MENÜ

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti! Bir ilki başardı...

Başarılı çalıştırıcı, 5-1’lik Twente zaferiyle birlikte Avrupa’da peş peşe 5. galibiyetini almış ve Daum’u yakalamıştı. Fenerbahçe, dün rövanşta Hollanda ekibini bu kez 1-0 mağlup etti. Böylece İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında Avrupa’da peş peşe 6 galibiyet alan tek teknik adam olarak tarihe geçti.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti! Bir ilki başardı...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Twente'yi deplasmanda 1-0 mağlup etti ve ilk maçtan gelen 5-1'lik skor avantajını galibiyetle süsleyerek adını gruplara yazdırdı. 

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

BECAO SÜPER DÖNDÜ

Brezilyalı savunmacı, ligin ilk haftasında Gaziantep maçında sakatlanmıştı. Becao bu nedenle Samsun ve Maribor rövanşını kaçırdı, Twente ile oynanan ilk karşılaşmada ise kulübede bekledi. İsmail Kartal, sakatlığını atlatan öğrencisini dün 11’de sahaya sürdü. Becao, 90 daikak görev yaparken, oldukça iyi bir performans sergiledi. Sambacı, 3 atak uzaklaştırdı, 2 top kaptı, 2 pas arası yaptı ve 8 ikili mücadelenin 4’ünü kazandı. Becao, maçın son bölümünde kazanılan kornerde arka direğe çok iyi bir orta gönderdi ancak Serdar Aziz kaleci Unnerstall’ı geçemedi.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

TREN GİBİ GİTTİ, PENALTIYI ALDI

Adı Luton ile anılan Joshua King, dünkü maçta ikinci yarının başında Cengiz’in yerine oyuna dahil oldu. Norveçli oyuncu, 70. dakikada topu Fenerbahçe yarı sahasında alıp driplinge başladı. Tecrübeli futbolcu, soldan rakiplerini bir bir geçerek rakip ceza sahasına girdi. Kaleye doğru yönelen Joshua King, Twente Kaptanı Propper’in sert müdahalesiyle yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Dzeko, vuruşu gole çevirirken takım arkadaşları koşup King’i de tebrik etti. Takımdan ayrılması beklenen oyunculardan olan Norveçli, 5 resmi maçta 1 gol, 2 asist katkısı verdi.

Haberin Devamı

King, maçtan sonra muhabirin, “Cristiano Ronaldo’yu mu gördük orada? Çizgiden alıp rakip kaleye kadar gittin” sorusuna, “Beni Cristiano Ronaldo ile kıyaslamayın. O en iyisi, GOAT” yanıtını verdi.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

YİNE DZEKO YİNE GOL!

Edin Dzeko, Fenerbahçe’nin bu sezonki ilk transferlerinden biri oldu. Boşnak forvet, İstanbul’da İnter ile Şampiyonlar Ligi Finali’ne çıktıktan birkaç gün sonra Sarı- Lacivertliler’e imza attı. Dünyaca ünlü yıldız, Fenerbahçe macerasına da golcülüğünü konuşturarak başladı. Dzeko, Sarı-Lacivertli formayla son 4 resmi maçta 4 kez ağları sarsarken, 1 de asist yaptı. 37 yaşındaki oyuncunun genel karnesi ise 6 karşılaşmada 5 gol, 3 asist şeklinde oldu. Edin Dzeko, ligde bir maç eksik oynamasına rağmen Ankaragücü forması giyen Efkan Bekiroğlu ile birlikte 3 golle krallık yarışında zirvede yer alıyor.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

TARİH SADECE ONUN İSMİNİ YAZACAK: İSMAİL KARTAL!

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Fenerbahçe’de üçüncü teknik direktörlük dönemine rüya gibi bir başlangıç yaptı. Ne ligde ne de Avrupa’da, Kartal ve öğrencilerinin bırakın bileğini büken takım olmasını, berabere kalabilen bir rakip bile çıkmadı! Sarı-Lacivertliler, bu sezon Avrupa’da 6 maçta 6 galibiyet alırken, ligde de çıktığı 2 maçta da sahadan fazerle ayrıldı. Özellikle Avrupa’daki bu seri, İsmail Kartal’ın adını Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdırmasını sağladı. Kadıköy’deki 5-1’lik Twente zaferiyle birlikte Kartal, Sarı-Lacivertliler’in başında peş peşe 5 Avrupa Kupası maçı kazanan teknik adam unvanında Daum’a ortak olmuştu. Fenerbahçe, dün Dzeko’nun tek golüyle rövanştan da galibiyetle ayrıldı. Böylece İsmail Kartal, Avrupa’da 6’de 6 yapan tek Fenerbahçe hocası olarak tek başına tarihe geçti.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

FENERBAHÇE'DEN BİR İLK

1994-95 sezonunda Fenerbahçe ile sezona resmi maçlarda 8’de 8 yaparak başlayan Holger Osieck, bu alanda kulüp tarihinin en iyisiydi. Dünkü kazanılan Twente mücadelesiyle birlikte İsmail Kartal bu rekora da ortak oldu. Bu arada Fenerbahçe, geçen sezonki Sevilla rövanşıyla birlikte Avrupa’da peş peşe 7 galibiyete ulaşan ilk Türk takımı olmayı da başardı.

Haberin Devamı

'GRUPTA KİM GELİRSE GELSİN'

İsmail Kartal, 1-0’lık galibiyetin ardından şunları söyledi:

5-1’in ardından rakip bize karşı çok motive hazırlanmış. Sert oynadılar ve taraftar desteğini aldılar. Bizi provoke edeceklerini biliyorduk ancak sadece oyunumuza konsantre olduk. Yine de ilk yarıda lüzumsuz 5 sarı kart gördük. Bunlara alışmalıyız. Avrupa’da 6’de 6’yla ülke puanına katkı sağladık. Konferans Ligi’nde gruplarla ilgili hiç düşünmedim. Kim gelirse gelsin, gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Avrupa’da hayallerimiz var. Umarım grubu lider bitirip şubatı boş geçeriz.

Aslıhan Çil

 

İsmail Kartal, Fenerbahçe tarihine geçti Bir ilki başardı...

YORUM YAZ