MENÜ

Fenerbahçe'de tarihi kongre! Yönetim yetkiyi aldı! Süper Kupa, ligden çekilme ve Türkiye Kupası kararı

Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi ve kararlar verildi. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar, TFF'nin geç gelen disiplin sevkleri ve Süper Lig'de yaşanan gelişmelerin ardından sarı lacivertliler ligden çekilme hakkında resmi açıklama yapıldı. Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında dört madde için yönetim kuruluna tam yetki verdi. İşte kongrede boyunca yaşananlar...

Fenerbahçe olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirildi. Kongre üyeleri yönetime Süper Kupa finaline çıkmama ve ligden çekilme konusunda yetki verecek ve görüşlerini sundu. Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu'nda yönetim kuruluna verilen yetkiler belli oldu.

Haberin Devamı
KAP'A RESMEN BİLDİRİLDİ

Olağanüstü genel kurulla toplanan Fenerbahçe'de aşağıdaki maddeler için mevcut yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verildi. Sarı-lacivertli ekip, 4 maddeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. 

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz hakim ortağı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 02.04.2024 tarihinde düzenlenen Olağanüstü Genel Kurulu'nda;

Gündemin 5. Maddesi gereği yapılan istişareler neticesinde alınması kararlaştırılan ve Yönetim Kurulu'nun takdirine göre uygulanacak olan aşağıdaki aksiyonların tamamı hakkında, mevcut Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na görev süresinin bitimine kadar yetki verilmesine karar verilmiştir. 

1. Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde; 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U 19 Takımı ile katılmak,

2. Önümüzdeki sezondan itibaren iki sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki iki sezon Türkiye Kupası'na U 19 takımı ile katılmak,

3. Türkiye'de futbol faaliyetlerimiz ile ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek,

4. Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibariyle UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Acun Ilıcalı: Ciddi bir futbol kaosu yaşanıyor

Acun Ilıcalı açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, şu ifadeleri kullandı:

"Burada bu kalabalığı toplayabilmek, Ramazan gününde, hafta içi, bu kalabalığın burada olması gurur verici. Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum.

Ülkemizde ciddi derecede futbol kaosu yaşanıyor. Yurt dışında futboldan eğleniliyor, ülkemizde acı çekiliyor. Uzun süre düşündükten sonra şöyle bir kanaate vardım. Tek bir kelime söyleyeceğim o kelime kaosun sebebi, adalet. Nasıl bir ülkede hakimler adaleti sağlıyorsa spor dünyasında da hakemler adaleti sağlar. Aylardır yabancı hakem isteğim son 1 ayda tescillendi. Hakemlerimiz bu görevi yapacak durumda olmadıklarını elleriyle gösterdiler. Artık Türkiye'de belli bir süre Türk hakemlerinin görev almaması gerektiğini göstereceğim. Birincisi Trabzonspor maçı. Trabzonspor maçında provakatörler takıma vahşi saldırıyı yaptılar. Orada bir hakem olsaydı 60'ıncı dakikada maçı tatil edip, güvenliği sağlayabilirdi. O gün oradaki herkes olay olacağını biliyordu. Sahaya meşale atıldığı anda hakem meşaleye dönüyor, faulü filan görmüyor, o sırada faulü uyduruyor, sonra gol yiyoruz. Bir hakem futbolcuların can güvenliğini bu kadar tehlikeye atabilir mi? Bir hakem koca bir takıma linç edilme tehlikesi yaşatır mı?"

'Türk futbolunun, Türk hakemlerinin geldiği nokta'

Acun Ilıcalı: "Hakemler konuşuyorlar, Galatasaray - Antalyaspor maçında hatalar var. Bu olabilir. Hugh Dallas'ın izlenimlerine baktığınız zaman, sahada ne gördün de vermedin diye soruyor. Sonra VAR'a gittin, VAR'da ne gördün de penaltıyı verdin diyor. Hakem de ben bir şey görmedim diyor. VAR'daki hakeme sen ne gördün diyor. Hakemin cevabı, hangi ruh halimdeydim bilmiyorum... Türk futbolunun, Türk hakemlerinin geldiği nokta... Şimdi soruyorum ruh halimi hatırlamıyorum derken ne demek istiyorlar? Koskoca Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın kaderi bir hakemin ruh haline mi bağlı olacak? Adam belki tatil hayali kuruyordu... Ne düşünüyordu bilmiyoruz."

'Hakkımızın yenilmesini kabul etmiyorum'

Acun Ilıcalı: "Eğer bu iki hakem arkadaş bu pozisyon için biz hala kararımızın arkasındayız, bu pozisyon penaltı deselerdi benim için sorun yoktu. Ama 1 hafta sonra penaltı değil diyorsa burada art niyet var, burada bir şeyler var, bir şey dönüyor derim. Bu dakikadan itibaren Türk hakemlerine güvenmiyorum. Asla da güvenmeyeceğim. Çünkü başımıza gelen olayların hepsinde suçlu kim? Şu sahada adamlar bayılıp ayılıyor. Oyun dışında bekletmez misin biraz? Yerde yuvarlanan adam gelip gol atıyor bize. Ben yabancı hakem uygulamasının acil şekilde başlamasını, sonuna kadar desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Hakkımızın yenilmesini kabul etmiyorum. Milyonlarca insanı bir hakemin ruh hali mutsuz edemez. Burada belki bugün 30 bin kişiyiz, ama 30 milyonu temsil ediyoruz. 30 milyon taraftarı bir hakem saçma kararlarıyla mutsuz edemez."

'Beşiktaş'la beraber hareket ederek hakkımızı gasp edenlerden almamız isteniyor'

"Avukat ordumuz iç ve dış hem UEFA, FIFA nezninde, Türk futbolunun geldiği noktayı, futbol dışı paydaşların futbola etkisini anlatmak adına başvurular yapacağız. Yurt dışında yapılanma opsiyonlarını inceleyip en çabuk hangi şartlarda düğmeye basma noktasında sizlere ifade edeceğiz. Trabzon'a faili meçhuk olay çözülene kadar maçlara gitmeyelim opsiyonu var. Bu aklımıza yatan bir opsiyon. Ancak 6 puan eksiliyor. Yarışı olumsuz etkileyecek. U-19 ile gidelim deniyor. TFF'nin istifaya çağırılması, istifa sürecinin başlaması ve imza toplanması isteniyor. Federasyon ve kurulları anladığımız bir anlamda seçim yapana kadar federasyonun hiçbir seçimine katılmamamız gerekiyor. Hem VAR'da hem sahada sezon sonuna kadar talep ediliyor. 1959 öncesi şampiyonluklarımız için derhal komisyon kurulup olumlu-olumsuz cevap isteniyor. Ve 2011 Süper Kupa'nın en kısa zamanda oynanması için Beşiktaş'la beraber hareket ederek hakkımızı gasp edenlerden almamız isteniyor."

Haberin Devamı
'Türkiye Kupası'na katılmama üçüncü opsiyon'

Ali Koç: "Bir karar vermek zorundayız. Hiç çıkmamanın bedeli nedir? Hukuken önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na ve kalırsanız Süper Kupa'ya katılamıyorsunuz. Önemli değil. 3 ay ile 1 yıl hak mahrumiyeti söz konusu. Yakalamışken bizi bırakmazlar diye düşünüyorum. Mali bedelini bilmiyoruz. Bütün organizasyon masraflarını karşılamak zorundayız. İptali nedeniyle TFF'nin her türlü maddi ve manevi zararını karşılayabiliriz. Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmıyor, Allah bilir oranın temel atma parasını da bizden isterler. U-19 ile maça çıkma opsiyonunu masaya getireceğiz. Önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama üçüncü opsiyon. Bunu önümüzdeki sezon için en az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamamız gerektiği düşüncesindeyiz. 3 ayla 1 yıl hak mahrumiyeti. Bu bence göze alınabilir. Türkiye Kupası'ndan elde edilen ticari gelirler iade edilecek. Zaten külliyen zarar hepimiz için. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor. Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı. Gariptir ki mali kayıptan çok tasarruf tablosu çıkıyor Türkiye Kupası'nda."

Ali Koç'tan Süper Kupa sözleri

"İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin. 2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın' demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin."

Ali Koç: Bir sonraki Genel Kurul’a kadar askıya alıyoruz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı. "Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz."

FUTBOLCULARA ÇAĞRI

"Devam edeceksek, maçlara U19 ile çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a buradan sesleniyorum. Sizin istediğinizi, Genel Kurul da istiyor. Çıkın, ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin."

Haberin Devamı
Ali Koç: Futbol faaliyetlerini askıya almayı düşünmüyoruz

"Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi.

'LİGDEN ÇEKİLMEYELİM GÖRÜŞÜ AĞIR BASTI'

"Burada bazı görüşler var: Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sezon sonuna kadar devam edelim. Kalan maçlara gençlerimizle çıkalım. Ligden çekilme durumunu gelecek sezon için değerlendirelim. Ligden çekilmeyelim görüşü çok ağır bastı. Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım. Bir alt lige de insek aynı MHK, aynı TFF olacak. Benzer sorunları yaşayacağız diyenler oldu."

'FAALİYETLERİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ'

"Futbol faaliyetlerini askıya almayı şu an hiç ama hiç değerlendirmiyoruz çünkü bu konuda hazırlıklı olmamız gerek. Nasıl hazırlıklı olmamız gerek, yurtdışında bir yapılanmamız olması demek. Faaliyetleri durdurmak amatör liglerden başlamak demek. Bir nebze aşarız, sonra da bir kulüple birleşiriz. Daha önce olduk."

'Bu, hayatın olağan akışına aykırı'

'10 seneye bakalım, bu sezon dahil on sezon. Fenerbahçe ve Galatasaray aynı puanı almış. Bu on senede Galatasaray 4, Beşiktaş 3, Başakşehir ve Trabzonspor 1 olmak üzere 9 şampiyonluk 4 takım arasında paylaşılmış. Fenerbahçe yine şampiyon olamamış. Bu tabloda şampiyonluğu olmayan tek takım Fenerbahçe. Bu istatistikle gösterdiğimiz, Fenerbahçe'nin 13 senede bir kere şampiyon olmasının sadece sportif argümanla açıklanması söz konusu değildir. Bu, hayatın olağan akışına aykırı'

Ali Koç: 5 takımdan sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok

Verilen aradan sonra Başkan Ali Koç sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Az önce sayın Acun Ilıcalı'nın desteği ile hazırlanan videonuz eminim benim gibi hepinizin duygulanmasına, yeniden öfkelenmesine neden olmuştur. Üstelik bu videoda gördükleriniz yaşadıklarımızın kısa bir özeti! Son bir istatistik paylaşacağım, oradan da ana konumuza geleceğiz. Bu istatistik de sizi öfkelendirecek. Son 5 sene, 5. sene bu sene olmak üzere 30. hafta itibariyle puan durumu. İki tablomuz ise son on sene, onuncu bu senenin 30. haftası olması itibariyle. Bu tablo, son 5 senedeki takımların, şampiyon olmuş takımların puanlarını gösteriyor. Hepsi 178 maç yapmış. Bu tablodaki 5 takımdan sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok bu süreçte!"

Haberin Devamı
Ali Koç'tan Erden Timur'a sert sözler: Yalanın insan versiyonu olurdu

'Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV'ye çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece "Olmamalıydı" deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince.'

Ali Koç: yurtdışıyla temas halindeyiz

"Biz bu maçtan beri yurtdışıyla temas halindeyiz. Niye temas halindeyiz çünkü başımıza gelecekleri bildiğimiz için. Gözlemciler hatta yabancı gözlemciler hakeme tam puan vermişlerdir. Bizim temasta olduğumuz gözlemci uzmanlar, "Bu Avrupa'da olsa hakemin lisansı iptal olur" diyorlar ama TFF'nin getirdiği neredeyse tam puan vermiş!"

"Yüzlerce kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya girmiş ve 12 kişi tutuklanmış ve sadece 5 kişi gözaltındadır. Ancak buna mukabil, meşru müdafaa yapan futbolcularımız ve çalışanlarımız disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Trabzonspor maçı çoğu zaman gergin geçer ama bu maçta hiç görmediğimiz kadar cisimler sahaya atılmıştır. Her dakika gerginlik artmıştır. Biz bunu İstanbul'dan görüp, hocamıza, "İstediğin an takımı sahadan çekebilirsiniz" derken, Trabzon Emniyeti burnunun dibindeki maça müdahala edememiştir"

"Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir. Görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerden devletimiz hesap soracak mı? İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmaları yapacak mı, takipçisi olacağız. Maça gelen taraftara üst araması yapılmamıştır. Passolig tüm takım taraftarlarına açılmıştır. Maskeli taraftarlar nasıl oluyorsa, bir şekilde göz ardı edilmiştir. Karadeniz insanına pek çok sıfat addedebilirsiniz, bunlardan biri merttir. Mert olan insan tribünde maskeyle olmaz. Zaten onlardan biri sahaya atladı."

'Haksızlıklara maruz bırakıldık'

"Biz camia olarak bana göre akıl almaz bir sabır gösterdik. Sağduyu ile yıllarca bize yapılan haksızlıkları haykırdık. Ülkemizi planlı bir şekilde, daha önce de yaptıkları gibi futbol üzerinden kaosa sürüklemeye çalışanlar var dedik ve diyoruz ancak ne sesimizi duyan var ne utanan ne sıkılan! Kısacası dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmamış, yaşanmayacak ve yaşanmasına izin verilmeyecek anormalliklere ve haksızlıklara 20 yıldır maruz bırakıldık. Bu duruma tepki göstermemek, hayatın olağan akışına aykırı. Onun için bugün buradayız."

"Trabzonspor maçında yaşadıklarımıza değinmek istiyorum. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Maç sonrasında yaşananlar organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu herhangi bir futbol maçında yaşanan olaylardan ibaret değildir. Açık ve net söylüyorum, bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir. Böyle düşünüyoruz çünkü gergin geçeceği belli bir maçta valilik ve emniyet müdürlüğü gereken güvenliği sağlayamamıştır. Bugün genel kurul toplantısındayız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok daha iyi bir güvenlik tedbiri almıştır!"

Haberin Devamı
ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Değerli kongre üyelerimiz, Türkiye'nin en büyük ailesi Fenerbahçe'nin sevgili mensupları, karşımda gördüğüm pankartlar beni ve arkadaşlarımı duygulandırdınız. Zaten dik durduk, eğilmedik sıkıntı buradan doğuyor. Teşekkür ediyorum, bence pankartı kaldıralım. Tüylerim diken diken oluyor. Olağanüstü bir kongreye, olağanüstü olağanüstü olağanüstü katılım. İşimiz çok, anlatacağımız ve konuşacaklar çok. Olağanüstü diyorum, Olağanüstü Genel Kurul olduğu için değil. Mübarek Ramazan ayında çok kısa süre içinde tribünleri bu şekilde doldurmanız olağanüstü. Bu sayıyı yakalayamamamızı isteyen düşmanlarımız vardı. Bu katılımla düşmanı, trolleri boşa çıkardınız. Helal olsun size. Camia olarak uzun yıllardır hukuki, ekonomik, sosyal birçok alanda ağır bir mücadeleyi sürdürmek zorunda bırakıldık. Zaten bugün burada, bu şekilde bulunmamızın sebebi de pervasızca ve namertçe emeğimizin ve hakkımızın gasp edilmesinin karşı sürdüreceğimiz mücadelenin yöntemini ve olası sonuçlarını değerlendirmek ve kararlaştırmak için buradayız."

'Bizlere artık yeter dedirtti'

"Son maçımızda Trabzonspor ile, dünyanın hiçbir normal ülkesinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir maçı, bir kez daha oynamak zorunda bırakıldık. Daha evvel, birçok kez yaşadığımız gibi, bir kez daha planlı bir organizasyonla emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edildi. Korkarım bunlar sezon sonuna kadar devam edecektir. Bu yaşananlar, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır. Ne sesimizi duyan var, ne utanan, ne sıkılan! Bugün burada olağanüstü toplanmamızın sebebi sadece o maçta yaşananlar değil, çok daha fazlasıdır. Son maçlarda kaybettiğimiz 3 şampiyonluk, sözde şike kumpası, kirli ittifaklarla şampiyonluklarımızın çalınması, saha içinde insanları çıldırtan kararlar, TFF ve kurullarının çifte standart yaptırımları, başarı için her yol mübah anlayışı ile kin ve nefret kusan bazı rakipler ve saymakla bitmeyecek birçok olay. Bizlere artık yeter dedirtti. Gerçek anlamda yeter, o bildiğiniz yeter değil!"

'Bardağı taşıran son damla olmuştur'

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, sözlerine şu ifadeler ile devam etti: 

"Fenerbahçemize yıllardır yapılan haksızlıkları sorgulamak ve ortak bir karar vermek için buradayız. Trabzonspor maçında futbolcularımıza yapılan saldırı artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Türk spor tarihinde milat sayılabilecek bir gün yaşıyoruz. Şunu unutmayın, bize yapılan her haksızlık, Türkiye'ye yapılan haksızlıktır. Fenerbahçe'nin her ayağa kalkışı, Türkiye'nin ayağa kalkışıdır. Bugün bir kez daha haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında ayağa kalkacağız"

Kongrede çoğunluk sağlandı

Kongrede ilk konuşan isim Erol Bilecik oldu. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, "Bugün Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Mevcut sayımızı paylaşmak istiyorum. Minimum sayı olan 22.588 sayısını aşmış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
'Fenerbahçe'nin arkasındayım'

Fenerbahçeliliği ile bilinen ünlü şarkıcı Derya Uluğ; 'Sadece bizim için değil. Türk futbolu açısından önemli bir gün. Çok büyük birleşme var. İnşallah iyileştirmeye, her şeyin adaletli şekilde yönetilmesine yönelik kararlar alınır. Alınan her kararda Fenerbahçe'nin arkasındayım.' dedi...

Erol Bilecik: Her insanın ‘yeter’ dediği bir nokta var

Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Erol Bilecik: ‘Ben de oradaydım’ diyeceğiniz tarihi bir gün. Fenerbahçe Spor Kulübü sporun 12 farklı branşında zirveye oynayabilen, rekorları kıran veya kırmaya aday olan. Türk gençliğine ışık olan, siyasetin karışmadığı, dünyanın en büyük spor kulübüdür. Fenerbahçe kazanırsa Türkiye ekonomisi de büyür tespitinin öznesi biziz. Fenerbahçe mutluysa, Türkiye mutludur. Fenerbahçe girdiği her oyuna yarışı kazanmak için girer adil şartlarda girer ve o yarışı kazanır. Haksızlıklar karşısında yaşadığımız tüm olaylar, kulübümüzün manevi değerleri açısında birçok büyük tehdit oluşturuyor. Yıllardır yapılan haksızlıkları sorgulamak ve ortak karar vermek için buradayız. Trabzonspor maçında oyuncularımıza yapılan linç girişimi bardağı taşıran son damla olmuştur. 2005-2006 sezonunda Denizli maçında başlayan yaşadıklarımız, bugüne kadar yaşadıklarımıza kadar tahammül sınırlarını aşmıştır. Her insanın ‘yeter’ dediği bir nokta var. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız. Fenerbahçe ailelerimizden miras bir sevgi. Fenerbahçe bize Ata’mızın emanetidir. Nesilden nesile en kıymetli emanet olan Fenerbahçe’ye sahip çıkmak, bugün hepimizin boynunun borcudur. Türk spor tarihinde milat sayılan bir gün yaşıyoruz. Fenerbahçe’nin her ayağa kalkışı Türkiye’nin ayağa kalkışıdır"

Taraftarlardan Ali Koç'a özel pankart

Fenerbahçeli taraftarlar stadı tarihi kongre öncesi doldurdu. Fenerbahçe Başkanı için yapılan özel pankart yayımlandı. Pankartta 'Yolu sen çizdin, birlikte yürüyeceğiz sonsuza kadar' yazısı bulunuyor...

Fenerbahçeli taraftarlar yönetimin arkasında

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, bugün saat 17.00'de Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Tarihi kongreye kısa bir süre kala Fenerbahçeli taraftarlar, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) alınabilecek olası kararlarla alakalı olarak görüşlerini belirtti. Taraftarlardan bir kısmı Süper Lig'de bu sezonu tamamlamanın doğru olduğunu söylerken, bir kısmı ise çekilme kararı alınması gerektiğini vurguladı.

"SÜPER KUPA MAÇINA KESİNLİKLE ÇIKILMAMALI"
Fenerbahçeli taraftarlar, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa maçına ise kesinlikle çıkılmaması yönünde görüşlerini bildirdi. Bir taraftar ise Fenerbahçe'nin herhangi bir mücadeleden tarih boyunca kaçmadığını ve bu sebepten dolayı Süper Kupa maçına çıkılması gerektiğini söyledi.

"PFDK SEVKLERİ DOĞRU DEĞİLDİ"
Taraftarlar, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın PFDK'ya sevk edilmesini ise doğru bulmadıklarını söyledi. Oyuncuların, kendilerini savunmak için böyle bir eylemde bulunduğunu ifade eden taraftarlar, sevkleri 'saçma' olarak nitelendirdi.

Ferdi Kadıoğlu ve Mert Hakan da geldi

Fenerbahçe'nin Futbol Direktörü Mario Branco, Kaptan Mert Hakan Yandaş ve milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu kız arkadaşıyla birlikte stadyumdaki yerlerini aldı.

 

OSAYI SAMUEL VE KARTAL GELDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Trabzonspor maçı sonrası taraftarlarla yaşadığı tartışma sonrasında simge haline gelen Osayi Samuel, Başkan Ali Koç ile birlikte Ülker Stadyumu'na geldi...

Ayrıca Kaptan Mert Hakan ve Ferdi Kadıoğlu da genel kurulda yerini aldı.

Taraftarlar tribünden bu isimlere destek verdi...

Fenerbahçe'den bir açıklama daha

Sarı lacivertli kulüp yaptığı açıklamada; 'Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının açılması ve oylamaların yapılabilmesi adına saat 17.00’de tüm üyelerimizin stadımızda hazır bulunmasını önemle rica ederiz.' denildi

KONGRE 17:00'DE BAŞLAYACAK

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilecek toplantı saat 17.00’de başlayacak. Olağanüstü genel kurulun 20 binin üzerinde katılım beklenirken, salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda toplantı 9 Nisan’a kalacak. Sarı-lacivertlilerin tartışacakları konularla ilgili alacağı kararlar futbol kamuoyunu da doğrudan etkileyecek.

ALİ KOÇ'TA GENEL KURUL ÜYELERİNE ÇAĞRI
TARAFTARLAR SAHAYA İNDİ

17 Mart günü Trabzonspor ile Fenerbahçe, Papara Park'ta karşı karşıya geldi. Konuk ekibin 2-0 öne geçtiği karşılaşmada bordo-mavililer skoru 2-2'ye getirmeyi başardı. Mücadelenin son anlarında Fenerbahçe 3-2 öne geçerken hakemin verdiği kararlar büyük tepki topladı. Maçın son düdüğünün ardından ise bordo-mavili taraftarlar sahaya indi.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLAN OLAYLAR

Taraftarlar sahaya girdikten sonra Fenerbahçeli futbolcularla aralarında arbede yaşandı. Yaşanan bu olaylar dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Maçın ardından Fenerbahçe gece saatlerinde stadyumdan ayrılmak zorunda kaldı.

FENERBAHÇE'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaşanan olaylarla ilgili olarak geçtiğimiz hafta, Ülker Stadyumu'nda bir toplantı kararı almıştı. Bu toplantıda ligden çekilme dahil birkaç konu üzerinde görüşmeler yapılacağını ve kongreden yetki isteneceğini belirtmişti.

PFDK SEVKLERİ AÇIKLANDI

Dün Türkiye Futbol Federasyonu aradan geçen iki haftanın ardından disiplin sevklerini açıkladı. Trabzonspor'dan Egemen Korkmaz, Fenerbahçe'den Osayi-Samuel, Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve iki kulüp çalışanı Profesyonel Futbol Disiplin Kuurulu'na sevk edilmişti.

 

YORUM YAZ