MENÜ

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den, Jorge Jesus yorumu!

Fenerbahçe’yle kupada karşılaşacak olan İstanbulspor’un teknik direktörü Fatih Tekke mücadele öncesinde FANATİK'e konuştu. Tecrübeli hoca hem kendilerini değerlendirdi hem de Sarı-Lacivertliler'i ve teknik direktörü Jorge Jesus'u... İşte detaylar...

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den, Jorge Jesus yorumu!

Süper Lig'de 8 puanla 18. sırada yer alan İstanbulspor, bu akşam Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya gelecek. İki İstanbul ekibinin sahne alacağı mücadele öncesinde, sarı siyahlıların teknik direktörü Türk futbolunun unutulmaz forvetlerinden Fatih Tekke Süper Lig’i ve takımını FANATİK'e değerlendirdi. Bu akşam oynayacağı rakibinin teknik direktörü Jorge Jesus hakkında konuşan Tekke, Portekizli çalıştırıcı ile ilgili çarpıcı ifadelere yer verdi.

Haberin Devamı

3. kez İstanbul ekibinin başına geçen genç teknik adamın açıklamaları şöyle:

“İstanbulspor’un durumu herkes tarafından malum. Zor bir lig, zor bir sene ama özellikle geçen sene çok ciddi bir başarı var bunu değerli kalması için İstanbulspor’un ligde kalması gerekiyor. Çok kolay görünmüyor, biz de bu zora talip olduğumuz için buradayız. İstanbulspor’a 3. kez geliyorum burası bizim ailemiz gibi. Ligde kalmayı başarırsak geçen seneki şampiyonluktan daha değerli olacağını düşünüyorum. Bunu için de ciddi bir mücadele var, biz burada çok ciddi paralar harcayamıyoruz. Kendi cebimize göre hareket etmek zorundayız.”

Haberin Devamı

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekkeden, Jorge Jesus yorumu

‘Yedek oyuncuları yok!’

“Kalabalıkların ardından hiç gitmedim, pazarda olmadım, olmamaya çalıştım bu da böyle devam edecek. Türkiye’de oyuncuların ve takımların performanslarından ziyade hocaların performansları önemli. Oyun planı olan, oynamaya çalışan, bundan vazgeçmeyen hocalar var. Jesus bunların hepsinin önünde. Fenerbahçe ile oynayacağız. Fenerbahçe’de yedek oyuncu yok. 20-25 tane 11 oyuncusu var. Kim oynarsa oynasın, aynı oyun aynı şekil. Oyun disiplini inanılmaz derecede iyi. Ligde çok ciddi bir oyun gücünden bahsedersek Fenerbahçe’yi konuşmamız lazım.”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekkeden, Jorge Jesus yorumu

‘Yanlışları değiştireceğim’

“Ülkede futbolu konuşma dili değişmediği sürece, insanlar gördükleri yanlışları söylemediği sürece, bildiği doğruları yapmadığı sürece bir şeylerin değişmesi mümkün değil. İşte böyle 30 yılda, 50 yılda bir UEFA kupası, işte Dünya 3.’lüğü falan bu tip çok önemli başarılar ama sürekliliği yok. Bu yanlışları değiştirmek çok zor ama deneyeceğim.”

Haberin Devamı

‘Yan pas diyerek gönderildik’

“Bizim gibi gelişmek, geliştirmek isteyen hocalara kesinlikle destek yok. Bana destek veren İstanbulspor oldu. İstanbulspor bu konuda bize uygun olduğu için buradayım. Çalıştığım bir kulüpte ‘niye bu kadar yan pas yapıyorsun, kaleciyi kullanıyorsun?’ diyerek 1 ay sonra sözleşmemiz feshedildi."

FANATİK ÖZEL / Süleyman Hatısaru

YORUM YAZ