MENÜ

Fenerbahçe'nin yıldızına sürpriz talip!

İsmail Kartal'la yeni sezona hazırlanan Kanarya'da transfer çalışmaları devam ederken kadro planlaması da yapılıyor. Bu doğrultuda takımdan ayrılacak isimler de önem taşıyor. Fenerbahçe'nin yıldız ismine sürpriz bir talip çıktı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yıldızına sürpriz talip!

Transfer çalışmalarına devam eden, Edin Dzeko ve Ryan Kent’in ardından Alexander Djiku’yu renklerine bağlayan Fenerbahçe'nin mevcut kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 16’ya yükseldi. Son günlerde konuşulan yabancı kaleci de takıma dahil olursa bu sayı 17'ye çıkacak. TFF'nin kuralları gereği; Sarı-Lacivertli ekibin kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yıldızına sürpriz talip

Teklifler var

Bu nedenle bazı yabancı futbolcularla yollarını ayıracak olan Kanarya'ya teklifler de gelmeye başladı. Başta Atilla Szalai için Union Berlin'in bir ilgisi ve 12-14 milyon Euro aralığında da bir teklifi bulunuyor. Onun dışında Joao Pedro'ya İtalya'dan, Gustavo Henrique'ye Brezilya'dan, Arao'ya da Arabistan'dan ilgi var. Samatta da kesinlikle kadroda düşünülmezken Tanzanyalı oyuncunun ayrılığına kesin gözüyle bakılıyor.

Fenerbahçenin yıldızına sürpriz talip

14 milyon Euro'luk değerle geldi

İki sezon önce MLS ekibi Los Angeles'tan kiralanan ve geçen sezon 5.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu kullanılan Diego Rossi'ye de talip çıktı. Fenerbahçe'ye özellikle ilk transfer olduğu dönemde 14 milyon Euro'luk piyasa değeriyle dikkat çeken ve büyük beklentiler yaratan Uruguaylı oyuncu yaşı ve milli takım tecrübesiyle de çok şeyler vaadetti. Ancak bir türlü beklentiyi karşılayamadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yıldızına sürpriz talip

ABD'ye dönebilir

25 yaşındaki futbolcu inişli-çıkışlı performansıyla kimlik kazandı. Geçen sezonun teknik direktörü Jorge Jesus'un yüzde 100 verim alamadığı Rossi'ye talip de çıktı. Yine MLS ekibi Atlanta United, tecrübeli futbolcuyla ilgileniyor. Başarılı oyuncunun, ABD'ye dönmek konusunda şimdilik kararsız olduğu bilinirken önümüzdeki günlerde transfer durumunun netleşmesi bekleniyor.

Fenerbahçenin yıldızına sürpriz talip

'Tüm cephanemizi kullanacağız'

Rossi'nin olası satışı durumunda bonservisinden kazanılacak gelir transfer bütçesine aktarılacak. Hatırlanacağı üzere Başkan Ali Koç, İsmail Kartal için düzenledikleri basın toplantısında transfer için, 'Tüm cephanemizi kullanacağız' açıklamasını yaparak kesenin ağzını olabildiğince açacaklarını söylemişti.

Fenerbahçenin yıldızına sürpriz talip

YORUM YAZ