MENÜ

İsmail Kartal, Avrupa'da tarihe geçti!

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’deki 3. dönemi mükemmel başladı. 5-1’lik Twente zaferiyle birlikte 7’de 7 yapan Kartal, sezon başındaki en uzun galibiyet serisine ulaşan yerli hoca oldu. Öte yandan başarılı hoca, Avrupa karnesiyle de tarihe geçti!

İsmail Kartal, Avrupa'da tarihe geçti!

Hafta sonunda Samsun deplasmanından galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, dün Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Twente’yi ağırladı. İsmail Kartal, bu karşılaşmaya sürpriz bir kadroyla çıktı. Stoperde Serdar Aziz sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Becao ise yeni iyileştiği için kadroya alınsa da yedek başladı. Kartal, Djiku’nun yanında, normalde sol bek olan Oosterwolde’ye görev verdi. Sağ bekte Mert Müldür, bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıktı. Sağ açıkta Cengiz’in yerine Ryan Kent görev aldı. İsmail Kartal’ın bir diğer sürpriz kararı ise forvette Edin Dzeko’yu kulübeye çekip, Michy Batshuayi’yi oynatması oldu.

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Avrupada tarihe geçti

Muhteşem gol

Oosterwolde, alışık olmadığı stoperde maça kötü başladı. Hollandalı oyuncu sık sık hatalar yaptı. Vasat bir performans sergileyen 22 yaşındaki futbolcu, 32. dakikada kendini affettirdi. Oosterwolde, Szymanski’nin ortasında neredeyse ceza sahası dışından kafayla mükemmel bir gol atarak skora dengeyi getirdi ve bir anlamda kendini affettirdi. Bu, aynı zamanda Hollandalı oyuncunun Fenerbahçe formasıyla ilk golü oldu.

İsmail Kartal, Avrupada tarihe geçti

Szymanski de şov yaptı

Polonyalı yıldız, Fenerbahçe kariyerine rüya gibi bir başlangıç yaptı. Sebastian Szymanski, 6 resmi maçta 3 gol, 3 asistle oynadı. 24 yaşındaki oyuncu son olarak Samsun deplasmanında sonradan oyuna girip ağları sarsmıştı. Szymanski, dün 11’de görev yaptı, yine skora etki etmeyi başardı. Polonyalı futbolcu, 32. dakikada Oosterwolde’nin jeneriklik golünde asisti yapan isimdi. Szymanski, 60. dakikada ise Samuel’in ortasında harika bir vuruşla skoru 2-1’e getirip Fenerbahçe’yi öne geçiren golü kaydetti. Yıldız oyuncu, 84. dakikada alkışlar eşliğinde yerini Mert Hakan’a bıraktı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Avrupada tarihe geçti

Bu gurur Kartal'ın

Fenerbahçe’de daha önce 2 kez teknik adamlık yapan İsmail Kartal, istediği hiçbir oyuncuyu aldıramamıştı. Tecrübeli çalıştırıcının 3. dönemi ise çok farklı oldu, yönetim yıldız üstüne yıldız transfer etti. Başarılı hoca, adeta yeni takım kurulmasına rağmen kısa sürede istediklerini oyuncularına benimsetti. İsmail Kartal, sezona tarihi bir başlangıç yaptı. 62 yaşındaki hoca, Fenerbahçe ile sezona 7’de 7 yaparak başlayan ilk Türk teknik adam oldu.

Perreira ve Daum

Bunu en son başaran yabancı çalıştırıcı ise 1995- 96’de Carlos Alberto Parreira’ydı. İsmail Kartal sadece bu istatistiği ile tarihe geçmedi. Fenerbahçe’nin başında Avrupa’da peş peşe 5 maçtan galibiyetle ayrılan tek Türk hoca da Kartal. Yabancı olarak ise 2009-10’da Cristoph Daum’un Avrupa’da 5 maçlık zafer serisi vardı.

Aslıhan Çil

İsmail Kartal, Avrupada tarihe geçti

YORUM YAZ