MENÜ

Fenerbahçe'ye teknik adam önerisi ve uyarısı! "Bu kez daha kritik"

Jorge Jesus ile yolları ayırdıktan sonra Fenerbahçe yeni teknik adam arayışlarını hızlandırdı. Ali Koç'un da yerli ile çalışma kararının açıklanmasının ardından yeni teknik adamın kim olacağı büyük merak konusu oldu. Fanatik yazarı Erman Özgür ise Sarı Lacivertli kulüp için en uygun ismi açıklarken süreçle ilgili de uyarı da bulundu.

Fenerbahçe'ye teknik adam önerisi ve uyarısı! "Bu kez daha kritik"

Süper Lig'de şampiyonluğu kaçıran, Türkiye Kupası'ndan ise mutlu bir şekilde ayrılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi resmen sona erdi. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik direktörün ayrılığının ardından yeni teknik direktör için adaylarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

JORGE JESUS DÖNEMİ SONA ERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-0 kazandıkları ve Türkiye Kupası'nın sahibi oldukları Başakşehir finalinin ardından konuştu, sözleşmesinin sona ermesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı. “Bu bir veda konuşması” diyen Portekizli teknik adam, "Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim." ifadelerini kullandı. Sezon başı Fenerbahçe'ye imza atan teknik direktör Jorge Jesus, çıktığı 52 maçta; 35 galibiyet, 10 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçeye teknik adam önerisi ve uyarısı Bu kez daha kritik

ALİ KOÇ'TAN YERLİ AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç teknik direktör kararına dair, "Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye teknik adam önerisi ve uyarısı Bu kez daha kritik

HERKESİ ŞAŞIRTAN KARAR

'CAMİAYI BİLEN' VURGUSU

Takımın başına Türk teknik direktör getireceklerini dile getiren Ali Koç, "Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye'yi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Türkiye'yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Bir sürü isim atılıyor, siz olumsuz anlamda heyecanlandırılıyorsunuz. Sosyal medyada tepkiler yağıyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız" dedi.

Fenerbahçeye teknik adam önerisi ve uyarısı Bu kez daha kritik

ÖN PLANA ÇIKAN İSİMLER

Bu açıklamaların ardından Fenerbahçe'de 4 isim ön plana çıktı. Volkan Demirel, Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve İsmail Kartal gibi isimlerin gündemde olduğu öğrenildi. Fanatik yazarı Erman Özgür ise Sarı Lacivertli kulüp için en uygun ismi açıklarken süreçle ilgili de uyarı da bulundu.

İŞTE YENİ TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

İşte Erman Özgür'ün yazısı;

Seçim bu kez daha kritik

Fenerbahçe için teknik direktör seçimi, özellikle de bu yönetimle yaşanan başarısızlıklar düşünüldüğünde her zamankinden daha kritik. Seçeneklerin içerisinde bana göre şampiyonlukları taze Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın, artık uzun süreli bir planlama değil, çabuk bir sportif başarı yakalamak isteyen Fenerbahçe için camianın sevdiği isimler İsmail Kartal ile Volkan Demirel'den daha doğru seçenekler...

Haberin Devamı

Fenerbahçeye teknik adam önerisi ve uyarısı Bu kez daha kritik

Ayrıca hocalar arasında kim öne çıkarsa çıksın, camia içerisinde istemeyen bir kesim olacaktır ve buna göğüs germek, yönetimin halletmesi gereken bir konu olacak. Bir diğeri ise gelecek teknik direktörün başarılı olabilmesi için Fenerbahçe yönetiminin, özellikle de transferde bugüne kadar yaptığı yanlış seçimlerden ders almış olması da çok önemli.

Fenerbahçeye teknik adam önerisi ve uyarısı Bu kez daha kritik

YORUM YAZ