MENÜ

İskenderun'da Fenerbahçe çadır kenti

Depremden yoğun şekilde etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde taraftarlar ve derneklerin girişimleriyle bir Fenerbahçe çadır kenti kurulmaya hazırlanılıyor.

İskenderun'da Fenerbahçe çadır kenti

Fenerbahçe ve taraftarlar, ilk günden beri afet bölgesine destek olmak için çalışmaları sürdürüyor. Kulüp, önceki gün yaptığı açıklamada şu anda en acil ihtiyacın çadır olduğunu duyurmuştu. Sarı-Lacivert Derneği, bunun için hemen harekete geçti. Fenerbahçe Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu’nun başkanlığını yaptığı dernek, İskenderun Kaymakamlığı ile iletişime geçti.

Haberin Devamı

İskenderunda Fenerbahçe çadır kenti

Kaymakamlığın koordinasyonuyla ‘Fenerbahçe Sarı-Lacivert’ çadır kentinin kurulması için çalışmalara başlandı. Buna göre belirlenecek alanda, Sarı-Lacivert Derneği’nin öncülüğünde 100 çadır, seyyar tuvaletler ve seyyar duşların bulunacağı bir çadır kent oluşturulacağı açıklandı. Hemen ardından dernek başkanı Sertaç Komsuoğlu, barınma ihtiyacının çok yüksek olduğunu dile getirerek çadır sayısının 200’e yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca burada bir süre seyyar mutfak sayesinde depremzedelere sıcak yemek dağıtımı da yapılacak. Kulüp ve derneklerin, benzer projeleri depremden etkilenen diğer şehirlerde de hayata geçirecekleri öğrenildi.

'İYİ Kİ VARSINIZ'

Fenerbahçe Kulübü, Ülker Stadı’nda afetten etkilenenlere destek için kurulan yardım merkezinde çalışan görevlilerin fotoğrafını paylaştı.

Haberin Devamı

İskenderunda Fenerbahçe çadır kenti

Yapılan açıklamada, “Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından Afet Bölgesi Yardım Kampanyamız’a katılan, gönüllü olarak çalışan her bir vatandaşımız, iyi ki varsınız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çalışmaya devam” ifadeleri kullanıldı. Kulüplerimizin oluşturduğu yardım merkezlerine, diğer takım taraftarları da koşarak destek vererek büyük bir dayanışma örneği gösterdi.

KIM MIN-JAE'DEN 1.5 MİLYON TL

Türkiye’deki afetin ardından dünyanın dört bir yanından yardım açıklamaları yapılmıştı. Geçen sezon Fenerbahçe forması giyen ve yaz aylarında Napoli’ye transfer olan Kim Min-jae de felaket sonrası kayıtsız kalmadı.

İskenderunda Fenerbahçe çadır kenti

Yıldız stoper, UNICEF Kore’nin deprem bölgesinde acil durumda olan çocuklar için başlattığı kampanya için 100 milyon Güney Kore Wonu, yani yaklaşık 1.5 milyon TL bağışladı. Kim’in yardımını duyuran UNICEF Kore, Güney Kore halkına da Türkiye’ye gönderilecek yardımlar için çağrıda bulundu.

FLAMENGO ATTI PEREIRA SEVİNMEDİ

Biri geçen sezon olmak üzere Fenerbahçe’de iki farklı dönemde görev yapan Flamengo Teknik Direktörü Vitor Pereira da deprem sonrası kolları sıvadı. Portekizli hoca ve öğrencileri, afetzedeler için 30 milyon TL bağış yapacak.

İskenderunda Fenerbahçe çadır kenti

Ayrıca Brezilya ekibi, önceki akşam Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Al-Ahly ile karşılaştı ve 4-2 kazandı. Pereira, Türkiye’deki deprem sonrası saygısını göstermek için takımının attığı 4 golde de sevinmedi.

YORUM YAZ