Fenerbahçe farka koştu ama şampiyonluğa yetmedi | Fenerbahçe - İstanbulspor maç sonucu: 6-0

Trendyol Süper Lig’in 38. haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor’u ağırladı. Kadıköy'de oynanan maçı Sarı Lacivertliler 6-0'lık skorla kazandı. Fenerbahçe her ne kadar sezonu 99 puanla tamamlamış da olsa şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Sarı Kırmızılılar da Konyaspor deplasmanında kazanınca şampiyonluk yarışı böyle son haftada netleşmiş oldu.

Trendyol Süper Lig’in 38. haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor’u konuk etti. Geçen hafta deplasmanda Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk şansını bu akşama taşıyan Fenerbahçe'de ilk hedef İstanbulspor'u yenmekti. Sarı Lacivertliler sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrılmasına rağmen şampiyonluğa yetmedi.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Fenerbahçe 2023-2024 sezonunu 99 gol ve 99 puanla ligi 2. sırada tamamladı.

FENERBAHÇE 6-0 YENDİ

Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı İstanbulspor’u 6-0 mağlup etti.

Geçen hafta deplasmanda Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk şansını bu akşama taşıyan Fenerbahçe'de ilk hedef İstanbulspor'u yenmekti. Sarı Lacivertliler sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrılmasına rağmen şampiyonluğa yetmedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe 2023-2024 sezonunu 99 gol ve 99 puanla ligi 2. sırada tamamladı.

FENERBAHÇE FARKA KOŞUYOR

Fenerbahçe maçta rahatlığı elde ettikçe skora katkı yapmaya da devam ediyor. Bu kez Sarı Lacivertliler'de 78. dakikada Joshua King skoru 6-0'a getirdi.

SERDAR DURSUN SAHNEDE

Maçta dakikalar 76'yı gösterdiğinde Fenerbahçe'de bu kez Serdar Dursun sahneye çıktı ve skoru 5-0'a getiren golü kaydetti. 

Savunma ile kalecinin anlaşmazlığında araya giren Serdar Dursun, boş ağlara topu gönderdi.

Haberin Devamı
OSAYİ 4-0'A GETİRDİ

Maçın 66. dakikasında Fenerbahçe'de bu kez sahneye Osayi Samuel çıktı ve skoru 4-0'a getirdi.

Dusan Tadic'in şık pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Osayi-Samuel, yerden sert vuruşla topu ağlara gönderdi.

FENERBAHÇE İNANILMAZ BİR GOLÜ KAÇIRDI

49. dakikada Fenerbahçe gol eçok yaklaştı. Ferdi'nin sağ kanattan çizgiye inip içeri çevirdiği topta Serdar Dursun boş kaleye çizgi üzerinden topu ağlara gönderemedi.

FENERBAHÇE 2. YARIYA OYUNCU DEĞİŞİKLİ İLE BAŞLADI

Fenerbahçe maçın 2. yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı Lacivertliler'de Dzeko'nun yerine oyuna giren isim Miha Zajc oldu. 

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile geçildi. Sarı Lacivertliler soyunma odasına skor üstünlüğünü yakalayarak girdi.

İSTANBULSPOR DİREĞE TAKILDI

Maçta dakikalar 38'i gösterdiğinde İstanbulspor'un topu direktren döndü. Mamadou'nun sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşu önce Livakovic kurtardı, ardından top direkten oyun alanına döndü.

FENERBAHÇE SKORU 3-0'A GETİRDİ

Maçın 36. dakikasında Fenerbahçe Tadic'in golüyle skoru 3-0'a getirdi.

Fred'in çizgiye inip içeri çevirdiği top Serdar Dursun'dan sekip Tadic'in önünde kaldı. Tadic düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 

İstanbulsporlu oyuncuların topun dışarıdan çevrildiği yönündeki itirazı sonrası hakem, VAR ile görüştü ve golü geçerli saydı.

Haberin Devamı
FERDİ KADIOĞLU KAÇIRDI

33. dakikada Fenerbahçe tehlikeli gelen taraf oldu. Tadic'in topuk pasıyla ceza alanına giren Ferdi'nin vuruşunu kaleci Mücahit kurtardı.

ACUN ILICALI TRİBÜNDE

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yeni yönetim listesinde yer alan Acun Ilıcalı, İstanbulspor maçını yerinden takip ediyor.

SZYMANSKİ SAHNEYE ÇIKTI

Maçta dakikalar 15'i gösterdiğinde Fenerbahçe Szymanski'nin golüyle 2-0 öne geçti.

Edin Dzeko'nun sol kanattan çizgiye inip çevirdiği topu ceza alanında kontrol eden Szymanski, sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Szymanski, 137 gün sonra gol attı.

Haberin Devamı
VAR, PENALTI VE GOL

Maçın 7. dakikasında Fenerbahçe, VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Edin Dzeko, 8. dakikada Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Ferdi'nin taşıdığı topu ceza alanı önünde kontrol eden Serdar Dursun'un vuruşu savunmadan sekip kornere gitti. Pozisyonda elle oynama olup olmadığına dair VAR odası ile Volkan Bayarslan arasında görüşme yapıldı. Volkan Bayarslan pozisyonu incelemek için VAR monitörüne gitti. VAR'dan gelen uyarı sonrası Fenerbahçe penaltı kazandı.

MAÇ BAŞLADI

Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe sahasında İstanbulspor'u ağırlıyor. Zorlu mücadelede kritik 90 dakika başladı. 

FENERBAHÇE - İSTANBULSPOR MAÇINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

FENERBAHÇE'DE BONUCCI'YE VEDA
Haberin Devamı
'FENERBAHÇE'YLE SON MAÇIM OLACAK'

Fenerbahçe'de kariyerini bu maçla sonlandıracak olan İtalyan efsanesi Leonardo Bonucci önemli açıklamalarda bulunurken, "Fenerbahçe forması altında oynayacağım son maç olacak. Çok kuvvetle ihtimal kariyerimin de son maçı olacak. Net kararı ailemle birlikte vereceğim..." ifadelerini kullandı.

İSTANBULSPOR'UN 11'İ BELLİ OLDU

İstanbulspor'un ilk 11'i belli oldu:

Mücahit, Okan, Coly, Baran, Ali, Sambissa, Kenio, Modestas, Özcan, Vefa, Mamadou

İSMAİL KARTAL'DAN EZBER BOZAN 11

Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu:

Livakovic, Osayi, Becao, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Joshua King, Fred, Szymanski, Dusan Tadic, Serdar Dursun, Dzeko.

ALİ KOÇ'TAN MAÇ ÖNCESİ KONUŞMASI
İSMAİL KARTAL: BUGÜN ŞAMPİYON OLABİLİRİZ

 Maç öncesi İsmail Kartal açıklamalarda bulundu ve "Kendi taraftarımızın önünde şampiyon takım olarak, iyi futbol oynayarak, rakibimizin maçını bekleyip sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Rams Park'tan, Trabzon'dan nasıl çıktığımızı herkes gördü. Gerçek şampiyonunu kim olduğunun farkındalar. Şampiyon takım olarak oynayıp kazanmak istiyoruz. Şampiyon olarak bu akşam burada sezonu kapatabiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DE GÖZLER İSMAİL KARTAL’DA


Fenerbahçe’de sakat ve cezalı oyuncuların sayısı dikkat çekerken gözler İsmail Kartal’ın kadro tercihine çevrildi.

Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçını İsmail Kartal yönetiminde kayıpsız geçen Fenerbahçe, İstanbulspor maçında galibiyet hedefliyor.

Fenerbahçe’de kritik mücadele öncesinde Dusan Tadic'in 9 gol 13 asisti, Sebastian Szymanski'nin ise 9 gol 11 asisti bulunuyor.

FENERBAHÇE'DE 10 OYUNCU FORMA GİYEMEYECEK

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Michy Batshuayi, kırmızı kart cezalısı Alexander Djiku, PFDK'den ceza alan İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Cengiz Ünder ve Rade Krunic İstanbulspor maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
VAR'A İTALYAN HAKEM

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yaptığı atamaya göre; bu akşam Generbahçe'nin İstanbulspor'u ağırlayacağı müsabakanın VAR hakemi İtalyan Marco Di Bello olacak.

FENERBAHÇE’DE GÖZLER GALATASARAY MAÇINDA


Ezeli rakibini geçtiğimiz hafta mağlup eden Fenerbahçe, rakibiyle puan farkını 3’e düşürdü ve ikili averajda öne geçti.

Konyaspor - Galatasaray mücadelesi Fenerbahçe maçıyla aynı saatte başlayacak. Galatasaray’ın mağlubiyetle ayrılması ve Fenerbahçe’nin İstanbulspor’u mağlup etmesi durumunda Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe - İstanbulspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 38. haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor’u ağırlıyor. Mücadeleyi Volkan Bayarslan yönetirken yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Samet Çiçek üstlenecek.

Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma 26 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da başlayacak. Mücadele beIN Sports ekranlarından yayınlanacak.

YORUM YAZ