MENÜ

İşte Fenerbahçe'deki Fred etkisi! Yıldızları şaha kaldırıyor

Brezilyalı yıldızın oynamadığı 5 maçta Dzeko, Szymanski ve İrfan gol atamadı. Fenerbahçe ise 5 kez ağları sarsarken kalesinde tam 12 gol gördü, 1 kez kazanabildi. Fred’in dönüşüyle birlikte hem hücum hattı kendine geldi, hem de savunma toparlandı. Tecrübeli orta saha oyuncusunun oynadığı son 2 karşılaşmada müthiş 4’lü 6 gol atıp, 4 de asist yaptı. Sarı-Lacivertliler bu 2 maçı da kazanırken, sadece 2 gol yedi. Fred’in, İsmail Kartal’ın sisteminde ne kadar önemli olduğu net şekilde ortaya çıktı.

İşte Fenerbahçe'deki Fred etkisi! Yıldızları şaha kaldırıyor

Fenerbahçe’nin sezon başında yaptığı transferler arasında en dikkat çekenlerden biri, Galatasaray’ın da ilgilendiği Fred olmuştu. Brezilyalı yıldız, kısa sürede taraftarları neden heyecanlandırdığını gösterdi. Tecrübeli orta saha oyuncusu, özellikle ligde tercih edilen as kadronun vazgeçilmezi oldu. Fred zaten 12. adamın sevgililerinden biriydi ama görev yapamadığı 5 maçta, İsmail Kartal’ın sistemi için ne kadar önemli olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı.

Haberin Devamı

RESMEN AÇIKLANDI!

Sadece Tadic atabildi

Brezilyalı futbolcu, Pendikspor maçında sakatlanarak kenara gelmiş, kasığında yırtık oluşması nedeniyle 5 karşılaşmayı kaçırmıştı. Fenerbahçe, bu sezon en kötü dönemini, Fred’in olmadığı bu mücadelelerde yaşadı. Kanarya, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Adeta şov yapan hücumdaki müthiş 4’lü Dzeko, Tadic, Szymanski ve İrfan Can da bu süreçte adeta durdu. Sadece Tadic 4 kez gol sevinci yaşadı, bunların 3’ü penaltıdan geldi. Diğer futbolcular ise ağları sarsamadı. Öte yandan savunma da dağıldı, Fenerbahçe 5 karşılaşmada kalesinde tam 12 gol gördü. Öncesinde ise Fred’in oynadığı 14 maçta SarıLacivertliler 8 gol yemişti.

İşte Fenerbahçedeki Fred etkisi Yıldızları şaha kaldırıyor

‘Fabrika ayarları'na döndü

Yıldız oyuncunun Sivasspor maçında formasına kavuşmasıyla birlikte Fenerbahçe de adeta ‘fabrika ayarları’na geri döndü. Kanarya, Yiğido’yu 4-1 yendi, Szymanski, İrfan ve Dzeko ağları sarstı, Tadic 2 asist yaptı. Sarı-Lacivertliler, cumartesi günü ise derbide Beşiktaş’ı müthiş bir oyunla 3-1 mağlup ederken, Dzeko, Tadic ve Szymanski ağları sarstı. Fred’li Fenerbahçe 2 maçını da kazanırken, 7 gol attı, 2 gol yedi.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçedeki Fred etkisi Yıldızları şaha kaldırıyor

Avrupa için mesai başladı

İsmail Kartal, cumartesi günkü Beşiktaş galibiyetinin ardından planlamada olmamasına rağmen öğrencilerinin isteğini geri çevirmeyerek takıma 1 gün izin vermişti. Pazar gününü dinlenerek ve aileleriyle geçiren Sarı-Lacivertli futbolcular, Trnava maçının mesaisine başlamak için dün Samandıra’da toplandı. Haftanın ilk antrenmanında İsmail Kartal, öğrencilerine ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırdı. Hazırlıklar bugünkü antrenmanla sürecek.

İşte Fenerbahçedeki Fred etkisi Yıldızları şaha kaldırıyor

YORUM YAZ