA ULAŞTI

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, stada ulaştı.

Haberin Devamı
İŞTE FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA PLANI

Saat 18 sularında şehre gelen kafile için aprona midibüs yanaştı. Başkan Ali Koç ve yöneticiler ile protokol misafirler uçağın ön kapısından, takım ise arka kapısından inerek midibüse bindiler ve havaalanından ayrılarak otele geçildi.

Başkan Ali Koç burada bir açıklama yapmazken kafilede özel kurumalar da yer alıyor. Kafile polis kontrolünde otele ulaştı. Yol boyunca güvenlik önlemleri alındı. 

11 OYUNCUNUN 2'Sİ SAKAT

DHA'nın haberine göre; takımda 11 futbolcunun yar aldığı ancak bunlardan ikisinin sakatlığının bulunduğu ve esame listesine yazılmayacağı öğrenildi. 9 oyuncu ile sahaya çıkmayı planlayan Fenerbahçe'nin maç başlar başlamaz nasıl bir aksiyon alacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

FENERBAHÇE ŞANLIURFA'DA!

Fenerbahçe kafilesi, Şanlıurfa'ya iniş yaptı.

F.BAHÇE U19 TAKIMI YÖNETİMLE BİRLİKTE URFA'YA UÇTU

Sarı-lacivertli kafile, U19 Elit Ligi'nde bugün oynanan ve 4-1 kazanılan Giresunspor maçının ardından Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa müsabakası için U19 Takımı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Şanlıurfa'ya hareket etti. Fenerbahçe kafilesinde Başkan Ali Koç ve yöneticiler tam kadro yer alırken A takımdan antrenörlerin de bulunduğu dikkat çekti. Bu arada özel korumalar da kafileye eşlik ederken U19 takımından 11 futbolcunun olduğu belirlendi. Havaalanına gelen beyaz renkli otobüsten 11 alt yapı oyuncusunun indiği ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na girdiği gözlendi.

GALATASARAY'DAN FORMA PAYLAŞIMI
F.BAHÇE U19 TAM KADRO URFA'YA HAREKET ETTİ

Fenerbahçe U19 Takımı Şanlıurfa'ya gitmek için Dereağzı Tesisleri'nden Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru hareket etti. Takım Urfa'ya tam kadro olarak gidiyor

FENERBAHÇE A TAKIMI, OLYMPİAKOS HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Fenerbahçe A Takımı, UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında 11 Nisan Perşembe günü Olympiakos ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

F.BAHÇE U19, GİRESUN U19 4-1 YENDİ

Fenerbahçe U19 Takımı, U19 Elit A Ligi 19'uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor'u 4-1 mağlup etti. Mücadeleyi Başkan Ali Koç ve yöneticiler de takip etti.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynanan müsabakanın ilk yarısı 1-1 sona ererken sarı-lacivertliler ikinci yarıda bulduğu gollerle Giresunspor'u 4-1 yendi. Maçı Başkan Ali Koç'un yanı sıra yöneticilerden Selahattin Baki, Can Gebetaş ve Burak Çağlan Kızılhan gibi isimler de seyretti.

TFF'DEN SÜPER KUPA PAYLAŞIMI
BAŞKAN ALİ KOÇ U19 MAÇINI SEYRETTİ

Fenerbahçe - Giresun U19 maçını Başkan Ali Koç, yöneticilerden Selahattin Baki ve Burak Çağlan Kızılhan gibi isimler de seyretti.

Kendi liginde 36 puanla lider olan U19 takımı, bu maçın ardından saat 16.30'da kalkacak uçakla Şanlıurfa'ya hareket edecek ve akşam 21.30'da Galatasaray'ın karşısına çıkacak. Süper Kupa maçına U19 takımından oyuncularla çıkmayı planlayan Fenerbahçe'de bu yolla hem TFF yönetimi hem de MHK yönetimine protesto gerçekleşmiş olacak.

VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün saat 21.30’da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Derbide hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak.
Müsabakada VAR koltuğunda ise Koray Gençerler oturacak. AVAR’da da Zorbay Küçük, Esat Sancaktar ve Serkan Tokat görev yapacak.

F.BAHÇE YABANCI HAKEM İSTEDİ TFF BAYARSLAN'I ATADI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, kongrede Süper Kupa maçıyla ilgili görüşmelerde bulunmuştu. Toplantıda kongreden alınan yetkiler ve Süper Kupa finali için alınacak aksiyonlar konuşuldu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinin ertelenmezse ve yabancı hakem atanmazsa maça çıkmayacağını TFF'ye resmen iletmişti.

Bunun üzerine TFF, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının hakemi Volkan Bayarslan olduğunu açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe'nin bugün maçla ilgili nasıl bir aksiyon alacağı merak konusu haline geldi.

MUHTEMEL HOCA MURAT ZEKİ GÖLE

Sarı-Lacivertliler’in bu akşam Galatasaray karşısına U19 Takımı ile çıkması durumunda yedek kulübesinde U19’un hocası Semih Şentürk olamayacak. Akademi antrenörlerinin A Takım sözleşmesi bulunmadığı için Kanarya’da bu görevi Şanlıurfa’da, daha önceki teknik direktör değişimleri sırasında geçici olarak A Takım’ın başında da yer alan Murat Zeki Göle’nin üstleneceği tahmin ediliyor.

İŞTE ASLAN'IN SÜPER KUPA 11'İ

Galatasaray, Süper Kupa maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı ve tam kadro şekilde Şanlıurfa’ya gitti. Okan Buruk’un da takımla yaptığı toplantıda, “Rakibin durumu bizi ilgilendirmiyor. İster çıkarlar, ister çıkmazlar! Biz her zamanki konsantrasyonumuzla sahada olacağız ve kupayı alıp İstanbul’a döneceğiz” dediği öğrenildi. Buruk'un dev final için kafasındaki 11'i de belli oldu.

 

Sarı-Lacivertliler’in U19 takımla maça çıkma kararından bağımsız şekilde as oyuncularıyla mücadeleye başlamayı düşünen Okan Buruk’un, kalede Muslera, geri dörtlüde Kaan-Nelsson-Abdülkerim-Köhn’ü görevlendirmesi bekleniyor.

FENERBAHÇE SÜPER KUPA'YA U19 TAKIMIYLA ÇIKACAK

Fenerbahçe’nin Süper Kupa finaline A Takım ile çıkmayacağını net şekilde ifade etmesinin ardından herkes neler olacağını merakla bekliyor. Şu anki senaryoda Galatasaray’ın karşısına çıkacak olan U19 Takımı’nın bugün saat 12’de Giresunspor U19 ile sahasında maçı var. Teknik direktörlüğünü Semih Şentürk’ün yaptığı Fener’in gençlerinin bu karşılaşmanın ardından son anda eğer bir değişiklik olmaması durumunda İstanbul’dan kalkacak uçakla Şanlıurfa’ya gitmesi bekleniyor. Ancak kadroda hangi oyuncuların yer alacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi yok. Finale gidecek kafilede yönetim kurulundan da bazı isimlerin yer alacağı konuşuluyor.

SÜPER KUPA MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali için heyecanlı geri sayım başladı.

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe bu kez kozlarını Süper Kupa’da paylaşacak.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali şifresiz olarak ekranlara gelecek.

Süper Kupa maçı 7 Nisan Pazar günü yani bu akşam saat 21.30’da başlayacak. Mücadele ATV ekranlarından canlı yayınlanacak.

YORUM YAZ