MENÜ

Fenerbahçe'ye 101 kere maşallah! Avrupa'nın en iyisi...

Sarı-Lacivertliler, 36 resmi maçta 101 kez fileleri havalandırarak Avrupa’da 100 gol barajını aşan ilk ve tek takım oldu. Fenerbahçe’de 20 farklı oyuncu ağları sarstı, 5 kez rakipler kendi kalecisini avladı. Golcüler listesinin başında ise 20 golle Edin Dzeko var.

Fenerbahçe'ye 101 kere maşallah! Avrupa'nın en iyisi...

Fenerbahçe’de son dönemde kaçırılan pozisyonlar, hücum oyuncularının son vuruşlardaki formsuzluğu konuşuluyor. Öte yandan Sarı-Lacivertliler, Ankaragücü ile oynanan maçta bu sezon resmi müsabakalardaki 100. ve 101. gollerini kaydederek inanılmaz bir istatistik yakaladı. Bu sezon Avrupa’da Fenerbahçe dışında 100 gol barajına ulaşan başka bir takım yok! SarıLacivertliler’e en yakın ekip olan Yunan takımı PAOK, 91 kez ağları havalandırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye 101 kere maşallah Avrupanın en iyisi...


Avrupa ve kupada Batshuayi

Kanarya’da 101 golden 61’i Süper Lig’de, 34’ü Avrupa’da ve 6’sı Ziraat Türkiye Kupası’nda atıldı. Fenerbahçe’de 20 farklı futbolcu ağları havalandırdı. 5 gol ise rakiplerin kendi kalecilerini avlamasıyla Sarı-Lacivertliler’in hanesine yazıldı. Bu sezon Çubuklu formayla en çok gol sevinci yaşayan isim 20’yle Edin Dzeko. Boşnak yıldızı 14 golle Batshuayi ve 12’şer golle Szymanski ile İrfan Can Kahveci takip etti.

Fenerbahçeye 101 kere maşallah Avrupanın en iyisi...

71 gol yabancılardan

Sarı-Lacivertliler’in ligde en golcü oyuncusu 16 kez ağları sarsan Dzeko. Michy Batshuayi, Avrupa’da 5 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 golle bu iki kulvarda en skorer oyuncu oldu. Fenerbahçe’de yabancı futbolcular 71 gol atarken, yerliler ise 25 defa fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Aslıhan Çil

Fenerbahçeye 101 kere maşallah Avrupanın en iyisi...

YORUM YAZ