MENÜ

İngilizlerin Fred şaşkınlığı! Barcelona detayı...

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta sahası Fred, sarı-lacivertli takımda sergilediği performans ile İngilizlerin de dikkatini çekti. 6 asist yapan ve savunma katkısıyla ön plana çıkan tecrübeli futbolcuya övgüler yağdı. İşte detaylar...

İngilizlerin Fred şaşkınlığı! Barcelona detayı...

Yaz transfer döneminde Manchester United'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Fred, şu ana kadar sergilediği performans ile parmak ısırttı. Oynadığı maçlarda orta sahayı toparlayan Brezilyalı futbolcunun yokluğunda Fenerbahçe bir hayli zorlandı.

Haberin Devamı

PREMİER LİG DEVİ PEŞİNDE

Büyük fark yaratıyor

Fenerbahçe, Süper Lig’de zorlu Galatasaray derbisine Fred’den yoksun çıkmıştı. Kayserispor deplasmanında kırmızı kart gören Brezilyalı oyuncu olmadan sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, rakibiyle golsüz berabere kalmıştı. PFDK’dan 3 maçlık cezasının ilkini Galatasaray karşısında çeken, ligdeki İstanbulspor (d) ve Konyaspor karşılaşmalarında da forma giyemeyen tecrübeli futbolcunun Kanarya için ne kadar önemli olduğunu bu sezonki istatistikler de gösteriyor. Fenerbahçe, Brezilyalı oyuncunun sahaya çıktığı 18 maçın tamamını kazandı. Top kapma becerisi ile orta sahaya büyük katkı koyan Fred, söz konusu 18 mücadelede 6 asist yaptı.

İngilizlerin Fred şaşkınlığı Barcelona detayı...

İngilizler şaşırdı!

Manchester United'dan gelen Fred'in bu performansına İngiliz medyası da şaşırdı. United'a yakın bir haber sitesi olan Thepeoplesperson, 30 yaşındaki futbolcunun takımdan gönderilmesini eleştirdi. Fred'in Trendyol Süper Lig'i domine ettiğinin vurgulandığı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

United taraftarı 'Nihayet' demişti

"Fred bu yaz transfer döneminde Fenerbahçe'ye satıldığında, birçok Manchester United taraftarı, onu nihayet elden çıkardıkları için mutluydu. Temmuz ve ağustos aylarında Fred'in yaratıcılık eksikliğini tamamlaması için transfer edilen Mason Mount ve Sofyan Amrabat büyük bir heyecan yarattı. United nihayet Fred dönemini geride bırakmış ve orta saha departmanını yenilemişti. Ancak ocak 2024'e geldiğimizde bu değişimin sahaya pek yansımadığını görüyoruz."

"Amrabat hayal kırıklığı"

"Mason Mount sakatlıklarla boğuştu ve oynadığı birkaç maçta da katkı veremedi. İngiliz orta saha henüz gol atamadı. Amrabat da aynı şekilde hayal kırıklığı yarattı. Gelişi harika karşılandı ancak kulüpte geçirdiği süre tam bir hayal kırıklığı oldu. Faslı oyuncu, Casemiro ve Christian Eriksen'in sakatlıkları nedeniyle yokluğunda bile kendisine ilk 11'de yer bulamadı."

"Fenerbahçe'nin yeniden doğuşunda anahtar rol oynadı"

"Öte yandan Fred, Türkiye'de ses getirmeye devam ediyor ve İstanbul devinin Türkiye liginin zirvesine yükselmesinde ve Avrupa Konferansı Ligi'nin grup aşamasını rahat bir şekilde geçmesinde anahtar bir faktör oldu. 30 yaşındaki oyuncu tüm kulvarlarda 18 maça çıktı ve altı asist yaptı. Fred, bu sezon Fenerbahçe'nin yeniden doğuşunda anahtar bir rol oynadı. Takımının Kayserispor deplasmanında aldığı son kaotik galibiyette Fred bir asist yaptı ve %87 pas isabetiyle maçı tamamladı.

Haberin Devamı

İngilizlerin Fred şaşkınlığı Barcelona detayı...

"Barcelona maçında Xavi bile 'dikkat' demişti"

"Fred'in en büyük eleştirmenleri bile oyuncunun en büyük gücünün koşma ve rakiplere durmaksızın pres yapma arzusu olduğunu savunuyor. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya karşı sergilediği muhteşem performansla bunu en iyi şekilde gösterdi. Aslında Fred, Barcelona Teknik Direktörü Xavi'nin bile, takımının dikkat etmesi gerektiğini söylediği dört tehlikeli oyuncudan biriydi."

İngilizlerin Fred şaşkınlığı Barcelona detayı...

"United için yanlış bir seçim"

"Bu nedenle, orta saha oyuncusunu satmak garip ve açıkçası yanlış bir seçim gibi görünüyor. Fred asla dünya standartlarında bir oyuncu olmayacak ve en üst seviyede her zaman zayıf yönleri olacak. Ancak geriye dönüp baktığımızda, özellikle United'ın uygulamaya çalıştığı pres oyununu göz önünde bulundurduğumuzda Fred, Mount ve Amrabat'tan daha fazla katkı sağlayabilirdi."

Haberin Devamı

İngilizlerin Fred şaşkınlığı Barcelona detayı...

YORUM YAZ