MENÜ

Jorge Jesus'lu Fenerbahçe'de ilk hedef tamam

Türkiye Kupası'na büyük önem veren Jorge Jesus, dünkü maç öncesinde, "Finale çıkmayı çok istiyoruz çünkü Fenerbahçe 8 yıldır bu kupada final oynamıyor" dedi. Sarı-Lacivertliler, 0-0'ın rövanşında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek sezonun ilk hedefine ulaştı.

Jorge Jesus'lu Fenerbahçe'de ilk hedef tamam

Jorge Jesus, son haftalarda yaptığı her açıklamada sezonu kupayla kapatmanın önemine değindi. Portekizli hoca, bu doğrultuda Türkiye Kupası'na büyük önem verdiklerini dile getirdi. Tecrübeli teknik adam son olarak dün Sİvas ile oynana rövanş öncesinde benzer bir açıklama yaptı. Jesus, "İki takım da finalde olmayı istiyor. Sivasspor bu kupanın son şampiyonu. Biz de finale çıkmayı çok istiyoruz çünkü Fenerbahçe 8 yıldır bu kupada final oynamıyor. Hafta boyunca çok çalıştık. Hızlı, güçlü ve yaratıcı bir oyun sergilemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus: Kaliteli takımların atabileceği goller attık

Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında Türkiye Kupası'nın son sahibi Sivasspor'u 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Jorge Jesus, maçın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. İlk olarak Türkiye Kupası'yla ilgili konuşan Jesus, "Hedefimiz kazanıp finale kalmaktı. Kaliteli oyunla bunu gerçekleştirdik. Oyuncularım fiziksel ve mental olarak çok güçlüler. Teknik ve taktik anlamda kaliteli takımların atabileceği goller attık" ifadelerini kullandı.

'Avrupa sıralaması problem'

Jorge Jesus, geleceğiyle ilgili olarak, "Lig henüz bitmedi. Sözleşme konusuna lig bitince karar vereceğiz. Ben Fenerbahçe'ye büyük bir heyecanla ve kupalar kazanmak için geldim. Başkanımız beni bu sebeple getirdi. Türkiye'de kazanabileceğimiz iki kupa var, hâlâ şansımız devam ediyor. Türk futbolundaki problem, Avrupa sıralaması. Şampiyon takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidemeyecek. 2. ve 3. bitiren takımlar Avrupa Ligi'ne değil Konferans Ligi'ne gidecek. Bu, Türk futbolunun üzerinde düşünmesi gereken bir konu. Çünkü burada harika oyuncular, statlar ve taraftarlar var" dedi.

Haberin Devamı

'Bu düşüncem değişmez'

Jesus, ligin sportif gerçekliği olmadığı sözlerini de tekrarladı. Tecrübeli hoca bu konuyla ilgili şunları söyledi:"Lig harika geçiyor diyemem çünkü bunun için lider olmamız gerek. Hâlâ iki maç ve şampiyonluk imkanımız var. Ancak bu sezon içerisinde, ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler var. Şampiyon olsak da bu düşüncem değişmez. Birçok maç sahada oynanmadan kazanmış sayıldı. Bu Fenerbahçe için de geçerli. Olan oldu."

TRABZONSPOR'DA TRANSFER GELİŞMESİ

Rakibi bekliyorlar

Ligde şampiyonluk umutları artık mucizeye bağlı olan Sarı-Lacivert, ilk hedefi olan kupa finaline ulaşmayı başardı. Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında ağırladığı Sivasspor'u Ferdi, Batshuayi ve King'in golleriyle 3-0 mağlup etti. Kanarya, zorlanmadan adını finale yazdırdı. Jorge Jesus ve öğrencileri artık bu akşam Ankaragücü-Başakşehir maçı sonucu finalde hangi takımın rakip olacağını beklemeye başladı.

İrfan Can Kahveci formasına kavuştu

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu, ligdeki Sivas maçında gördüğü kırmızı kartla iki maç ceza almıştı. Cezası ligde geçerli olan İrfan Can Kahveci, hemen ardından kupadaki Sivas mücadelesinde forma giymişti. 27 yaşındaki futbolcu Giresun ve Trabzon maçlarında görev yapamadı. Jorge Jesus, dün kupadaki rövanş maçında İrfan Can Kahveci'ye 11'de görev verdi. Böylece Milli oyuncu formasına kavuşmuş oldu.

Emre Mor kadroya alınmadı

Jorge Jesus, ligde oynanan son Trabzonspor karşılaşmasında Serdar Aziz'i maç kadrosuna almamıştı. Tecrübeli stoper, dün yeniden kulübedeki yerine geri döndü. Sarı-Lacivertliler'de dünkü Sivasspor mücadelesinde Jesus'un dışarıda bıraktığı isim bu kez Emre Mor oldu. Kadroya alınmayan bir diğerfutbolcu ise sol bek Ezgjan Alioski'ydi.

Valencia korkuttu

Luan Peres, Rennes deplasmanında kale direğine çarparak sakatlanmış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Dün benzer bir pozisyon yaşayan Enner Valencia, herkesi korkuttu. Kullanılan kornerde topa hamle yapan Ekvadorlu yıldız, kale direğine çarpıp acı içinde yerde kaldı. Akıllana Luan'ın pozisyonu gelse de Valencia kalkıp oyuna devam ederek herkese rahat bir nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Jorge Jesuslu Fenerbahçede ilk hedef tamam

YORUM YAZ