MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3'ü, 4'ü atmalıydık ama sonuçta kazandık

Fenerbahçe'nin, Kasımpaşa deplasmanından 2-0'la çıkmasının ardından teknik direktör İsmail Kartal oldukça mutluydu. Mücadeleyi değerlendiren tecrübeli hoca, "İkinci yarı biraz daha tempoyu artırmamız gerektiğini, 3'ü 4'ü atmamız gerektiğini konuştuk. Sonuçta 2-0 galip geldik, pozisyon vermedik. Kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3'ü, 4'ü atmalıydık ama sonuçta kazandık

Süper Lig'de milli ara öncesi 8. haftanın perdesi Kasımpaşa-Fenerbahçe maçıyla kapandı. Sarı-Lacivertliler, Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi iki süperstarının golüyle Mavi-Beyazlı deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sezon İsmail Kartal yönetiminde 16 maçı da kazanarak inanılmaz bir istatistiğe imza atan Kanarya bu skorla ezeli rakibi Galatasaray'dan da ligde liderliği geri aldı.

Haberin Devamı

'Analizlerde anlatmıştık'

Mücadelenin ardından çok mutlu olduğu gözlemlenen teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli hoca, "Her şey planladığımız gibi. Söylemiştim. Kasımpaşa iyi bir takım. Bizim de bu takıma karşı neler yapmamız gerektiğini oyuncularımıza antrenmanlarda, analizlerde anlattık. Kendi işimizi yaptık. Oyun içerisindeki varyasyonlarda, organizasyonlarda ilk 25-30 dakika içerisinde çok iyi pas organizasyonları vardı, orada gol de geldi" dedi.

İLK DAKİKALARI BOŞ GEÇMİYORLAR!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3ü, 4ü atmalıydık ama sonuçta kazandık


Kartal sözlerine şöyle devam etti👇

İkinciyi üçüncüyü ararken o golleri ilk devre bulamadık. İkinci yarı biraz daha tempoyu artırmamız gerektiğini, 3'ü 4'ü atmamız gerektiğini konuştuk. Sonuçta 2-0 galip geldik, pozisyon vermedik. Çok daha fazla pozisyona girdik. Önemli olan 3 puandı. Kazandığımız için mutluyuz.

'Oyunun iki bölümünü de aynı anda yapıyoruz'

Takımından genel olarak memnun olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, "İyi buluyoruz takım savunmasını. Çünkü futbolda sadece hücum diye bir şey yok, defans diye de bir şey yok. Hücum ederken savunma, savunma yaparken hücumu düşünüyoruz. Oyunun iki bölümünü de aynı anda yapıyoruz. 3 aydır beraberiz oyuncularımla. Oynatmak istediğimiz sistem bunu gerektiriyor. Bu şekilde devam ediyoruz" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ YILDIZ MÜCADELEYİ DEĞERLENDİRDİ

'Emre Mor ve Cengiz Ünder...'

Yerli rotasyonuna da değinen İsmail Kartal, ""Türk oyuncu elimizde az. Bazı değişiklikler yapmak için başka mevkilerden değişiklikler yapıyoruz. Emre Mor ve Cengiz Ünder'in dönüşü önemli. İnşallah sağ salim aramıza dönerler" ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı 👇

İkinci devre daha tempolu ve iyi oynadıklarını söyleyen İsmail Kartal, "Devre arasında oyuncularıma topun hızını artırmamız gerektiğini söyledim. Daha tempolu oynadık ve daha iyi, net pozisyonlar bulduk. 2'nci golden sonra birkaç net pozisyonumuz vardı. Sonuç olarak 3 puan için geldik, 3 puanı aldık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3ü, 4ü atmalıydık ama sonuçta kazandık

'Herkes frikik atabilir'

İrfan Can Kahveci'nin iğneyle oynadığını söyleyen Kartal, "Her maça göre herkes frikik atabilir, değerlendiriyoruz. İrfan bugün iğneyle oynadı, o atamadığı için kim atması gerekiyorsa ona attırdık" şeklinde konuştu. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3ü, 4ü atmalıydık ama sonuçta kazandık

'Kent en iyisini yapmaya çalışıyor'

İsmail Kartal, Kent'e sağ kanatta görev vermesiyle ilgili, "Oyun içinde değişiklik yapıyoruz. Kent en iyisini yapmaya çalışıyor, solda oynayacak diye bir şey yok. Sonuçta bir kanat oyuncusu" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

'Kendimize oyun planı yarattık'

Takım savunmasını iyi yaptıklarını belirten deneyimli teknik adam, "Hücum ederken savunmayı, savunmadayken hücumu düşünmek bizim oyun anlayışımız. Meslektaşlarımız bizim arkadaşımız. Kalite farkı tabii ki önemli, o konuda haklılar ama kalite farkı var diye buradaki güçlü oyunu unutmamak gerekir. Bu oyun nasıl oluşturuldu. Geçen sene farklı sistemde oynuyordu bu takım. 10 farklı oyuncu gelmiş. İsterseniz en iyi oyuncuları getirin sizin bir dokunuşunuz yoksa olmaz. Ekibimizle çalışıyoruz. Kendimize oyun planı yarattık. Bunun B ve C planları da var" dedi. 

'Eve gidip kafamı dağıtmak istiyorum'

3 ayda 4-5 kere evine gittiği aktaran İsmail Kartal, "Hemen hemen 3 aydır görevdeyim. 4-5 sefer evime gittim. Biraz yoruldum, bu arada eve gidip biraz kafamı dağıtmak istiyorum" şeklinde konuştu. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 3ü, 4ü atmalıydık ama sonuçta kazandık

YORUM YAZ