MENÜ

Fenerbahçe'nin yıldızı Dzeko'dan alkışlanacak hareket

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Edin Dzeko tedaviye ihtiyacı olan hastalar ve kimsesizler için spor fonu hesabı kurdu. Dzeko, diğer sporcuları da teşvik etti.

Fenerbahçe'nin yıldızı Dzeko'dan alkışlanacak hareket

Sezon başında Inter'den ayrılarak Fenerbahçe'ye imza atan Edin Dzeko, hayırseverliği ile futbol severlerin beğenisini topladı. Bosnalı yıldız futbolcu, tedaviye ihtiyacı olan hastalar ve kimsesizler için spor fonu hesabı kurdu.

Haberin Devamı

"Spor fonu hesabı açtı, pek çok sporcu bu harekete katıldı"

Bosnalı sporcuların kazançları ile ilgili bir haber derleyen Sarajevotimes, Edin Dzeko'nun 116 milyon Euro'luk kariyeri kazancını ele aldı. Haberde Dzeko için "Gayrımenkul sektörüne yatırım yapıyor. Sayılı bir hayırsever. Ağır hasta, tedavi ve ilaca ihtiyaç duyan, kimsesizler için özel bir spor fonu hesabı açtı. Çok geçmeden pek çok Bosnalı sporcu onun bu hareketine katıldı. 150 bin Euro'luk bir başlangıç bağışı yaptı" ifadeleri yer aldı.

Eşinin kanser hastaları için vakfı var

Ayrıca Edin Dzeko'nun eşi Amra Dzeko'nun ise kanser hastaları ve kanser çocuklar için kurduğu "Kalp" isimli bir vakıf bulunuyor. Farkındalık amacıyla saçlarını kestiren Amra Dzeko, açıklamada bulunmuştu.

Haberin Devamı

"Harika hayatlarımız olduğu düşünülüyor..."

Amra Dzeko, "Harika hayatlarımız olduğu düşünülüyor. Ancak önemli olan durumu olan herkesin bir şeyler yapabilmesi ve yardım etmesi. Özel çocukları mutlu edebilmek için saçlarımı kestirdim. Özellikle Bosna'ya çok bağlıyız. Çocuklar bizim her şeyimiz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçenin yıldızı Dzekodan alkışlanacak hareket

YORUM YAZ