MENÜ

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler! '1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın!'

Fenerbahçe, dün akşam Giresunspor deplasmanına mutlak 3 puan hedefiyle çıktı. Fakat sarı-lacivertli ekip rakibiyle 1-1 berabere kalarak maç eksiği bulunan lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye çıkmasına mani olamadı. Maçtan sonra Fanatik yazarları, teknik direktör Jorge Jesus özelinde bütün takıma büyük eleştirilerde bulundu. İşte o çok konuşulacak sözler...

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler! '1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın!'

Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Giresun temsilcisi ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında hayati önemde bir puan kaybı yaşadı.

Haberin Devamı

BATHSUAYİ ATTI, BAJIC YANIT VERDİ

Fenerbahçe, 20. dakikada Michy Batshuayi'nin penaltıdan attığı golle öne geçerken Giresunspor, 68. dakikada Riad Bajic ile rakibine yanıt verdi.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

MAÇI EKSİK GALATASARAY’LA FARK 2 PUANA ÇIKTI

Bu sonuçla Fenerbahçe, 31 maç sonunda 68 puana yükselirken İrfan Buz yönetiminde ilk maçına çıkan Giresunspor ise 31 maç sonunda 28 puana ulaştı. Fenerbahçe ile kendisinden 1 maçı eksik Beşiktaş'ın puanları eşitlenirken kendisinden 1 maçı eksik Galatasaray ile puan farkı 2 oldu.

BATSHUAYİ 3 AY SONRA GOLLE DÖNDÜ

Sakatlığını atlatan ve 9 maç sonra formasına kavuşan Michy Batshuayi 20. dakikada gol sevinci yaşadı ve tam 3 ay sonra golle buluştu.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

MAÇ SONU BÜYÜK GERİLİM

Karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek'in son düdüğü çalmasıyla birlikte de saha içinde bir anda gerilim arttı. Bir tarafta Giresunsporlu futbolculardan birkaçı Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin gözbebeği Arda Güler'i teselli ederken diğer tarafta da Kanarya'nın tecrübeli stoperi Samet Akaydın ile Giresunsporlu futbolcular arasında tansiyon yükseldi. Araya onlarca kişi girmesine rağmen tartışmalar tünele kadar devam etti.

Haberin Devamı

JESUS: SONUÇ BİZLER İÇİN İYİ OLMADI

Takım olarak iyi bir oyun sergileyemediklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, "Maçtan önce de belirtmiştim kazanmaktan başka düşüncemiz olmadığını. Bugünkü sonuç bizler için iyi olmadı. İyi oynayamadık takım olarak. 1-0'ı korumaya çalıştık ama onu da yapamadık. İstediğimizi alamadık, gerçek bu. Başka diyecek bir şey yok" dedi.

DUBAİ'DE TRANSFER GÖRÜŞMESİ

OLAY YARATACAK SÖZLER

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldığı Giresunspor karşılaşmasını Fanatik yazarları da köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

BİR NUMARALI SORUMLU! - FATİK ÇETİNER

Rakip Giresunspor’un gücü kapasitesi belli. Maçtan önce Fenerbahçe rahat kazanır diye düşünüyoruz. Hakemin düdüğü ile Fenerbahçe topu alıp oynamaya başlıyor. Haddini bilen ev sahibi kendi alanında bekleyip ani atak kovalıyor. Top hep Fenerbahçe’de ama takım pozisyon üretemiyor. Orta alanda Mert Hakan ve İsmail Yüksek’in (Sarı kart abonesi) ofansif yönleri zayıf. Arda Güler çizgiye hapsedilmiş, Rossi etkisiz, Valencia çırpınıyor, Batshuayi attığı penaltı dışında yok. Çift forvet oynuyorsun kanatların çalışmıyor. Fenerbahçe’nin ilk yarıda golden sonra temposu düşünce ev sahibi vitesi yükseltti. Kaleci İrfan Can devre biterken kritik bir kurtarış yapmasa maçın hikayesi değişebilirdi. Devre arası hamle yapmayan Jesus, sıkıntı artınca sahada yürüyenleri( Valencia, İsmail, Mert Hakan) dışarı alıp Crespo, Zajc ve Osayi’yi oyuna aldı.

Haberin Devamı

Saha içi çorbaya döndü

Fenerbahçe’den gol beklenirken Bajic’in jeneriklik golüyle oyunun şekli şemali değişti. Sıkıştı mı hamle yapan Jesus, oyuna Pedro ve King’i de aldı. Saha içi çorbaya döndü. Kim nerede, ne oynuyor belli değildi. Müthiş savunma yapan ev sahibi, son dakikalarda kazanmaya alışmış Fenerbahçe’ye zirve yarışında ağır bir darbe vurdu.

Takım kötü oynuyor dediğimizde bazı Fenerbahçeliler bize kızıyor. Sezon sonu gelmiş, her hafta ilk 11’ler için toto oynayan Jesus, bu tablonun bir numaralı sorumlusudur. Aman hocayı sakın bırakmayın.

Haberin Devamı

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

ÖZEL OYUNCULAR DEVREYE GİRMEYİNCE... - ERMAN ÖZGÜR

Genelde düşme potasında bulunan takımların direnci erken bir golle düşer ancak Giresunspor penaltıdan yediği gole rağmen Fenerbahçe'yi istediği oyuna uydurdu. Fenerbahçe'nin kaliteli isimleri, başta Arda olmak üzere topu bir parça ayaklarında tutamayınca iki taraf da çok çabuk rakip kaleye gittiler. Gole kadar etkili Fenerbahçe, öne geçtikten sonra pozisyona girme konusunda üstünlüğü Giresunspor'a bıraktı. Sainz ve Bajic denemelerinde ise hem beceri eksikliği hem de İrfan Can kurtarışları ile Fenerbahçe soyunma odasına Batshuayi'nin penaltı golü ile avantajlı gitmeyi başardı. 2. yarı topu daha çok ayağında tutmaya çalışan Fenerbahçe, Giresunspor'un temposunu biraz da olsa düşürmeyi başardı. Jesus'un son yarım saate girerken yaptığı hamlelerle hücumdaki problemi çözme çabası Zajc ile pozisyon getirse de Ferhat, kurtarışı ile takımını oyunda tuttu.

Belki de ligde tutacak

Haberin Devamı

Szalai'nin bireysel hatasının devamında Bajic enfes bir gol atarak son bölümde takımını maça tekrar ortak etti. Jesus son bir hamle ile son bölüme biraz da risk alarak King ve Pedro ile girdi. Ancak sezonun 2. yarısından itibaren sadece Jesus'un inandığı ancak şampiyonluk oyunundan uzak Fenerbahçe bu sefer elinde bu tip maçları çevirebilecek özel oyuncuları da devreye giremeyince çok kritik bir puan kaybı daha yaşadı. Giresunspor ise belki de ligde kalmasını sağlayacak bir puanı almayı başardı.

FİZİK DE BİR YERE KADAR - SERKAN AKCAN

Fenerbahçe fizik olarak ligin en iyi takımlarının başında geliyor. Savunması bireysel hatalar yapmasına rağmen tüm takım ayakta kalabiliyor ve son bölümlerde tabelayı çevirmeyi başarıyorlardı. Giresun deplasmanında Batshuayi’nin penaltı golü vasat geçen ilk yarının tek olumlu tarafıydı. İlk yarıda Fenerbahçe neredeyse rakip ceza sahasına top taşıyamazken Jesus ikinci yarıda Mert Hakan ve İsmail’i çıkarıp Zajc-Crespo’ya dönerek oyunu merkezden başlayarak düzeltti. Senaryo Fenerbahçe’nin istediği yönde ilerlemeye başladığında ise savunmacıların bireysel hataları yine hortladı. Szalai’nin doğru indirmediği top bir Giresunspor pozisyonuna dönünce Bajiç atağı nefis bir golle tamamladı.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

Pep Guardiola der ki, iyi taktik ve güçlü plan için iyi futbolcuya ihtiyacın var. Fenerbahçe son dönemde o kadar çok bireysel hataların kurbanı oldu ki, inanılır gibi değil. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında hayati puan kaybının ardından gözünü tamamen bu akşamki Galatasaray-Başakşehir maçına çevirdi. Zaten ipler Fenerbahçe’nin kendi elinde değildi, bu kaybedilen 2 puanla birlikte artık hiç değil.

Giresun tarafından bakıldığında Fenerbahçe maçı onlar için bir hayatta kalma sınavı olarak görülüyordu. Nitekim geçen hafta İstanbulspor maçını kaybettiklerinde Hakan Keleş’le yolları ayırıp İrfan Buz’u getirerek takımdan bir reaksiyon almayı hedefliyorlardı. 1 puan Giresun için can suyu anlamına geliyor. Zira iki haftayı maç yapmadan hükmen galibiyetle geçecekler ve dün geceki 1 puanla birlikte hanelerine 7 puan yazacaklar. Bu da onları dönüşte 34 puandan yarışa yeniden başlatacak.

GOL İPTAL EDİLMELİYDİ - DENİZ ÇOBAN

Maçın hakem ekibi açısından oldukça zor bir maç oldu. İkili mücadeleler çoğunluktaydı. Hakemin kart ve faul hataları oldu.

VAR yardımıyla Fenerbahçe lehine bir penaltı verildi. Doğru karardı. Benim açımdan tartışmaya mahal verecek bir pozisyon değildi.

Bence dün, bu sezonun en büyük beş hatasından sayabileceğim bir VAR yanlışı yaşandı. Ve bence bu hata ligin kaderini de önemli ölçüde etkileyecek bir hataydı. Fenerbahçe’nin yediği golde Giresunspor savunmasından uzun vurulan topa Szalai belli belirsiz dokunuyor ve sonrasında ofsaytta olma ihtimali olan Sainz topu alarak gol pasını veriyor. Ofsayt kuralında bilerek oynama ile ilgili yorum bu sezon başında değişti. Yeni yorumda bir bilerek oynama yorumu için savunma oyuncusunun topla tamamen kontrollü şekilde oynaması gerekiyor.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

VAR çizgisi...

Tamamen kontrollü tanımı bir oyuncunun 'kaleciye bilerek pas' uygulamasındaki kadar net ve bilinçli şekilde verdiği pas gibi açıklanabilir. Defansif olarak bir atağın gelişimini kesmek için yapılan oynamalar yeni yoruma göre 'bilerek oynama' kabul edilmiyor. Bu anlattıklarımdan hareketle dünkü pozisyona VAR çizgisinin çekilerek Sainz’ın ofsaytta olup olmadığının tespiti gerekirdi. Bunun yapılmamış olması VAR odası tarafından yapılan kabul edilemez bir yanlıştı.

İKİNCİLİK BELKİ, ÜÇÜNCÜLÜK GARANTİ..! - MEHMET ALİ SABUNCU

İyileşen forvetlerini aynı anda oynatan Jorge Jesus, yine takımın her yerinde değişim yaparak Çotanak Stadı'na çıktı. Giresunspor maçı Bahattin Şimşek'in düdüğü ile başladı.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı sonrası olay sözler 1 numaralı sorumlu, aman hocayı sakın bırakmayın

Gelelim dakikalara;

Tempolu maç

Maçın hemen başında Valencia gole yaklaştı ama kaleci Ferhat izin vermedi.

12'de Valencia iyi yükseldi, kafa vuruşunda Ferhat golü çıkardı.

Arias ceza alanında elle kesti. 'VAR' destekli penaltıyı 20. dakikada Batshuayi gole çevirdi: 0-1.

32'de Borja Sainz çaprazdan denedi, topu yan ağlara bıraktı.

39'da Görkem vurdu, İrfan Can kalede rahattı.

45+3'te İrfan Can arka arkaya iki kurtarışla, devreyi takımının önde bitirmesini sağladı.

47'de Bajic çaprazdan vurdu, İrfan Can direk dibinde iyi yer tuttu!

64'te kaleci Ferhat, Zajc'ın şutunu kurtarak tek farkı korudu.

68'de Bajic güzel vurdu, durum eşitlendi: 1-1.

Kalan dakikalar sinir harbiydi ve maç berabere bitti.

NEFES GİBİ 1 PUAN

Herkesin ekmeğine yağ!

Görülüyor ki bu saatten sonra stres ve beceriksizlikle yanlış yapılan, hocaya sorulmadan yapılan transferlerin bedeli ödeniyor. Onun için hiç zorlamayın. Bu sene de rakiplerinizin hata yapmasını bekleyin ama bu beceriyle siz daha çok beklersiniz. Bu sonuçtan sonra Beşiktaş'ın da şansı var... Giresunpor'un da ligde kalma şansı var. Yani bu sonuçla herkesin ekmeğine yağ sürdünüz.

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

YORUM YAZ