MENÜ

Jorge Jesus'un Sevilla planı... İlk 11'e geri dönüyor

Sevilla rövanşının taktik çalışmalarında 4’lü savunma ağırlık basıyor. Jorge Jesus, orta sahayı 3 oyuncuyla kurarak İspanyol ekibine bu bölgede üstünlük kurmayı planlıyor. Perşembe günü tecrübeli orta sahanın 11’e dönmesi sürpriz olmaz.

Jorge Jesus'un Sevilla planı... İlk 11'e geri dönüyor

Fenerbahçe’de kritik Sevilla mücadelesinin taktik provaları başladı. Jorge Jesus ve ekibi, ilk maçtaki 2-0’lık yenilgiyi telafi etmeyi sağlayacak oyun planını belirlemek için yoğun mesai harcıyor. Portekizli teknik adam, İspanya’daki mücadelede çok tartışılan 3’lü savunmayı tercih etmiş, ilk yarıda Fenerbahçe çok iyi bir futbol sergilemişti. Ancak Jesus, Sampaoli’nin ikinci devrede yaptığı hamlelerine karşılık veremedi yenilgi geldi. Tecrübeli çalıştırıcının perşembe günkü rövanşta 4’lü savunmaya geçmesi bekleniyor. Jesus’un ana hedefi, Sevilla’a orta sahada üstünlük kurmak. Kırmızı Beyazlılar, ilk maçın ikinci yarısında bu bölgede temsilcimizi sürklase etmişti.

Haberin Devamı

KADER FİKSTÜRÜ!

Lincoln yetişmiyor gözler Oosterwolde’de

Brezilyalı oyuncu, Sevilla ile oynanan ilk maçta sakatlık yaşamıştı. Lincoln, 82. dakikada kenara gelmişti. 24 yaşındaki futbolcunun yapılan son kontrollerinde perşembe günkü mücadelede forma giyemeyeceği tespit edildi. Gözler Jayden Oosterwolde’ye çevrildi. Jesus, 6 milyon Euro’ya transfer edilen Hollandalı’yı şu ana kadar fazla tercih etmedi. Lincoln sakatlandığında da Samuel’i oyuna sokup, Ferdi’yi savunmanın soluna çekmişti. Oosterwolde, rövanşta ilk kez 11’de şans bulmak için idmanlarda sıkı bir şekilde çalışmaya kararlı.

King kendini affettirecek

Norveçli yıldız, ilk maçta kaçırdığı fırsatlarla büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Arkadaşlarının maç sonunda teselliettiği King, rövanş için iddiallı. Tecrübeli hücum oyuncusu, JorgeJesus’un kendisineşans vermesi halinde Kadıköy’deki mücadeledekendisini affettirecek bir performans sergileyeceğineemin. Ancak Joshua King’in Sevilla rövanşına kulübede başlama ihtimali yüksek. Jesus, müthiş ikilisi Valencia&Batshuayi’yi ilk 11’desahaya sürebilir.

Haberin Devamı

 

Savunmaya yoğun baskı

Jorge Jesus, aynısını yapmak için merkezi 3’lemeyi planlıyor. Cespo ve Arao’nun yanına Miha Zajc’ın eklenmesi sürpriz olmaz. İlk mücadelede çok kötü bir performans sergileyen İrfan Can Kahveci’nin yerine ise Emre Mor ya da Arda Güler’in görev yapması bekleniyor. Jesus, öğrencilerinden, Sevilla’nın hata yapmaya meyilli savunmasına sürekli baskı yaparak oyun kurmalarına izin vermemelerini de istedi.

Jorge Jesusun Sevilla planı... İlk 11e geri dönüyor

Zajc, Kadıköy'de 3-0 geriye düşülen kritik Rennes maçında frikikten harika bir golle skoru 3-2'ye getirmişti. Fenerbahçe, Emre Mor ile 3-3'ü yakalayıp grup liderliğini garantilemişti.

TUR İÇİN ÜMİT VERİYOR

YORUM YAZ