MENÜ

Jorge Jesus'u yakan olay! Fenerbahçe macerası kısa sürdü

Fenerbahçe'de kazanılan Türkiye Kupası'nın ardından Portekizli Dünyaca ünlü Teknik Direktör Jorge Jesus'un Fenerbahçe macerası sona erdi ve yollar tam anlamıyla ayrıldı. Deneyimli teknik adamın lig yolunda yaptığı kritik hatalar ile bu sonu hazırladı. İşte Jesus'un Fenerbahçe'deki sonunu hazırlayan olay...

Jorge Jesus'u yakan olay! Fenerbahçe macerası kısa sürdü

Süper Lig'de yıllardır süren şampiyonluk hasretini dindirmek için Portekizli Dünyaca ünlü Teknik Direktör Jorge Jesus'u takımın başına getiren Fenerbahçe, sezon sonunda büyük hayal kırıklığına uğradı. Ezeli rakibi Galatasaray'a şampiyonluğu kaptıran Sarı Lacivertliler, sezonu Türkiye Kupası ile kapatarak teselli buldu.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası finalinin ardından Fenerbahçe'de Jorge Jesus ile yollar ayrıldı. Tecrübeli teknik adamın sözleşmesi sona erdi ve yoluna Sarı Lacivertliler ile devam etmeyeceğini belirtti. Jorge Jesus'un sezon içerisinde çokça eleştirildiği de gündem oldu. İşte Jesus'un Fenerbahçe'deki sonunu hazırlayan olaylar ve sezon boyunca yaşadıkları...

Jorge Jesusu yakan olay Fenerbahçe macerası kısa sürdü

BREZİLYA HABERLERİ BİTMEK BİLMEDİ

Jorge Jesus geldiği ilk günden bu yana Brezilya Milli Takımı ve Flamengo haberlerinin ardı arkası kesilmedi. Tecrübeli teknik adamın hayalinin olduğu belirtilen Brezilya Milli Takımı'nın hocası olmay hayalleri dünya basınında da uzunca süre yer buldu.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Portekizli teknik direktör, "Dünyada Brezilya'ya teknik direktörlük yapmak istemeyen herhangi bir teknik direktör var mı? Benimle kimse görüşmedi. Sözleşmem mayıs ayında bitiyor. Sonra ne olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmış ve uzun süre bu sözleri gündem yarattı.

Haberin Devamı

Brezilya Milli Takımı iddialarının yanı sıra Flamengo ile adının geçmesi de Jorge Jesus'u en çok etkileyen durumlardan oldu. Tecrübeli teknik adamın Brezilya'da çıkan haberleri Fenerbahçeli taraftarların bir dönem sabrını da taşırdı.

BÜYÜK MAÇLARI KAZANAMADI

Jorge Jesus'un Fenerbahçesi'nde Süper Lig'i kaybetmenin en önemli nedenlerinden biri de derbi maçlarını kaybetmesi oldu. Sarı Lacivertliler bu sezon sadece Trabzonspor'a karşı iç sahada oynadığı maçta galip gelebildi. Onun dışında hiçbir derbi maçında galip gelemedi. Bu da haliyle Jorge Jesus'un sorgulanmasına neden oldu. Özellikle büyük maçlarda tercih edilen 3'lü savunma stratejisi de spor kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

Ezeli rakibi Galatasaray'a karşı hem iç sahada hem de dış sahada toplamda 6 gol yenmesi ve gol atamaması en büyük eleştirilerden biri oldu. Beşiktaş'a karşı iç sahada da önde olmasına ve rakibinin 10 kişi sahada olmasıan rağmen kaybedilen maç Jorge Jesus'un karnesine eksi yazdı.

Jorge Jesusu yakan olay Fenerbahçe macerası kısa sürdü

İLK YARIDA ARDA GÜLER İNADI

Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin geleceği olan Arda Güler ligin ilk yarısında forma şansı bulmakta tam anlamıyla zorlandı. Jorge Jesus fiziksel olarak daha da gelişmesi gerektiğini ifade ettiği genç futbolcuyu ligin ilk periyodunda neredeyse hiç kullanmadı. Arda Güler ise pes etmeyerek Jorge Jesus'tan formayı ligin son periyodunda aldı ve sunduğu resital ile futbolseverlerin gözünün pasını sildi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus ise zaman zaman eleştirildiği yaratıcı oyuncu olmaması konusunda Arda Güler'i ve Miha Zajc'ı tercih etmemesi kaybedilen puanlarda etkili oldu.

B PLANI OLMAMASI SORUN YARATTI

Jorge Jesus'un ligin ilk periyodunda oynattığı hücum futbolu, tam saha pres ve kısa sürede topu kazanma alışkanlığını takıma kazandırdı. Ancak kısa sürede rakipler bu oyuna bir çare bulmayı başardı. Buna rağmen Jorge Jesus, A planından hiç vazgeçmedi ve bu da puan kayıplarını beraberinde getirdi. Bu da Portekizli teknik adamın oldukça tartışılmasına neden oldu.

Jorge Jesusu yakan olay Fenerbahçe macerası kısa sürdü

SAVUNMA ZAAFI

Jorge Jesus'un kariyeri boyunca çalıştırdığı takımlarda en büyük zaafı olan savunma kısmında Fenerbahçe aksayınca puan kayıpları da kaçınılmaz oldu. Gol yollarında belki de son dönemin en etkili Fenerbahçesi sahadaydı ancak savunma için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Her maç savunma arkasına atılan topta kalesinde golü gören Sarı Lacivertliler'in takım savunması çok eleştirildi.

Haberin Devamı

Sezon başında rakiplerini ofsayt taktiği ve disiplinli çizgi savunması ile tuzağa düşüren Fenerbahçe'nin oyunu çözülünce rakipler de taktik değiştirdi ve ofsayta düşme sayısı da haliyle düştü. Bu da Fenerbahçe kalesine gol sayısı olarak yansıdı.

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

Jorge Jesusu yakan olay Fenerbahçe macerası kısa sürdü

YORUM YAZ