MENÜ

Fred isyanı! Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: 'Siz, şaka mısınız?'

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan transfer ettiği Fred, İstanbul'a geldi ve Brezilyalı yıldızın Türkiye'ye gelişi büyük yankı uyandırdı. Kırmızı Şeytanlar'ın taraftarı ise bu transfere dair oldukça öfkeli bir tutum sergiliyor. Bazı taraftarlar, protesto haklarını sonuna kadar kullanırken Fred'in Fenerbahçe'ye satılmasına büyük bir tepki gösterdi. İşte tüm detaylar...

Fred isyanı! Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: 'Siz, şaka mısınız?'

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan transfer ettiği Fred, İstanbul'a geldi ve Brezilyalı yıldızın Türkiye'ye gelişi büyük yankı uyandırdı. Kırmızı Şeytanlar'ın taraftarı ise bu transfere dair oldukça öfkeli bir tutum sergiliyor. Bazı taraftarlar, protesto haklarını sonuna kadar kullanırken Fred'in Fenerbahçe'ye satılmasına büyük bir tepki gösterdi. Manchester Unitedlı taraftarların öfkesinin yanı sıra Fred'in Fenerbahçe'ye transferi ve maaşının detayları da haberimizde...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in ardından bir başka dünya yıldızını daha kadrosuna katıyor... Fenerbahçe, Galatasaray’ın da uzun süre transfer etmek için çaba gösterdiği Fred’in transferini bitirdi.

TRANSFER RESMEN AÇIKLANDI

Frederico Rodrigues de Paula Santos’un (Fred) transferi konusunda futbolcu ve kulübü Manchester United FC ile prensip anlaşmasına varıldığı açıklandı. 

Fred isyanı Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: Siz, şaka mısınız

ÇOK GİZLİ OPERASYON

Sarı-Lacivertliler, bu transferde oldukça gizli bir operasyon yürüttü ve mutlu sona ulaştı. Önce Brezilyalı orta saha ile masaya oturan ve her konuda anlaşmaya varan Fenerbahçe, daha sonra kulübü Manchester United’la pazarlıklara başlamıştı.

4 YILLIK SÖZLEŞME

İngilizler, 15 milyon Euro’luk bonservis bedelini kabul etti. Manchester ekibine bu paranın 10 milyon Euro artı 5 milyon bonuslar şeklinde ödeneceği öğrenildi. 2018’de 59 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Shakhtar Donetsk’ten alınan 30 yaşındaki futbolcu ile 2027 yılına kadar kontrat yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Fred isyanı Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: Siz, şaka mısınız

İŞTE YILLIK ÜCRETİ

Orta alanda hem merkezde hem de önde hücuma dönük oynayabilen Fred, geçen sezon Kırmızı Şeytanlar adına 23’ü 11 olmak üzere 56 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu süreçte 6 gol ve 6 asistle oynayan deneyimli oyuncu, toplamda United adına 213 mücadelede 14 kez ağları salladı ve 19 da asist yaptı. Fred, İngiliz devindeki tek kupasını yine geçen sezon Lig Kupası’nı alarak yaşamıştı.

Yıldız oyuncunun Fenerbahçe'deki senelik ücretinin 4.5 milyon Euro olacağı ve sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından imzayı atacağı belirtildi.

Fred isyanı Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: Siz, şaka mısınız

Fenerbahçe, Manchester United'dan orta saha oyuncusu Fred'i transfer ettiğini duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda futbolcu ve kulübü Manchester United FC ile prensip anlaşmasına varılmıştır.

"Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için yarın (12 Ağustos 2023) İstanbul'a gelecektir."

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan kadrosuna kattığı Fred, kısa süre içerisinde resmi sözleşmeye imzasını atacak, ancak bazı United taraftarları bu duruma oldukça öfkeli...

Haberin Devamı

Manchester United taraftarından Fred isyanı

Kırmızı Şeytanlar'ın taraftarları, Fred'in takımdan ayrılmasına karşı olduklarını açık bir şekilde ifade ettiler. Kırmızı Şeytanların taraftarları, sosyal medyadan Brezilyalı oyuncunun ayrılmasının ardından tepki dolu mesajlar attılar.

Bir taraftar, 'Çok sinirliyim! Fred'i nasıl satarsınız. En azından bu sezon da takımda kalması gerekiyordu. Onun Fenerbahçe'ye gitmesine izin vermeyin" derken bir diğeri şunları yazdı: "Fred için bonuslarla beraber 15 milyon Euro çok az. Maguire'a 30 istediğiniz yerde Fred'i 15'e mi verdiniz? Siz, şaka mısınız?"

Fred isyanı Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: Siz, şaka mısınız

Diğer bir taraftar ise, "Fred, kesinlikle gönderilecekler listesinde olmayı hak eden bir futbolcu olmadı, ona şans diliyorum. Fenerbahçe'de başarılar" yazdı. Bir diğer Kırmızı Şeytanlar taraftarı, "Fred, çok ucuza gitti. Gerçekten küçük düşürücü bir ücret karşılığında Fenerbahçe'nin yolunu tutacak. Takımda kalmasını tercih ederdim" diyerek bu transfere karşı olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Genel olarak Manchester United taraftarları, Fred'in Fenerbahçe'ye gitmesine tepki gösterirken ona olan sevgilerini de paylaşmayı ihmal etmedi. Öte yandan Maguire, 2019 yılında 87 milyon Euro karşılığında Leicester City'den Manchester United'a transfer olmuş ve bekleneni verememişti. United, şimdi Maguire'ı satmak için 30 milyon Euro'luk bir transfer ücreti bekliyor. Manchester Unitedlı taraftarlar da doğal olarak Fred'in düşük bir ücretle takımdan ayrıldığını düşünüyor.

Fred'in kariyeri

Brezilyalı oyuncu, futbola ülkesinde Internacional kulübünün altyapısında başladı. 2013 yılında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e transfer olan orta saha oyuncusu, beş yıl burada forma giydi. Shakhtar'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Fred, 2018'de Premier Lig devi Manchester United'a imza attı. Tecrübeli futbolcu, Manchester United formasını 213 maçta giyerken 14 gol atıp 19 asist yaptı. 30 yaşındaki futbolcu, önümüzdeki sezon Fenerbahçe formasıyla mücadele edecek.

Haberin Devamı

Fred isyanı Fenerbahçe kaptı, Manchester United taraftarı çıldırdı: Siz, şaka mısınız

YORUM YAZ