MENÜ

KADIKÖY'DE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe sahasında Antalyaspor'u ağırladı. Mücadeleyi Sarı Lacivertliler 2-0'lık skorla kazanmasına rağmen Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 4-1'lik skorla yenmesinin ardından şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırdı.

KADIKÖY'DE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

Fenerbahçe, bu akşam Antalyaspor karşısında Kadıköy’de sezonun son maçına çıktı. Fenerbahçe, bu akşam Antalyaspor karşısında Kadıköy’de sezonun son maçına çıktı. Son 2 haftaya lider Galatasaray’ın 5 puan gerisinde giren Kanarya'nın Sarı Kırmızılılar'ın Ankaragücü'ne konuk olduğu haftada deyim yerindeyse heyecan büyüktü.

Haberin Devamı

Ancak Galatasaray, Ankaragücü'nü 4-1'lik skorla yenince Fenerbahçe'nin şampiyonluk hasreti bir sonraki sezona kaldı. Sarı Lacivertliler sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmasına rağmen şampiyonluğu kaptırdı. 

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

ARDA GÜLER'DEN ŞIK PAS VE VALENCIA'DAN GOL

Henüz 2. dakikada Fenerbahçe, Enner Valencia'nın attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Arda Güler'in orta sahadan ara pasında topla buluşan golcü futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen isim oldu.

Maçta dakikalar 20'yi gösterdiğinde Fenerbahçe tehlikeli geldi. Valencia, Ferdi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluştu. Ekvadorlu golcü yavaş kaldı ve pozisyonunu kaybetti. Ardından top kaleci Helton'da kaldı.

Haberin Devamı

61. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Sağdan ceza sahasına giren Ferdi, Batshuayi'yi düşündü. Ancak savunma engel oldu. Sonrası gelişen Antalyaspor atağında Wright, ceza sahası dışından şansını denedi. Bu top kaleci İrfan Can'da kaldı.

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

ZAJC MUTLAK GOL FIRSATINI DEĞERLENDİREMEDİ

Dakikalar 71'i gösterdiğinde Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Antalyaspor'un top kaybı sonrası gelişen atakta Arda'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Zajc'ın vuruşu Helton'dan dışarıya gitti.

ANTALYASPOR İNANILMAZ GOLÜ KAÇIRDI

Dakikalar 82'yi gösterdiğinde Antalyaspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Oyuna girdikten sonra etkili olan Nakajima'nın pasıyla topu alan Ghacha, çapraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ghacha'nın vuruşu yandan dışarıya gitti.

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

 ZAJC SONUCU BELİRLEDİ

90+5. dakikada Fenerbahçe skoru 2-0'a getiren golü kaydetti. Rakibinden sıyrılan Zajc, ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Zajc'ın şutu Helton'dan da sekerek ağlara gitti.

Fenerbahçe, bu galibiyetle 77 puana yükseldi. Galatasaray'ın, Ankaragücü karşısında kazanmasıyla Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı kalmadı ve 2022-2023 sezonunu Galatasaray şampiyon tamamladı. Fenerbahçe, ligde gelecek hafta derbide Galatasaray'ın konuğu olacak. Antalyaspor ise 38 puanda kaldı. Akdeniz ekibi, ligde gelecek hafta Hatayspor ile oynayacağı için doğrudan 3 puanı hanesine yazdıracak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Antalyaspor 11'ler:

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Luan Peres, Arao, Zajc, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Valencia, Batshuayi

Antalyaspor: Helton, Bünyamin, Emrecan, Veysel, Güray, Erdal Rakip, Fernando, Fredy, Larsson, Doğukan, Haji Wright

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Sivasspor’u eleyerek finale yükseldikleri mücadeleye başladıkları 11’le Antalya temsilcisinin karşısına çıktı.

Jorge Jesus müsabakaya; İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydin, Attila Szalai, Luan Peres, Willian Arao, Miha Zajc, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Enner Valencia ve Michy Batshuayi 11’i ile başladı.
Sarı-lacivertlilerde Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Joshua King, Joao Pedro, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek ve Emre Mor ise yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

2 EKSİK

Sakatlıkları devam eden Altay Bayındır ve Lincoln Henrique bu müsabakanın kadrosunda bulunmuyor. Bu isimlerin yanı sıra Ezgjan Alioski, Nazım Sangare ve Serdar Dursun teknik heyetin tercihi nedeniyle kadroya alınmayan futbolcular.

KADIKÖY'DE SON MAÇA İLGİ

Öte yandan sarı-lacivertliler, bu sezon iç sahada taraftarının önüne son kez çıktı. Önümüzdeki hafta derbide Galatasaray ile deplasmanda mücadele edecek olan Fenerbahçe, son hafta ise ligden çekilen Gaziantep FK karşısında hükmen galip sayılacak. Tribünleri dolduran taraftarlar, tezahüratlarla takımlarına destek oldular.

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

VALENCIA'DAN REKOR

Spor Toto Süper Lig’in 36’ncı haftasında Fenerbahçe, evinde Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti. Mücadeleye ilk 11’de başlayan Enner Valencia, 2’nci dakikada Arda Güler’in pasında topla buluşarak fileleri havalandırdı.

Böylece gol sayısını 29’a yükselten Valencia, Fenerbahçe formasıyla lig tarihinde bir sezonda en çok gol kaydeden yabancı oyuncu unvanının sahibi oldu. 2011-12 sezonunda Brezilyalı Alex de Souza’nın elde ettiği 28 gollük rekoru geride bırakan Valencia, Fenerbahçe tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

AYKUT KOCAMAN'IN REKORUNA ORTAK OLDU

Öte yandan Valencia, Sarı-lacivertli forma ile bir sezonda en çok gol kaydeden Aykut Kocaman'ın 1988/89 sezonunda bulduğu 29 gol rekoruna da ortak oldu.

 

KADIKÖYDE TATSIZ ZAFER (ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 2-0

YORUM YAZ