MENÜ

Tugay Kerimoğlu'ndan İsmail Kartal'a Ryan Kent tepkisi! 'Kurtarıcı olamaz'

Fenerbahçe, Süper Lig'in 25'inci haftasında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki müsabaka 2-2'lik eşitlikle noktalandı. Fenerbahçe'nin zirve yolundaki kritik kaybı sonrası spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu.

Tugay Kerimoğlu'ndan İsmail Kartal'a Ryan Kent tepkisi! 'Kurtarıcı olamaz'

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 25'inci haftasında Alanyaspor engeline takıldı. Zorlu karşılaşmanın 2-2'lik beraberlikle tamamlanmasının ardından spor yorumcularından dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin hücum hattının ilk yarıdaki etkisizliğine dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Bugün hücum hattının çok etkili olmadığını söyleyebiliriz. İlk 45 dakika boşu boşuna harcanmış bir 45 dakika oldu. Szymanski'nin performansının etkisiz olduğunu söylüyorduk. Öyle de devam etti. Fenerbahçe'de her geçen hafta bir isimle maç kazandığını bir ismin sahne aldığını gördük. Ama bugün ki oyun ilk 45 dakikada iyi olmadığı gibi iyi de başlamadığını söyleyebiliriz" dedi.

Alanyaspor'un doğru baskı uyguladığını belirten Tugay Kerimoğlu, "Dün Galatasaray'ın kazandığı günde Fenerbahçe'nin daha yoğun baskıyla oynayacağını tahmin ederken işin tersi Alanyaspor baskı yaptı. Belli bölgede bekleyen, baskıyı doğru anda yapıp gol bulan bir Alanyaspor vardı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de performansların etkisizliğinin düşüşü beraberinde getirdiğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Oyun içinde bazı performansların etkisizliği Fenerbahçe'de oyun olarak düşüşü yansıtıyor. İsim olarak sayarsak Szymanski, İsmail Yüksek, Krunic ve Cengiz Ünder etkisizdi" yorumunda bulundu.

Şampiyonluk yarışını hataların belirleyeceğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Lig uzun bir maraton. Kaybedilecek puanlar her iki takımında karşısına çıkabilir. Az hata, yapılan değişiklikler biraz bu gidişatı belirleyecek gibi duruyor" dedi.

İsmail Kartal'ın Ryan Kent hamlesini eleştiren Tugay Kerimoğlu, "İsmail Yüksek'i oyundan gole ihtiyacınız olduğu için aldınız. Sonra gidip 86'da Dzeko'yu oyundan çıkardınız. Hatalı değişiklikler. Satmaya uğraştığın Kent'ten bir değişim bekliyorsan sana o değişimi bu maçta vermez. Senin gole ihtiyacın var. Kurtarıcı Kent olmaz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin oyun anlamında beklentilerin çok altında kaldığını belirten Mehmet Özdilek, "Oyunsal anlamda iyi başlamayan bir Fenerbahçe. Fenerbahçe adına bu skor büyük bir kayıp. Ligde 13 hafta kalan bir süreçte kendi saha ve seyircinin önünde kaybedilen puan önemli. Oyun anlamında beklentilerle oynanan oyun çok farklı oldu" yorumunda bulundu.

Alanyaspor'un oyun planına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Maç öncesinde bütün Fenerbahçelilerin kafasında oyunu rakip sahaya yıkıp golü bulup 2 ve 3'ü bulabilir miyim diye bir senaryo vardı ama maç başladı tam tersi Alanyaspor'un öndeki 4 oyuncusu ciddi baskı yaptı. Fatih hoca bu maçı doğru planlamış. 3-2'de bitebilirdi. Alınan puan çok değerli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin hücumcularının performansını eleştiren Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe'de takım performansıyla birlikte bireysel performanslarda da sallanmalar var. Öndeki dörtlü beklentinin çok gerisinde kaldı. Bu isimler belirleyici unsur" dedi.

İsmail Yüksek ve Krunic'in orta sahada ciddi boşluklar bıraktığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "İsmail ve Krunic birbirine çok yakın oyuncular. İkisi de çok dağınık oyuncu. İkisi de kenarlara giderek ortada ciddi derecede boşluk bıraktılar. Szymanski'nin haftalardır bireysel etkisizliği Fenerbahçe'nin hücum gücünü azalttı. Tadic bir var, bir yok. Zaman zaman İrfan oturur Cengiz oynar ama ikisinin de aynı anda sahada olması çok kıymetlidir. Bunu da hak ettiklerine inanıyorum. İrfan'ın Cengiz'den bir tık önde olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 2-1'den sonra skoru koruması gerektiğini belirten Mehmet Özdilek, "2-1'den sonra Fenerbahçe oyunu tutabilmeli. Büyük takım dediğin böyle olur, yememelisin. Başladığı an ve o sürece kadar olan işler doğru gitmiyor. Çok pas hatası yapıyorsun, orta alanda alan fazla. Fenerbahçe'nin çok da aman aman dediğimiz bir pozisyonu olmadı. Bir önceki haftalara baktığımızda Fenerbahçe'nin neler neler kaçırdığını hep söyledik ama bugün öyle olmadı" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'de puan kaybının sorumlusunun İsmail Kartal olduğunu dile getiren İlker Yağcıoğlu, "İsmail Kartal'ı son derecede başarılı buluyorum. Ona inanıyorum. Sevdiğim ve saygı duyduğum bir isim olduğunu da herkes biliyor ama bu son haftalardaki oyun ve bu gece kaybedilen 2 puan İsmail hocaya yazar" dedi.

İsmail Kartal'ın forma adaletini eleştiren İlker Yağcıoğlu, "Forma adaleti konusunda hoca terazinin dozunu kaçırmış vaziyette. 5 haftadır gol atamayan bir santrafor var. Rakip ceza sahasına çok girmeyen bir adam var ve sürekli onla başlıyorsunuz. Arkada Batshuayi gibi bir oyuncunuz var. Girdiği her maçta gol atıyor ve daha formda. Fizik olarak daha iyi. Birinci yanlışı hocanın bu olduğunu düşünüyorum. Daha fazla şans vermeli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın Sebastian Szymanski ısrarına tepki gösteren İlker Yağcıoğlu, "Szymanski ortalarda yok. Hoca aynı şekilde onda da ısrar ediyor. Dolayısıyla İrfan ve Cengiz konusunda Cengiz'e döndü ama bu takımın İrfan'a da ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Sanki bir kanunmuş gibi bir İrfan çıkıp Cengiz giriyor, ya Cengiz çıkıp İrfan giriyor. İkisi arasında değişiklikten başka yapmayı düşünmüyor İsmail hoca. Szymanski çıkar İrfan'ı oraya koy. İkisi beraber oynasın. İlk yarı da en etkili oyuncun Cengiz idi. Ötekiler hiçbir şey yapmamış. Onlar iyi oynar, Cengiz kötü oynar çıkarırsın anlarım. Ama öyle de bir şey yok. Değişiklikler klasik" diye konuştu.

İsmail Yüksek'in kenara gelmesi sonrası Alanyaspor'un daha fazla hücum ettiğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Hoca, İsmail'i çıkardı. Alanyaspor daha fazla gelmeye başladı. Orada risk aldı. Doğru muydu değil miydi tamamen tartışılır" ifadelerini kullandı.

Dzeko'nun oyundan alınışını yanlış bulan İlker Yağcıoğlu, "Kent'i oyuna alıp Dzeko'yu çıkarmanın ne mantığı var? Oyunun sonlarına ne olur? Duran top olur, doldur boşalta döner oyun. Senin elinde Dzeko'dan başka daha iyi kafa vuracak oyuncun var mı? Yok. O da bir akıl tutulması" dedi.

Fenerbahçe'nin hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Kendi sahanda Samsunspor ve Alanyaspor'a 4 puan kaybediyorsun 'Ben gidip Galatasaray'ı orada yenerim' diye konuştuğunda çok inandırıcı olmazsın. Ciddi anlamda moral bozukluğu oldu bu iki maç. Alanyaspor'u da kutluyorum. Fenerbahçe'nin defanstan oyun kurmasını tamamen engellediler. İlk 45 dakika müthiş yaptılar. Fenerbahçe adına büyük bir hayal kırıklığı" diye konuştu.

İsmail Kartal: Kadıköy'e gelen yerden kalkmıyor!

Tugay Kerimoğlundan İsmail Kartala Ryan Kent tepkisi Kurtarıcı olamaz

YORUM YAZ